Ilyen „húst

Ilyen „húst" még nem láttál, pedig ez lehet a jövő

Dél-koreai kutatók találtak egy módszert, amellyel a laboratóriumban előállított, mesterséges húsok íze megegyezhet az állati forrásból szerzett húskészítményekével. Bár a fogyasztásra egyelőre nem alkalmas termék első ránézésre inkább emlékeztet egy rózsaszín kocsonyára, a tudósok azt remélik, hogy ez az innováció forradalmasíthatja az emberek húsfogyasztását - írja a CNN.

Csökkentek a globális élelmiszerárak

Csökkentek a globális élelmiszerárak

Csökkentek a globális élelmiszerárak februárban havi összevetésben elsősorban a gabonafélék alacsonyabb világpiaci ára miatt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapjára pénteken felkerült adatok szerint.

Itt az első hiányadat: mikor engedi el céljait a kormány?

Itt az első hiányadat: mikor engedi el céljait a kormány?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a januári költségvetés egyenlege volt a téma. Erről Csiki Gyergelyt, a Portfolio lapigazgatóját, makroelemzőjét kérdeztük. A második blokkban az úgynevezett sejtalapú húsok piacáról volt szó, amelyek előállítási költsége nagy mértékben csökkent az elmúlt években, mégis messze vannak attól, hogy tömegterméknek tekintsük azokat. Vendégünk volt Braunmüller Lajos, az Agrárszektor főszerkesztője.

Olaszország betiltotta a mesterséges hús gyártását és eladását

Olaszország betiltotta a mesterséges hús gyártását és eladását

Az Európai Unióban Olaszország az első, amely nemet mondott az úgynevezett tenyésztett hús és az abból származó készítmények gyártására és forgalmazására a római parlament alsóházában csütörtökön tartott szavazással. A képviselőház 159 igen, 53 nem szavazattal és 34 tartózkodással elfogadta a Francesco Lollobrigida mezőgazdasági miniszter nevével fémjelzett törvényt.

Tényleg ellepik az olcsó importhúsok a hazai boltokat?

Tényleg ellepik az olcsó importhúsok a hazai boltokat?

A Lidl import húsai körül kirobbant botrány ismét előtérbe helyezte az import élelmiszerek kérdéskörét. A helyzet azért nem drámai, a Pénzcentrum által megkérdezett, Magyarországon működő élelmiszerláncok 50-90 százalékban hazai forrásból szerzik be az élelmiszereket és egyik boltnál sem billen az import irányába a mérleg.

Tényleg lemondunk idővel a húsevésről?

Tényleg lemondunk idővel a húsevésről?

Akármit is gondolunk a húsfogyasztásról, tény, hogy klímavédelmi, egészségügyi, állatjóléti szempontok miatt egyre inkább terjed a húsmentes, vagy legalábbis több növényi alapanyagot felhasználó étrend, különösen a fiatalabbak körében. A világ még sokáig, talán soha nem lesz vegetáriánus, de a változatos, a növényekre nagyobb hangsúlyt fektető étkezés az egészségünknek és a bolygónak is jót tenne a szakértők szerint.

Igazi forradalom jön a Lidlben

Igazi forradalom jön a Lidlben

Friss német lapjelentések szerint a Lidl diszkontlánc a következő években a húskínálat drasztikus csökkentését tervezi, miután az új intézkedései között kevesebb állati fehérje értékesítése szerepel.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Érdekes időpontban kaphatnak
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.