A kínai tudósok egy új, régióspecifikus étrendet javasolnak az ország étkezési szokásainak javítására, amely egyszerre célozza meg az elhízás és az életmódbeli betegségek növekvő problémáját, valamint a természeti és környezeti erőforrások megőrzését - írja a Reuters.
Dr. Frank Lipman, a funkcionális orvoslás területén több mint 35 éves tapasztalattal rendelkező szakember, megosztotta a CNBC Make It-tel azokat a napi gyakorlatokat, amelyeket a hosszú és egészséges élet érdekében végez. Saját bevallása szerint szinte mindent alkalmaz, amit pácienseinek is ajánl - tudósított a Cnbc.
Egy frissen megjelent tanulmány összefüggést mutatott ki a koffeinbevitel és a jobb érrendszeri egészség között. A kutatást végző olaszországi Sapienza Egyetem szakemberei szerint a kávéban, teában és kakaóban található koffein aktívan segítheti az erek regenerálódását. A vizsgálat eredményei különösen fontosak lehetnek a gyulladásos reumatikus betegségekben, például lupuszban (SLE) szenvedő betegek számára, akiknél magasabb a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata - írta meg a Medical Xpress.
A tojásfogyasztás Magyarországon ismét felívelő pályára állt az 1990-es évek mélypontja óta. Ezt a pozitív trendet a termék népszerűsítését célzó kampányok is elősegítik - nyilatkozta Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke az InfoRádiónak.
Bár sokan vagyunk, akik azon gondolkodunk, mi lehetett a hosszú élet titka a világ legidősebb embereinél, a tudósok azt tanácsolják, inkább ne fogadjunk el a százévesektől tanácsot a hosszú életre vonatkozóan – írja a The Guardian.
Egy friss amerikai kutatás szerint a fiatalabb generációk, mint az ezredfordulósok és az X generációsok, nagyobb valószínűséggel szembesülnek rákos megbetegedésekkel, mint elődeik - tudósított az euronews.
Egy friss tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik genetikailag hajlamosak a korai halálozásra, egészséges életmóddal akár 62%-kal csökkenthetik ennek a kockázatát, ami alátámasztja az egészséges szokások és a hosszabb élettartam közötti összefüggést - közölte a CNN.
Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.
Népszerű diéták, például a ketogén étrend vagy az időszakos böjt és a velük járó kalória- és tápanyag-korlátozás, illetve a behatárolt étkezési időtartam gátolhatja a daganatok növekedését és terjedését, derül ki a Semmelweis Egyetem új tanulmányából. Az étrend és a bevitt tápanyagok vizsgálata új lehetőségeket nyit a rákterápiában, ám a diéták vizsgálatában résztvevők alacsony együttműködési hajlandósága és elegendő klinikai vizsgálat híján egyértelmű ajánlások még nem léteznek.
A Semmelweis Egyetem új tanulmányából kiderül pontosan mely vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok szedésével lassítható az elsősorban dohányosokat érintő krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) romlása. A táplálkozás szerepe azért is kiemelkedő, mert állapotuk rosszabbodása más kórképeknél nagyobb mértékben befolyásolja a COPD-s betegek életminőségét és túlélési esélyeit - derül ki a Semmelweis Egyetem közleményéből.
Már hetente fél pizza is elegendő lehet a reumás fájdalmak csökkentéséhez – erre a nem mindennapi kapcsolatra olasz kutatók jöttek rá.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csaknem 117 milliós bírságot szabott ki egy cseh cégre, amiért megtévesztően, a legalapvetőbb információkat is mellőzve értékesítette telefonon az étrend-kiegészítőit a magyar fogyasztóknak.
A mesterséges édesítőszerek nem segítenek a fogyásban, és hosszú távon egészségügyi kockázatot jelenthetnek - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Akármit is gondolunk a húsfogyasztásról, tény, hogy klímavédelmi, egészségügyi, állatjóléti szempontok miatt egyre inkább terjed a húsmentes, vagy legalábbis több növényi alapanyagot felhasználó étrend, különösen a fiatalabbak körében. A világ még sokáig, talán soha nem lesz vegetáriánus, de a változatos, a növényekre nagyobb hangsúlyt fektető étkezés az egészségünknek és a bolygónak is jót tenne a szakértők szerint.
Mintegy ötmilliárd ember egészségét veszélyeztetik még mindig a transzzsírok világszerte - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfőn.
Több mint 10 ezren töltötték ki azt a kérdőívet, amely azt térképezte fel, hogy az étkezésekkel összefüggő érzékenységek milyen mértékben és módon érintik a lakosságot. A Szafi felmérésből kiderült, hogy a válaszadók nagyjából 85 százaléka követ valamilyen speciális étrendet, háromnegyedük pedig legalább havonta 10 ezer forintot költ mentes, diétás termékekre - derül ki a társaság közleményéből.
Martí Zoltán kérdezte a kormányfőt.
Folyamatosan frissülő hírfolyamunk.
Végső megoldás: atombomba?
A Szilícium-völgy legnagyobb vállalatai fognának össze.
Szomorú módja ez egy karrier lezárásának.
Gyorgyevics Benedekkel, a Városliget Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.
Miért csökken a közvetlen külföldi tőkebefektetések volumene?
Meddig nőhet még?