Nagyon mennek a zöld áruhitelek (x)
Prémium

Nagyon mennek a zöld áruhitelek (x)

PR cikk
Sportolásra, fenntartható eszközökre a korábbi többszörösét költik

A fogyasztókat egyre inkább foglalkoztatja a fenntarthatóság, illetve egyre tudatosabbak nemcsak a pénzügyi termékek területén, de életük más területén is. Ezek a folyamatok ugyan a járvány előtt kezdődtek, de a pandémia, illetve az azt követő energiaválság felerősítette őket, ma pedig meghatározó elemmé váltak bizonyos beruházások, vásárlások esetén. A Cetelem adatai szerint a korábbi többszörösét költik az emberek sportra, energiatakarékos eszközökre.

A Cetelem adatai szerint az aktív életmódra való törekvés egyre erősebb, mivel ügyfeleik a járvány előtti szinthez képest 2,5-szer többet költenek kerékpárvásárlásra. Emellett az aktív életmódhoz kapcsolódó egyéb kiadások is jelentősen nőttek: hitelkártyás ügyfeleik háromszor annyit költenek sportklubok és edzőtermek tagsági díjaira. Bár a járvány felerősítette ezt a tendenciát, már a Covid előtti kutatások is jelezték a vásárlások mögötti tudatosság növekedését.

Az aktív életmód mellett a környezeti értékek is egyre fontosabbak lettek, amit jól mutat, hogy a faiskolákban és kertészeti üzletekben való költések három és félszeresére nőttek a járvány előtti szinthez képest.

Portfolio-1500x843 px

A közelmúlt energiaválsága szintén hatással volt a vásárlási szokásokra, ami környezetvédelmi szempontból is pozitív változásokat hozott. Az energiatakarékos fűtő-hűtő légkondicionálók iránti kereslet folyamatosan nő, és a Cetelem ezek vásárlását speciális, kedvezményes, esetenként kamatmentes zöld konstrukciókkal támogatja.

A zöld gondolkodás erősödését az is mutatja, hogy a banki szolgáltatások terén is egyre fontosabb a fenntarthatóság. A Cetelem nyáron egy új, környezetbarátabb technológiával és alapanyagokból készült kártyát vezet be. A Thales által BIO PLA-ból készült kártya magja 84 százalékban takarmánykukoricából készül, mely megfelelő körülmények között lebomlik, és nem veszélyezteti az emberi élelmiszer-ellátást, míg a fennmaradó növényi fehérjét állati takarmányként hasznosítják.

Ezek a kártyák azonos élettartamúak a PVC kártyákkal, a Cetelem négyhavonta változó kedvezményekkel támogatja a tudatos fogyasztást különböző egészség- és környezettudatos költések után a kijelölt üzletkategóriákban, melyek részleteit a hitelkártyán található QR-kód beolvasásával vagy a cetelem.hu/greencard weboldal felkeresésével is megtekinthetik ügyfeleik.

A Cetelem tapasztalatai szerint a tudatosság minden generáció számára egyre fontosabb, a fiatalabb és az idősebb korosztály egyre inkább odafigyel a környezetvédelemre és a pénzügyi termékek tudatos használatára.

(x)

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
GettyImages_PRCIKK_1800x1201px