Minden második carsharing felhasználó már munkába is autómegosztással jár
Gazdaság

Minden második carsharing felhasználó már munkába is autómegosztással jár

Portfolio
A praktikusság mellett főleg anyagi megfontolásokból válik a carsharing egyre vonzóbb, átlátható és költséghatékony alternatívájává a céges autóknak. A szolgáltatását Budapesten több mint 500 autóval nyújtó Share Now vállalati konstrukciói már rövid időtávon belül kézzel fogható eredménnyel optimalizálják a vállalkozások mobilitási kiadásait.

Az autómegosztás vállalati célú használata Nyugat-Európában megszokottnak számít, de az utóbbi időszakban itthon is egyre növekszik a népszerűsége. – tájékoztatta a Share Now közleményében a Portfolio-t. A cég 2021-es kutatása szerint a magyarországi üzleti döntéshozók szívesen támogatják a munkába járást, a megkérdezett cégvezetők 58 százaléka a dolgozók tömegközlekedésére áldozott, és ettől alig maradt el azok aránya, akik a saját tulajdonú gépkocsik, illetve a cégautók használatát támogatták (55 és 54%).

Bíztató, hogy stabilan növekedik az autómegosztásban rejlő költségcsökkentési lehetőségek felismerése.

Ideális alternatíva például a rövidtávú, esetleg céges taxit kiegészítő vagy épp kiváltó élethelyzetekben, a lízingelt autóflotta fenntartásához viszonyítva is jelentősen csökkenthetőek a költségek, a Share Now esetében ugyanis nincs fix havi díj, csak a tényleges használat alapján történik az elszámolás.

Nem meglepő a fenti előnyök ismeretében, hogy a megkérdezettek negyede már 2021-ben is aktívan használta az autómegosztást: a legtöbben üzleti találkozókra jártak megosztott autóval (67%), ám ettől alig maradt el a munkába járás (63%), illetve a munkatársi juttatás (52%).

A cég 2022-es felmérése szerint a budapesti carsharing felhasználók több mint fele már most is használja munkába járáshoz az autómegosztást, míg 30%-uk gyakrabban használná, ha a munkahelyük támogatná a carsharing használatot.

A gazdaságossági szempontokon túl természetesen az autómegosztás környezeti hatásai is jelentősek. Egyetlen közösségi autó akár 10 saját járművet képes kiváltani a városi forgalomban, ez pedig kisebb szén-dioxid emissziót, kevesebb forgalmi dugót és javuló parkolási esélyeket jelent, összességében tehát rengeget javít azoknak a településeknek az életminőségén, amelyekben a carsharing kellően fajsúlyos tényezővé válik a városi mobilitásban.

Címlapkép: Share Now

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NAftogaz CEO olajszallitas Lukoil