Török ruhaóriás költözött a megújult KÖKI bevásárlóközpontba
Ingatlan

Török ruhaóriás költözött a megújult KÖKI bevásárlóközpontba

Portfolio
A KÖKI bevásárlóközpont már egy ideje új arcát mutatja a vásárlók felé. A kispesti pláza az utóbbi 4 évben jelentős fejlesztésen esett át kívül-belül: ​felújított ételudvar és mosdók, egyedi üzletkínálat, valamint számos szórakozási lehetőség várja a látogatókat. A megújulás részeként itt nyitotta meg első és legnagyobb, mintegy ezer négyzetméteres magyarországi üzletét a Koton török divatmárka is – tájékoztatta a Portfolio-t a bevásárlóközpont tulajdonosa, az Adventum Csoport.

Magyarország egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, a Kőbánya-Kispest vasútállomás, a buszpályaudvar és a metróvégállomás fölött elhelyezkedő KÖKI ​​2019-ben került az Adventum ingatlanalap-kezelő tulajdonába, az elmúlt öt évben pedig gyökeres fejlesztésen és átalakításon esett át. A korszerűsített épület ma már alkalmas mind a látogatók, mind a bérlők igényeinek teljes mértékű kielégítésére – nyilatkozta a Portfolio-nak Duszin Ádám, az Adventum retail asset managere. 

„Az nem volt kérdés, hogy a KÖKI-ben nagy lehetőségek vannak, azonban a 2019-es állapotában kevésbé volt vonzó a vásárlók számára, mint a versenytársai, ezért az Adventum akkor egy 6 milliárd forintos beruházási tervet készített elő a pláza felújítására” – mondta. 

portfolio_HdA_026
Duszin Ádám, az Adventum retail asset managere

A szakember hozzátette: a keresett üzletek mellett a mosdók, ételudvar, a világítás és a közös terek felújítása is hozzájárult az átmenő forgalom bevonzásához, mára pedig

az üzletközpont látogatószáma meghaladja a havi egymillió főt.

A retail asset manager szerint ez a szám további 10-20 százalékkal emelkedhet a vásárlói célcsoport bővülésével. ​​A KÖKI kiemelt célja, hogy ​tovább erősítse​​​ desztinációs pláza ​jellegét​​​, ahová a vásárlók a termékkínálat miatt akár messzebbről is eljönnek. 

KOTON flagship üzlet a KÖKI-ben 

Az Adventum az épület korszerűsítése mellett azt is fontosnak tartotta, hogy erősítsék a divatra irányuló bérlői mixet, új márkákat hozzanak az üzletházba. Ennek részeként megállapodást kötöttek a Bershka, Stradivarius és Pull&Bear márkákat tulajdonló Inditex csoporttal, valamint a lengyel LPP-vel​, ami 4 márkával is jelen van a KÖKI-ben: RESERVED, Sinsay, House, Cropp​. 2400 négyzetméteres területével a KÖKI-ben van a RESERVED legnagyobb üzlete Magyarországon – emelte ki Duszin. 

portfolio_HdA_082

A bérlői bizalmat mutatja az is, hogy az újonnan Magyarországra érkező török KOTON ruhamárka is a bevásárlóközpontot választotta első, 1000 négyzetméteres boltja helyszínéül​,​ az Adventummal kötött együttműködés keretében.

„A KOTON Törökország egyik legnagyobb divatmárkája, egy olyan brand, amelynek magas minőségű az anyaghasználata, de mégis kedvező árszínvonalat képvisel. Fontos számukra, hogy minél több természetes anyagot használjanak, ezzel a szemlélettel pedig nagyon jól illeszkednek a megújult KÖKI koncepciójába” – részletezte Bárány Kristóf, az Adventum alapító-tulajdonosa. 

portfolio_HdA_057

A török márka Magyarország-szerte összesen nyolc üzlet nyitását tervezi, hármat Budapesten, ötöt pedig olyan vidéki városokban, mint Sopron és Debrecen. Az összes üzlet az Adventum tulajdonában lévő ingatlanokban fog megnyílni ​a következő 1 év folyamán.​​​ 

Élményfaktor és környezettudatosság 

​​A megújult KÖK​I​-ben azonban nem csak vásárolni lehet: Duszin Ádám fontosnak tartotta kiemelni, hogy a pláza egyedi szórakozási lehetőségeket is kínál. A vásárlók tartalmas időtöltését segíti egy 3800 négyzetméteres e-Kart pálya, egy újonnan nyílt edzőterem, valamint Budapest legnagyobb, több játékteremből álló, hamarosan nyitó pókerszalonja is.​ ​​​​A tetőkertben található egy hektáros DinoParkban 40 életnagyságú robotizált őshüllő, valamint paleontológus játszótér segítségével tanulhatnak a látogatók a dinoszauruszokról. 

Dino Park

A plázában gyakorlatilag minden elérhető: megvannak a vásárlási és szórakozási lehetőségek, valamint az alapszolgáltatások is, ami az Adventum szakemberei szerint nem csak kényelmi, hanem környezetvédelmi szempontokat is szolgál. 

​​​„Azzal, hogy a látogatóknak nem kell autóba szállni a különböző helyszínek eléréséhez, jelentősen csökken a károsanyag-kibocsátás”

– mondta Bárány Kristóf. 

A környezettudatos közlekedést segíti elő a 2022-ben létrehozott, a buszterminál mellett található, „az év bevásárlóközpontja” díjjal elismert KÖKI Bringa Pont is. Itt a biztonsági ​​őrjáratokkal védett, elkerített biciklitároló mellett ingyenes kézmosó, szerelőállvány, valamint smart lock e-bike töltőállomás is rendelkezésre áll, biztosítva a tovább utazni szándékozók kényelmét és kerékpárjaik védelmét. 

portfolio_HdA_019
Bárány Kristóf, az Adventum alapító-tulajdonosa

A KÖKI emellett más lépéseket is tesz​,​ például hulladékválogatással és napelem-telepítéssel, amely​​​ ​az ​elkészül​te​​​ után az épület energiafelhasználásának 6-8%-​​át ​fogja ​fedezni.

Az ingatlankezelő célja, hogy az épület később megszerezze a B kategóriájú energiatanúsítványt is.

„Az Adventum az összes projektjében arra törekszik, hogy a régi épületek lebontása és újak építése helyett a meglévő ingatlanok szén-dioxid-emisszióját csökkentse. LED-ek használatával, napelemek telepítésével és az energiafogyasztás optimalizálásával sokkal környezetbarátabbá tudjuk tenni ezeket az épületeket” – összegezte a tulajdonos.

A cikk megjelenését az Adventum Csoport támogatta.

Címlapkép és fotók forrása: Hajdú D. András/Portfolio

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
karácsony gergely property market reloaded konferencia