Prémium

300 megabites mobilinternet a Telekom 4G hálózatán (x)

Portfolio
2015. december 3-án az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé az akár 300 Mbit/sec névleges letöltési sebességű mobilinternet szolgáltatás
  • a Telekom hálózatán. Ez a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb mobilinternet technológia. A technológia, amely ezt a gyorsaságot lehetővé teszi, az LTE-Advanced, amely a 4G következő lépcsőfokát jelenti.


300 megabites mobilinternet a Telekom 4G hálózatán
Speedtest Nyíregyháza 2015. december 7.
A Telekom éppen egy éve jelentette be, hogy több budapesti helyszínen tesztelte az akár 300 Mbit/sec sebességű technológiát, ma pedig Nyíregyházán bekapcsolta a villámgyors mobilinternet szolgáltatást. Az LTE-Advanced technológia által lefedett területeken az ügyfelek az eddigiekhez képest akár kétszeres adatsebességet is tapasztalhatnak az erre alkalmas eszközök és díjcsomagok használatával.** A nyíregyházi tapasztalatok és ügyfél-visszajelzések alapján pedig további hálózati fejlesztések is várhatóak.
A Telekom kínálatából jelenleg 6 gyártó 15 féle okos készülékével**, a szolgáltató Next M és Next XL okostelefonos, továbbá Net&Roll M és Net&Roll L mobilinternetes díjcsomagjaival és azok Aranytárskártyás változataival, továbbá a NetPlusz XL, XXL és a BussinesNET L-XXXL csomagokkal tudják kihasználni az LTE-Advanced technológia nyújtotta előnyöket a fejlesztésben érintett lakosok.
Az LTE-Advanced jelentősége abban rejlik, hogy elsősorban a nagy adatigényű tevékenységek során, mint például zene letöltés, videotartalom fel- illetve letöltés, vagy applikációk használata, az ügyfelek nagyobb sebességet és jobb felhasználói élményt érhetnek el csúcsidőben vagy akár tömegrendezvényeken, például stadionokban és fesztiválokon is.

2021-re csaknem tízszeresére nő a mobil adatforgalom
Az Ericsson legfrissebb Mobilitási Jelentése szerint 2021 végére csaknem tízszeresére, havi 51 exabyte-ra növekszik a globális mobil adatforgalom. Európában az okostelefonok száma eléri majd a 880 milliót, és a mobiltelefon előfizetések több mint 70 százaléka okostelefon lesz. Nyugat-Európában az egy aktív okostelefonra jutó adatforgalom 2021-re a jelenlegi 2 gigabyte-ról 18 gigabyte-ra emelkedik. Mindez nagyban megnöveli a mobilhálózatokkal szembeni elvárásokat. A jelenlegi többféle szabvány (2G, 3G, 4G) kezelése mellett a rendelkezésre álló frekvenciasávok hatékony felhasználásával, optimális terheléselosztással kell megfelelniük a növekvő piaci igényeknek. A mobil szélessávú technológiák fejlődési irányát a 4G/LTE határozza meg, mivel például az LTE-Advanced a frekvenciasávokat egyesítve (aggregálva) egyre nagyobb adatsebességeket és kapacitásokat tud kiszolgálni. A későbbiekben a videó és műsorszórás típusú szolgáltatások tömeges, jó minőségű elérése az LTE Broadcast technológiával valósulhat meg.

Gyorsan nő a legkorszerűbb mobiltechnológiára épülő hálózatok száma
Az LTE-Advanced technológián alapuló kereskedelmi szolgáltatás a világon elsőként a dél-koreai SK Telecom vezette be Szöulban és két további városban. A robbanásszerű adatigény emelkedésnek megfelelve világszerte egyre több szolgáltató indít LTE-A szolgáltatást. (Forrás: Ericsson Mobility Report, 2015. november)

A Telekom 2014 áprilisában Krisztina körúti székházában az Ericssonnal Magyarországon elsőként tesztelte az LTE-Advanced technológiát. A Telekom és az Ericsson közös bemutatóján az LTE-Advanced technológiával az adott feltételek mellett elérhető maximális sávszélességet demonstrálták óriás méretű adatcsomagok letöltésével, illetve a helyszínen a levegőbe emelkedő octocopter (drón) és több kültéri mozgó kamera által közvetített, szuper 4K felbontású videotartalom közvetítésével.

A Telekom 2015 folyamán csaknem teljessé, 97%-osra bővítette 4G országos lakossági kültéri lefedettségét, melynek névleges sebessége az ország nagy részén maximum 150 Mbit/sec. Az ügyfelek által a valóságban tapasztalható sebesség természetesen ennél általában alacsonyabb, azt számos tényező befolyásolja (a használt eszköz kapacitása, a díjcsomag, a domborzati viszonyok, a cella terhelése, stb.). A 4G szolgáltatást jelenleg már több mint 800 ezer ügyfél használja. Emellett a Telekom tavasszal felgyorsította új generációs vezetékes hálózatfejlesztését, amely eredményeként év végéig 440 000 további háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet, így a Telekom szélessávú hálózatának lefedettsége több mint 2,2 millió háztartásra nő.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2