FONTOS Éppen kivégzik a piacokat - Mégis mi történik?
Továbbra is jó befektetés az ingatlan Budapesten (x)
Prémium

Továbbra is jó befektetés az ingatlan Budapesten (x)

PR cikk
A megfelelő helyen található ingatlan garantáltan megtérül.

Egy jó elhelyezkedésű, minőségi ingatlannak nemcsak a bérleti díja emelkedik dinamikusan, hanem a piaci értéke is. Budapest valamely frekventált lokációján kínált ingatlan bérbeadása havonta felvehető, biztos jövedelmet eredményez, ha pedig az ingatlan még felfutó környéken is található, akkor garantálható, hogy pár év múlva többért fogja tudni eladni, mint amennyi az eredeti vételár volt.

Az Európai Unióban Magyarországon növekedtek leginkább a nominális lakbérek és bérleti díjak 2015 óta, az emelkedés az Eurostat adatai szerint eléri a 85%-ot. Az árfolyamnövekedés pedig nem áll meg és nem is lassul: éves szinten továbbra is kétszámjegyű, vagyis meghaladja a bérek növekedésének az ütemét.

VAGOHID 05_

Belső-Ferencváros teljes városrehabilitáción átesett rozsdaövezete, ahol utcanevek és megóvott műemléképületek őrzik a letűnt korok ipari létesítményeinek emlékét, ideális helyszíne lehet egy befektetési célú lakásvásárlásnak. Itt épül a több mint 500 okosotthont magában foglaló Metrodom Green lakópark, amely nemcsak a zöld környezetével és szemléletével emelkedik ki a környékbeli ingatlankínálatból, de a beépített minőségi anyagok, a high-tech okoslakások és a helyben elérhető közösségi szolgáltatások is vonzóvá teszik.

A Millenniumi Városközpontnak nevezett városrészen épült fel húsz évvel ezelőtt a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája, amely beruházások lendületet adtak a további fejlesztéseknek. Azóta a területet rozsdaövezetté nyilvánították, így az ezen a területen vásárolt lakás árából a magánszemélyek számára az 5%-os áfa azonnal visszaigényelhető. Ám ez csak a lokáció egyik előnye: a rehabilitált városrészben épült irodafolyosó és bankközpont több ezer ember munkahelyeként szolgál, emellett Budapest legfontosabb egyetemei: a Műegyetem, a Corvinus, az ELTE és a Semmelweis Egyetem is sétatávolságra vannak. Minőségi, bérelhető ingatlanokra tehát hatalmas igény jelentkezik a környéken.

VAGOHID 07

A Vaskapu és a Vágóhíd utca találkozásánál épülő Metrodom Green lakóparkból azonban nemcsak munkahelyek és egyetemek találhatók sétatávolságra, hanem minden olyan szolgáltatás is, amiért annyira vonzó egy nagyvárosban élni, így a mindennapi élethez ezért nincs is szükség autóra. Viszont a lakóparkban található ingatlanok értékét a jövőben jelentősen növelni fogja a tény is, hogy a városrészben hamarosan elfogynak a beépíthető telkek.

A lakóparknak saját edzőterme, wellness részlege, szaunája és grillterasza is lesz, emellett közösségi iroda, baba játszósarok és közösségi nappali is a lakók rendelkezésére áll majd. A fogadóépületben pedig egy kávézó fog üzemelni, ami találkozóhelynek is kiváló.

A Metrodom Green azoknak is jó választás, akiknek kifejezett igényük van a zöldre a városban. Az épületek homlokzatára és belső kertjeibe több ezer növényt telepítenek, melyek nemcsak a komfortérzetet javítják, de hőszabályozó hatásuk is van. A lakópark egyébként a korábbi besorolás szerinti AA-val egyenértékű, jelenleg A jelzésű energetikai csoportba tartozik, amely azt jelenti, hogy minimális energiafelhasználással üzemeltethető, ezért a rezsiköltségek is elég meggyőzőek.

A lakópark lakásai 10% előleggel vásárolhatók meg. A műszaki átadás 2025 első negyedévében várható, a fennmaradó 90%-ot elég ekkor kifizetni. Ezért, ha valakinek ekkortájt jár le valamely befektetése, akkor érdemes megfontolnia, hogy helyette ezt a rövid- és hosszú távon egyaránt jól jövedelmező befektetési formát válassza.

(x)

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Portfolio-1500x843 px-2