A Rovinjban található Agli Amici lett Horvátország első étterme, amely két Michelin-csillaggal büszkélkedhet, az egycsillagos éttermek száma pedig kilencről tízre emelkedett az országban - írta a Vecernji List című horvát napilap szerdán.
A mai műsor első részében arról volt szó, hogy Magyarországon lehet a legnagyobb probléma az inflációval az egész Európai Unióban. A helyzetet jól példázza, hogy sehol nem drágultak olyan tempóban a feldolgozatlan élelmiszerek egy év alatt, mint hazánkban, ami ráadásul a feldolgozott élelmiszerek piacán tovább fűtheti a pénzromlást. A témával kapcsolatban Madár István, a Portfolio vezető makroelezmője volt a Checklist vendége. Az adás második részében azzal foglalkoztunk, hogy csütörtök este nyilvánosságra hozták a hazai Michelin Guide-ban szereplő éttermek listáját, és ez az első év, hogy nemcsak budapesti éttermek kaptak csillagos minősítést. Az idei értékelésekről, valamint általánosságban a Michelin Guideról Jókuti Andrást, a Világevő blogot gondozó gasztrobloggert kérdeztük.
Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel.
Extra adással jelentkezik a Portfolio Heti podcastje, amiben a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, Molnár B. Tamás volt a vendégünk, akivel a szektort érintő legfontosabb kérdéseket jártuk körül. Beszéltünk a Michelin-esélyekről, a legjobb vidéki és budapesti éttermekről, az umamiról és az elpusztíthatatlan hatalmas adagokról is.
Két év kihagyás után tér vissza a Gourmet Fesztivál Budapestre. Ezzel kapcsolatban a Portfolio Checklist vendége volt Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője, aki az adásban - a rendezvény mellett - a high-end gasztronómia legnagyobb hazai kihívásairól is beszélt.
Június 9-én, szerdán este második alkalommal rendezi meg a Costes-csoport pop-up vacsoráját Budapest óriáskerekén. Az esemény lényege, hogy egyfajta „mozgó-étteremmé” válik a kerék, hiszen az egyedülálló attrakció keretében a kabinokban a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem szolgálja fel Miguel Rocha Vieira séf legújabb kreációit.
Egy év zárva tartás után újranyit a Michelin-csillagos budapesti Bábel étterem - írja a Dining Guide.
Bár a csúcsgasztronómia világszerte, így Magyarországon is nehéz helyzetben van, a piaci szereplők folyamatosan keresik a kiutat. A budapesti csúcséttermek többsége már megnyitott, de nem feltétlenül azért, mert rentábilisan tudnának működni – mondta a Portfolio-nak Gerendai Károly. A hazai gasztronómiában is meghatározó üzletember novemberben új helyet nyit Rácz Jenő séffel, és egy speciális, „házhoz megy az étterem” jellegű szolgáltatást is elindít.
Távozik az egyik budapesti Michelin-csillagos étterem séfje: Veres István otthagyja a Babel konyháját.
Jelenleg hat Michelin-csillagos étterem működik Budapesten: a régióban ez kivételesen magas szám. Az pedig különösen figyelemreméltó, hogy az Onyxnak 2 csillagja is van. Most úgy tűnik, nem akarnak itt megállni.
Két magyar étterem, a Stand és a Babel is kapott egy-egy Michelin-csillagot - jelentették be a mai bécsi eseményen. A két remek hír mellett az is kedvező, hogy mindegyik korábban elismert magyar étterem meg tudta őrizni a csillagait - írja az Index.
Izgalmas éttermek nyíltak az elmúlt hónapokban Budapesten - és nem csak a fine dining világában. Hangsúlyozottan szubjektív listánkban most öt olyan új helyet mutatunk, amikre érdemes lesz figyelni a következő években.
Bezár egy korábbi Michelin-csillagos étterem Budapesten. A budai Tanti pénteken jelentette be, hogy áprilisban már nem nyitnak ki.
Hétfő este a Várkert Bazárban tartott gálaműsor keretében osztották ki az éttermeknek járó neves elismerést, ahol Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. Ennek fényében illik megmutatni, mennyibe kerül a díjazott étteremben elfogyasztani egy menüt.
Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát.
Negyedik helyezés és különdíj a Bocuse d'Oron, új izgalmas étteremnyitások Budapesten, továbbra is több hazai díjazott a nemzetközi szakácsművészet bibliájának tartott Guide Michelinben - így indult az év a magyar gasztronómiában. A főváros egyik topétterme, a Tanti azonban elvesztette Michelin-csillagját: mit jelent ez egy étteremnek, és milyen gyakran fordul elő? Azt is kiderítettük, melyik magyar éttermeknek érik jó ideje az elismerés, és mikor lehet Magyarországnak két vagy három csillagos étterme.
A következő két hétben újabb egyeztetés jöhet a háború lezárásáról.
Tíz év alatt az internetes oldalak 40 százaléka tűnt el.
Az élelmiszerárakról is beszélt a miniszter.
Gyakorlati tapasztalatok és példák egy egész napon át.
Még egyes vezetők is kiakadtak a levél tartalmán.
A magyar bankoknak lépniük kell!
Attól függ, mit nézünk.
Rossz hírek jöttek az iparból.