FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
Álláshirdetések

A Macrogamma részmunkaidős határidős üzletkötő munkatársat keres (x)

Portfolio
A Macrogamma Befektetési Alapkezelő Zrt. induló derivatív befektetési alapjához részmunkaidős munkatársat keres határozatlan időre


Határidős üzletkötő munkakörbe
A munkakörrel kapcsolatos feladatok:

Az Alapkezelő újonnan induló - speciális szoftverrel történő döntés-előkészítési támogatással működtetett - derivatív befektetési alapjával kapcsolatos üzletkötések lebonyolítása az Alap befektetési politikájával összhangban.

Elvárások:
  • Teljes körű tőzsdei szakvizsga
  • A PSZÁF üzletkötői jegyzékében való regisztráltság
  • 1 éves gyakorlat
  • Gyors, precíz munkavégzés képessége
Amennyiben az állásajánlat felkeltette az érdeklődését, fényképes szakmai önéletrajzát várjuk a gabor.bakati@macrogamma.hu email címre.

Jelentkezési határidő: 2010. 05. 31.
Új megvilágításban a kockázatkezelés -
Macrogamma-Moneywheel Trendkövető Derivatív Befektetési Alap
A Macrogamma Befektetési Alapkezelő Zrt. június hónap folyamán elindítja derivatív befektetési alapját, első körben az intézményi befektetők (önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak, biztosítók, takarékszövetkezetek, privát banki szolgáltatások) számára.
Az Alapkezelő célja, hogy a hazai- és nemzetközi részvény-, devizapiacok és árutőzsdék határidős piacain a legnagyobb likviditással rendelkező befektetési termékeknél fellépő hosszú távú trendekből profitáljon, és ezzel a befektetőknek kiemelkedő és kiegyensúlyozott abszolút hozamot érjen el. Az Alap - befektetési politikájából fakadóan - mind az emelkedő, mind a csökkenő trendek esetén befektet, amennyiben a trendeket megalapozottnak ítéli.
Az Alap által alkalmazott stratégia következménye, hogy a hazai és a nemzetközi részvény, és kötvénypiacokkal alacsony korrelációra lehet számítani, ezért ideális eszköze lehet a hatékony diverzifikációnak is.

Az Alapkezelő a döntéseit egy speciálisan erre a célra kifejlesztett elemző program támogatásával hozza meg. A program teljesen szisztematikus, árfolyamkövető stratégiát valósít meg, amelynek legfontosabb és meghatározó része a dinamikus kockázatkezelésre alapozott döntés-előkészítés és döntéshozatal, valamint a kapcsolódó pozíció és profit menedzselés. A rendszer nem árfolyam-előrejelző szoftver, hanem az árfolyamváltozásokra, ezen belül is a hosszú távú trendek kialakulására reagál kvantitatív módszerek alkalmazásával. Az optimális kockázati szint minden egyes pozíciónyitás előtt előre meghatározásra kerül. Bármely pozíción a vállalt kockázat nem nagyobb, mint a pozícióba fektetett tőke előre meghatározott hányada. Az Alapkezelő a kockázatok csökkentése érdekében a különböző instrumentumok közti diverzifikációt alkalmaz.

A sajátos és újszerű megközelítés eredményeként kiegyensúlyozott, magas portfolióteljesítményt, dinamikus növekedést céloztunk meg, mely eredményeket későbbiekben a lakossági piacon való megjelenéssel is szeretnénk elérhetővé tenni.
(x)
Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a leleplezés: 100 ultragazdag ember él Magyarországon

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!