Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken
Portfolio
Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.
Megosztás

Zelenszkij gratulált Keir Starmernek győzelméhez

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gratulált a brit Munkáspárt és Keir Starmer győzelméhez.

Ukrajna és Nagy-Britannia megbízható szövetségesek voltak és azok lesznek a jövőben is, jóban-rosszban. Továbbra is megvédjük és előmozdítjuk közös értékeinket, a szabadságot és a szabályokon alapuló nemzetközi rendet

- írta az X-en.

Zelenszkij egyúttal a leköszönő konzervatív kormányfőnek, Rishi Sunaknak is megköszönte Ukrajna eddigi támogatását, és - mint fogalmazott - Ukrajna sohasem fogja elfelejteni a közösen elért eredményeket, köztük a kétoldalú biztonsági együttműködési egyezmény aláírását.

(MTI)

Megosztás

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor

„Békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett” – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor
Megosztás

Lecsapott Ukrajna az egyik legjelentősebb orosz ütegre, kínos végeredmény született

Több helyen is tűz ütött ki az oroszországi Rosztov-na-Donu közelében, miután az éjszaka folyamán Ukrajna dróntámadást kísérelt meg az ott található orosz katonai célpontokkal szemben.

Lecsapott Ukrajna az egyik legjelentősebb orosz ütegre, kínos végeredmény született
Megosztás

Magyar kormánygép tart Moszkva irányába

A 604-es lajstromszámú Airbus kormányzati gép az orosz légtérben repül Moszkva irányába. Csütörtöki sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteken Moszkvában tehet látogatást, bár ezt a magyar kormány hivatalosan nem erősítette meg, és a miniszterelnök sem beszélt róla péntek reggeli rádióinterjújában. A 604-es számú géppel Orbán Viktor szokott repülni külföldi útjaira.

(444.hu)

Megosztás

Stoltenberg reméli, hogy Ukrajna 10 éven belül a NATO tagja lehet

Jens Stoltenberg leköszönő NATO-főtitkár a dpa német hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, reméli, hogy Ukrajna 10 éven belül a katonai szövetség tagja lehet.

(Ukrajinszka Pravda)

Megosztás

Hát itt meg mi történik? - Új trükkel kerülik meg a szankciókat az oroszok

Az orosz központi bank közölte a helyi vállalkozásokkal, hogy az ukrajnai konfliktus miatt bevezetett nyugati szankciókkal szemben a külföldi partnerekkel való fizetések megkönnyítésére "többféle megoldást", köztük kriptovalutákat és más digitális eszközöket kell használniuk - számolt be a Reuters.

Hát itt meg mi történik? -  Új trükkel kerülik meg a szankciókat az oroszok
Megosztás

Ukrán dróntámadás érte a rosztovi régiót

Vaszilij Golubev rosztovi kormányzó szerint péntekre virradóra 10 ukrán drónt lőttek le a régió fölött. Az egyik drón darabjai Rosztov-na-Donu városában zuhantak le, és tüzet okoztak.

(The Kyiv Independent)

Megosztás

Oroszországban tesz látogatást az indiai miniszterelnök

Narendra Modi újraválasztott indiai miniszterelnök Oroszországban tesz látogatást július 8-án.

Ez lesz Modi első oroszországi látogatása az ukrajnai háború kitörése óta.

(The Kyiv Independent)

Megosztás

Kiderült: ez állhat Orbán Viktor kijevi látogatásának hátterében

Orbán Viktor magyar miniszterelnök váratlan látogatást tett Kijevben, alig egy nappal az EU Tanácsának elnökségének átvétele után. A látogatás során sürgette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a tűzszünet meggyorsítására, míg Zelenszkij a kétoldalú együttműködési megállapodás lehetőségét hangsúlyozta. Anamaria Dutceac Segesten szerint Orbán látogatása Brüsszel és a hazai közönség számára is egy erős politikai üzenet. Magyarország és Ukrajna között továbbra is feszültség van a magyar kisebbségek védelme miatt, amit Orbán valószínűleg Zelenszkijnek is felvetett. Ukrajna uniós csatlakozási folyamatát Magyarország többször lassította a kisebbségi ügyek előrelépésének hiánya miatt, de az EU és Kijev is találhat módot ennek a helyzetnek a kezelésére.

