Ingatlan

Komplett városrészt építenének a felhők között

Portfolio
Újabb elképesztő megoldás született a túlzsúfolt, lakáshiánnyal küzdő és a környezetet szennyező városok problémáinak megoldására. A Cloud Citizen elnevezésű koncepció szerint olyan hatalmas épületkomplexumokat lehetne felhúzni, melyek a városközpontokban kis helyen emberek tömegének adnának élet- és munkateret, mindezt rendkívül környezetbarát módon.
A koncepció, mely az Urban Future Organization és a CR-Design kollaborációjában, a Chalmers Technical University szakértőinek közreműködésével jött létre, elnyerte a shenzheni Bay Super City Masterplan Competition várostervezési verseny legrangosabb díját - adta hírül az archdaily.com.

Komplett városrészt építenének a felhők között
A kiírás szerint a város új, 170 hektáros pénzügyi negyedének terveivel kellett előállni, mely tartalmaz három felhőkarcolót, kulturális épületeket és hatalmas zöldterületet, mely a város többi részével köti össze az új negyedet. Shenzhen "mindössze" egy a párizsi La Défense-hoz vagy a londoni Canary Wharf-hoz hasonló, ikonikus pénzügyi központot kíván felépíteni, a Cloud Citizen koncepció azonban ennél jóval többet kínál.

Komplett városrészt építenének a felhők között
A 680 méter magas épületmonstrum alternatívát nyújt a legtöbb nagyvárosban megszokott megoldásra, amikor egymáshoz nem kapcsolódó felhőkarcolókkal szórják tele a belvárost. A Cloud Citizen megalkotói egy "ökológiailag életképes" tervvel akartak előállni, így úgy döntöttek, hogy a komplexum közösségi területeit a levegőbe felfüggesztve integrálják bele az épületegyüttesbe. A tornyok és összekötő terek kis egységekből állnak össze annak érdekében, hogy jobban elkülöníthetőek legyenek a különböző - közösségi, kulturális és kereskedelmi - funkciók. Ezen felül pedig mindegyik közösségi térhez tartozik egy park, melyek együttesen a városszövetbe illeszkedő zöld hálózatot alkotnak az egészséges és fenntartható életmód népszerűsítésének érdekében.

Komplett városrészt építenének a felhők között
További környezetbarát intézkedésként szén- és szennyeződésszűrőkkel, valamint esővíztárolóval és napelemekkel is felszerelnék az épületegyüttest, amiben növényeknek és élelmiszertermelésnek (zöldség- és gyümölcskertek) is helyet adnának. A magaslati zöldfelületet remek lehetőséget nyújtanának a természethez való kapcsolódásra a rendszerint rendkívül szennyezett kínai városok lakóinak.

Komplett városrészt építenének a felhők között
Hasonló koncepcióról egyébként már Londonban is beszámoltunk, kíváncsian várjuk, hogy Shenzhenben vagy a brit fővárosban épül fel előbb a függőleges város.

Komplett városrészt építenének a felhők között


Komplett városrészt építenének a felhők között


Komplett városrészt építenének a felhők között


Komplett városrészt építenének a felhők között
Képek forrása: archdaily.com
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ingatlan-lakás-lakótelepek-panellakás-négyzetméterár-áremelkedés-főváros-lakáspiac