Örül a piac a Bank of America gyorsjelentésének
Bank

Örül a piac a Bank of America gyorsjelentésének

Portfolio
A bevételek és az egy részvényre jutó eredmény szempontjából is a várakozásokat meghaladó második negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Bank of America, a társaság részvényárfolyama 1,9%-os emelkedést mutat a nyitás előtti kereskedésben.

A nettó nyereség 6,9 milliárd dollár lett, ami egy részvényre vonatkozóan 0,83 dollárt jelent, szemben az egy évvel korábbi 0,88 dollárral. Ez a nyereség most 10,0%-os tőkearányos megtérülést jelent. A bevétel 25,4 milliárd dollár volt, kevesebb mint 1%-kal emelkedett a magasabb vagyonkezelési és befektetési banki díjbevételeknek, valamint az értékesítési és kereskedési bevételeknek köszönhetően, miközben a nettó kamatbevételek (NII) 3%-kal csökkentek.

bofa

A lakossági banki üzletág bevételei 3%-kal csökkentek, a vagyonkezelési bevételek 6%-kal nőttek, a bank globális piaci értékesítési és kereskedési bevételei 9%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest.

Az 1,5 milliárd dolláros nettó értékvesztés nagyjából változatlan az első negyedévihez képest. Az átlagos betétállomány 35 milliárd dollárral, azaz 2%-kal nőtt, az 1050 milliárd dolláros átlagos hitel- és lízingállomány minimáls mértékben emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A bank CET1 tőkemutatója 11,9%, ami 122 bázisponttal magasabb a 2024. október 1-jén hatályba lépő új szabályozói minimumhoz képest.

"Csapatunk újabb erős negyedévet produkált, kiszolgálva a növekvő ügyfélkört. Vezető lakossági banki üzletágunk erejét és jövedelemtermelő képességét kiegészíti a Global Markets, a Global Banking és a Wealth Management üzletágak növekedése és jövedelmezősége. Global Markets üzletágunk az egymást követő kilencedik egymást követő negyedévben ért el éves szintű bevételnövekedést az értékesítés és a kereskedés területén, és kétszámjegyű hozamot ért el. Az ebbe az üzletágba történő befektetéseink eredményesek részvényeseink számára" – nyilatkozta Brian Moynihan elnök-vezérigazgató.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
MFB 3