Kiderült: ez állhat Orbán Viktor kijevi látogatásának hátterében
Megosztás

Ukrán dróntámadás érte a krasznodari régiót

Veniamin Kondratyev, Oroszország Krasznodari határterületének kormányzója szerint péntekre virradóra egy ukrán dróntámadásban életét vesztette egy hatéves kislány. Korábbi beszámolók szerint hat ember sérült meg a támadásban.

A Baza orosz Telegram-csatorna egy megrongálódott lakóépületről közölt felvételt a krasznodari Primorszko-Ahtarszkból. A városban egy olyan légibázis található, ahonnan rendszeresen szállnak fel Ukrajna ellen támadó vadászgépek, illetve drónok.

(The Kyiv Independent)

Megosztás

Légi incidens volt egy Typhoon vadászgép és egy orosz An–30-as között, centiken múlott a tragédia

Jurij Popov tábornok, az orosz védelmi minisztérium egy Szíriában tevékenykedő parancsnoka szerint veszélyesen közel repült az Egyesült Államok vezette szíriai koalíció egy Eurofighter Typhoon vadászgépe egy An–30-as orosz katonai repülőgéphez – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Légi incidens volt egy Typhoon vadászgép és egy orosz An–30-as között, centiken múlott a tragédia
Megosztás

32 drón lelövéséről számolt be Ukrajna

Az ukrán légierő közlése szerint péntekre virradóra Oroszország 32 drónt indított Ukrajna területe ellen, de a légvédelem az összeset lelőtte.

(Ukrajinszka Pravda)

Megosztás

Letartóztatták Oroszországban a bucsai tömeggyilkosságokkal összefüggésbe hozott tábornokot

Korrupció vádjával letartóztatták Artyom Gorogyilov orosz tábornokot, aki 2022 tavaszán azokat a csapatokat vezette, amelyek felelősek a Kijevhez közeli Bucsában elkövetett tömeggyilkosságokért – írja a The New York Times a TASZSZ orosz hírügynökség alapján.

Letartóztatták Oroszországban a bucsai tömeggyilkosságokkal összefüggésbe hozott tábornokot
Megosztás

Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Az elmúlt napokban történelmi csúcsra ugrott Magyarország nettó áramexportja Ukrajna felé, mert az orosz támadások miatt kiesett ukrán energiatermelést óriásira pörgetett importból kénytelenek fedezni, és közben a nyári melegben felfutott az ukrán villamosenergia igény is. Mindez júniusban azt eredményezte, hogy az Ukrajnával szomszédos országok közül messze Magyarország exportálta a legtöbb áramot keleti szomszédunkba; és ez a hőségben várhatóan még hetekig így marad. Még a felpörgetett uniós áramimport sem elég azonban ahhoz Ukrajnában, hogy meg lehessen úszni a naponta sok órás áramszüneteket, amelyet országszerte éreznek az emberek. A szorult helyzetbe került ukránokon jórészt azért tudunk segíteni, mert az összekapcsolt európai árampiac részei vagyunk, és mindez kapóra jön például a magyarországi naperőmű tulajdonosok egy kis részének is, akik a nagykereskedelmi piacon értékesítik a villamos energiát.

Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának
Megosztás

Dróntámadás érhetett egy orosz lőporgyárat

Az ukrán katonai hírszerzés dróntámadást hajtott végre az Oroszország Tambovi területén lévő Kotovszk városában található lőporgyár ellen még csütörtök reggel.

Az orosz hatóságok tagadják, hogy találat érte volna a gyárat: szerintük az üzem ellen támadó mindkét kamikaze drónt lelőtték.

Felvételek szerint azonban nagy robbanás volt a helyszínen, tehát valamit biztosan találat ért.

(Ukrajinszka Pravda)

Megosztás

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteken Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

Címlapkép forrása: Jose Colon/Anadolu via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
rishi sunak