Prémium

Elektronikus fizetési lehetőséget keres? Itt a QR-kód! (x)

PR cikk
Egyre szélesebb körű elvárás a kereskedők, szolgáltatók felé, hogy valamilyen készpénzmentes megoldással legyen lehetséges rendezni a számlát. Erre tökéletesen alkalmas lehet a QR-kódos fizetés, ami a Raiffeisen Banknál már elérhető.
qr_orig

Miért érdemes QR-kódos fizetési lehetőséget biztosítani?

Többek között azért, mert nem kell hozzá még bankkártya sem. Ma már rendkívül elterjedt az okostelefonok használata, amelyet a vásárlók szinte mindig maguknál tartanak. A megfelelő, MNB szabvány szerinti QR-kód olvasására képes mobilbanki alkalmazással – mint például a myRaiffeisen mobilapplikáció – a vásárló egyszerűen leolvassa a telefonjával a pénztárnál létrehozott QR-kódot és rögtön tud fizetni.

Melyek a QR-kódos fizetés előnyei?

  • A kereskedő számláján maximum öt, a gyakorlatban egy másodpercen belül jóváírásra kerül az összeg a nap 24 órájában, hétvégén is. A kártyatársaságokhoz köthető POS terminálok esetében az átfutási idő 1-2 nap is lehet.
  • A kereskedő csak a sikeres QR-kódos fizetési tranzakciók után fizet, ezen kívül semmilyen rejtett költség nem jelentkezik: nincs bérleti díj, havi fix díj, vagy egyszeri induló összeg, mint egyes termináloknál. A vásárlónak pedig csak akkor merül fel költsége, ha bankjánál az átutalásnak díja van.
  • Megfelel a szabályoknak új eszköz beszerzése nélkül, hiszen akár egy meglévő mobiltelefonra is telepíthető.

Milyen megoldások építhetők ki elfogadói oldalon?

A kereskedő vagy szolgáltató igényeitől függően háromféle fizetési megoldás építhető ki a QR-kód segítségével.

  • Egy kisboltban, ahol mindent egy személy intéz, ideértve a kassza kezelését is, elegendő lehet a myRaiffeisen mobilapplikációba integrált QR-kódos fizetési megoldás.
  • Ahol már külön pénztáros is van, a Scan&Go alkalmazás lehet a befutó. A mobiltelefonos applikációt a pénztáros tölti le akár saját vagy az üzlet mobiltelefonjára, a QR-kódot és a fizetési visszaigazolást mindössze néhány mozdulattal tudja kezelni. Az applikáció a POS terminálokhoz hasonlóan azonban még nem kommunikál a pénztárgéppel, azaz külön be kell ütni az összeget.
  • A legkomplexebb a RaiPay szolgáltatás, ezzel a megoldással a QR-kód és fizetési kérelem alapú fizetési módok pénztári rendszerhez történő integrációját is kínálja a Raiffeisen Bank.

Hogyan lehet telepíteni a QR-kódos fizetési rendszert?

A Raiffeisen Bank megoldása megfelel a Magyar Nemzeti Bank szigorú előírásainak – így jó alternatívája lehet a kártyás fizetésnek. Bár mindhárom szint alapfeltétele vállalkozói számla nyitása a Raiffeisennél, az első kettőhöz ki sem kell mozdulni: ugyanis az egyéni vállalkozók mellett, egyedülálló lehetőségként most már KKV cégek is - bizonyos árbevételig - teljesen online tudnak számlát nyitni a banknál.

További részletek: www.raiffeisen.hu/qrkod és www.raiffeisen.hu/scanandgo

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1