Paradigmaváltásra készül az ingatlanpiac - Reális elképzelés a karbonmentes építés?
Ingatlan

Paradigmaváltásra készül az ingatlanpiac - Reális elképzelés a karbonmentes építés?

Portfolio
Kritikus ügy napjainkban a hazai épített környezet karbonmentessé alakítása. Az nem vitás, hogy a megvalósítás a társadalom egésze számára előnyös lenne, a gyakorlati lépések viszont már sokkal nagyobb gondot jelentenek. A meglévő épületek energiahatékonyabbá tétele, felújítása nemcsak technológiai feladat, hanem felelősségi, finanszírozási, piaci keresleti kérdés is egyben. Ezzel a kérdéssel is foglalkozni fogunk a szeptember 12-i Sustainable World konferencián.

Az egész gazdaság zöldítésében kiemelt szerepe van az építésügynek, az építőiparnak, az ingatlanpiacnak, a városok infrastruktúrájának. Legyen szó azonban a fenntartható építőanyagok alkalmazásáról, a karbonlábnyom csökkentéséről, energetikai beruházásokról, vagy bármely ingatlantípus felújításáról, sok még a tisztázandó kérdés. Éppen ezek elősegítésére jönnek létre az olyan fórumok, beszélgetések, mint ami a szeptember 12-i fenntarthatósági konferenciánkon is várható. A rendezvényen már a nyitóelőadás során is kiemelten foglalkozunk az építési szektorral:

Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese tart nyitóelőadást a konferencián.

Ezt követően a vállalati kerekasztal-beszélgetésünk során a különböző iparágak közül - agrár, logisztikai, kiskereskedelem, - az ingatlanszektor sem maradhat ki. A legaktuálisabb fenntarthatósági ingatlanpiaci kérdésekről Gereben Mátyás, a CPI országigazgatója fog beszámolni.

Több mint 60 előadó, 8 szekció, több mint 10, a fenntarthatósághoz szorosan kötődő iparág. Már csak pár nap a Portfolio legnagyobb fenntarthatósági, minden iparágat érintő konferenciájáig. Ne maradjon le!

Fókuszban a zöld közlekedés, város és épületek

A délutáni szekciók sorában az ingatlanfelújítások fontosságáról, arról a paradigmaváltásról, ami most csapódott be az ingatlanpiacra, az épületek karbonsemlegesítési nehézségeiről és lehetőségeiről, olyan szakértők beszélgetnek, mint:

Az épített környezet fenntarthatóvá tétele közös ügy

A Portfolio konferenciája mellett jövő héten indul a HuGBC Zöld Építés Hete, ahol szintén a környezettudatos építés jó példáiról, a karbonmentes építésről lesz szó. A környezetvédelem, a klímacélok és a fenntarthatóság ma már nem csak trend és ügyes PR-fogás, hanem stratégiai gondolkodás, elvárt viselkedésforma és a jövő működőképes gazdaságának alapeleme. A programsorozat szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával segíti elő a szektor szereplőinek innovatív gondolkodásmódját, kreativitását. A cél, az épületekkel kapcsolatos kibocsátások globális szén-dioxid lábnyomának (37%) jelentős csökkentése. A Zöld Építés Hetén 14 budapesti és 2 vidéki helyszínen tekinthetőek meg a környezettudatos építés jó példái.

Címlapkép forrása: Animaflora via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
varsó, felhőkarcoló