FONTOS Ez a dolgozók bosszúja: készül a nagy felmondási hullám Magyarországon?
Ez a bejegyzés egy percről percre cikk része. Vissza a cikkre
Megosztás

Erőre kapott a rubel

Az orosz rubel enyhén erősödött a dollárral szemben kedden, miután hétfőn folytatódott az orosz deviza gyengülése. Most az segíti az orosz devizát, hogy tegnap a moszkvai kormány tovább lazította az exportőrök számára kötelező devizaértékesítési követelményeket.

Kedden délelőtt a rubel 0,3%-kal magasabb, 88,05 volt a dollárral szemben.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Hétfőn az orosz központi bank azt is bejelentette, hogy felfüggeszti a tőzsdén kívüli piacról származó kereskedelmi volumenadatok közzétételét, hogy „korlátozza a szankciók hatását”. Ezek a publikációk fontos iránymutatásul szolgáltak a kereskedők számára, és a lépés tovább csökkenti a piac átláthatóságát – írja a Reuters.

Az orosz exportőrök devizaeladásai a rubel árfolyamát befolyásoló kulcsfontosságú tényező. A rubel támogatására 2023 októberében bevezették a devizabevételek 80%-ának értékesítésére vonatkozó követelményt, majd júniusban 60%-ra csökkentették. Július 13-án a kormány 40%-ra csökkentette a limitet.

A jüannal szemben, amely már a legutóbbi szankciók bevezetése előtt is a leginkább kereskedett devizává vált Moszkvában, a rubel 12,05-ön állt a tőzsdén kívüli piac elemzése szerint.

Az euróval szemben 0,1%-kal 96,15-re erősödött.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
forint készpénz bankjegy