Prémium

A digitális transzformáció szerepe a home officeban és a távoktatásban (x)

PR cikk
Modern 15 Urban Silver_1

Ahogy már a korábbi cikkből is kiderült, a magyar vásárlók rendkívül árérzékenyek, aminek következtében a keresetükhöz megfelelően adott árkategóriában keresik az ideális megoldásokat. Ez egyaránt igaz a felsőoktatásban tanuló diákokra, ahol minden megtakarított pénz számít, valamint a vállalkozásokra is, ugyanis egy túlzott mértékű beruházás akár negatív irányba sodorhatja egy vállalkozás pénzügyi helyzetét. A 2019 végén berobbanó pandémia rávilágított arra, hogy nemcsak Magyarországon, hanem világszerte sem volt a vállalkozások jelentős része felkészülve a távoli munkavégzésre, valamint az oktatási szférában is rövid időn belül kiderültek a hiányosságok. Ennek hatására az elmúlt két évben jelentősen megnövekedett a laptopok iránti kereslet, amelyekre sok gyártó, köztük az MSI is egy új, üzleti és produktivitási termékkategória bevezetésével reagált.

Annak ellenére, hogy a kereslet megnőtt, sok felhasználó továbbra sincs pontosan tisztában azzal, hogyan válasszon laptopot tanulásra vagy munkavégzésre, ugyanis korábban a hétköznapi szórakozás vagy a kevésbé erőforrásigényes munkavégzés volt a választásuk alapja. A home office bevezetését követően azonban gyorsan kiderült, hogy a korábban megvásárolt, gyengébb adottságokkal rendelkező laptopokon a vállalati és az iskolai szoftverek futtatása, valamint a távkommunikáció is nehézségekbe ütközött.

Mobilitás felsőfokon

Modern 15 Urban Silver_2

A felsőoktatásban tanulók helyzete nem könnyű, ugyanis figyelembe kell venniük egy laptop méretét, súlyát, valamint szakiránytól függően kell a hardveres felszereltséget is kiválasztaniuk. Az elméleti tudományok legtöbbénél például nem feltétlenül szükséges a legerősebb hadveres konfigurációval felszerelt megoldást használni, a cél, hogy a laptop kellőképpen könnyű és kompakt legyen. Grafikus tervezők, tartalomgyártók vagy médiaszakos hallgatók, valamint tervezőmérnökök és programozók esetén azonban érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megfelelő hardveres háttérre is. Grafikai munka és videószerkesztés során nemcsak a videókártya erőssége lehet fontos, hanem a memória mérete, valamint a megfelelően kalibrált kijelző is kiemelt szereppel bír. Manapság szerencsére a 11. generációs Intel Core processzorokba integrált Intel Xe megoldás megfelel a kevésbé hardverigényes szerkesztési folyamatoknak, azonban a nagyobb felbontású képek és videók esetén szükségessé válhat egy dedikált videókártya is. Ez szintén elmondható a tervezőmérnökökről, akiknek a 3D képalkotás következtében erősebb hardverre lehet szükségük. Programozók esetén a legnagyobb hangsúlyt a processzor erősségére kell helyezni, ugyanis ez a része lesz az a laptopnak, amely a leginkább befolyásolni fogja a kódsor végrehajtásának gyorsaságát.

Az MSI Modern sorozata például kiváló megoldást jelenthet a felsőoktatásban tanuló diákok és a távoli munkát végző munkavállalók számára. A terméksorozat hardverkonfigurációk széles választékával érhető el, így mindenki megtalálhatja a számára ideális ár-érték arányú laptopot. A hardveres felszereltség mellett a Modern ultrabookok elegáns és könnyített alumíniumburkolattal rendelkeznek, így a megbeszélések és a tanórák során nem fog kellemetlenséget okozni a játékosoknak készített laptopok túlzottan is extravagáns külseje. A HD webkamera és a beépített mikrofon továbbá azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók zökkenőmentesen csatlakozhassanak az online tanórákhoz vagy megbeszélésekhez.

Fókuszban a kommunikáció és a hatékony munkavégzés

Prestife 15 Carbon Grey

Egy üzleti laptop esetén nemcsak a kompakt méret, a súly, a hardveres felszereltség és az üzemidő fontos, hanem figyelembe kell venni az érzékeny adatok biztonságát is. A vállalati szektor szereplőinek ezért olyan megoldást kell találniuk, amely támogatja a Windows Hello bejelentkezést akár beépített ujjlenyomatolvasó vagy éppen infravörös arcfelismerő webkamera segítségével. Szintén fontos tulajdonság a TPM megléte is, amely jelentősen képes csökkenteni az egyéb vírusfertőzések és zsarolóvírusok kártékony hatását, beleértve az adatvesztést is.

A vállalati szereplők számára szintén elengedhetetlen a hatékony kommunikáció, amely nemcsak a megfelelő webkamera meglétéből áll, hanem a kommunikáció során fennálló környezeti háttérzajok kiszűréséből is. Az MSI Sound Tune megoldása egy mesterséges intelligencia alapú zajszűrő, amely kétoldalúan képes kiszűrni a beszélgetések során fellépő zajforrásokat. A szoftver folyamatosan figyeli a beszélő felek hangját és ahhoz igazodva mind a mikrofonbemeneten, mind pedig a hangkimeneten képes kiszűrni a zavaró háttérzajokat, hogy a beszélgetések tiszták és érthetőek maradjanak.

Az MSI Prestige sorozatot a tajvani gyártó kifejezetten ezekhez a kihívásokra tervezte. A sorozat a fokozott biztonság érdekében egyaránt rendelkezik Windows Hello kompatibilis IR webkamerával és ujjlenyomatolvasóval, valamint TMP támogatással is, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk az érzékeny adataik kiszivárgásától. Mindemellett a Prestige ultrabookok támogatják az MSI Creator Center alkalmazásban elérhető Sound Tune szolgáltatást, hogy javítsa a kommunikáció hatékonyságát.

Windows 11 támogatás

A Microsoft új operációs rendszerének megjelenésével kérdésessé vált számtalan készülék alkalmassága az operációs rendszer futtatása tekintetében. Az Intel 10. és 11. generációs processzoraival felszerelt MSI Modern és Prestige sorozatú laptopok egyaránt támogatják a TPM 2.0-át és a Secure Boot beállítást is, így ezek a laptopok teljes mértkében alkalmasak a Microsoft legújabb Windows 11 operációs rendszerének futtatására, amely a megújult külső mellett nagyobb védelmet is nyújt a számítógépeken tárolt adatok számára. Az ultrabookok egyaránt megvásárolhatók előtelepített Windows 10 operációs rendszerrel (amely ingyenesen frissíthető Windows 11-re), valamint operációs rendszer nélkül is. Utóbbi esetén az egyetemi hallgatóknak lehetőségük van az egyetemük által biztosított, oktatásra tervezett Windows 10 Education operációs rendszerek telepítésére is, amely szintén ingyenesen frissíthető a Microsoft legújabb rendszerére.

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1