Prémium

Naprakész tudás az elektronikus közigazgatásról (x)

Portfolio
A napjainkban egyre fontosabbá váló elektronikus közigazgatás megvalósításában kiemelt szerepet játszanak a közigazgatásban dolgozók. A Neten a Hivatal projekt nem csak a lakosság körében szeretné népszerűsíteni és bemutatni az elektronikus közigazgatás lehetőségeit és újításait, de céljául tűzte ki a köztisztviselők oktatását is: júniusban átfogó továbbképzések indulnak Budapesten és hat vidéki nagyvárosban is.
A "Neten a Hivatal" projekt az elektronikus közigazgatási szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket mutatja be, illetve igyekszik felhívni a figyelmet az elektronikus ügyintézés előnyeire. A népszerűsítő és tájékoztató program a lakosság és a vállalkozók tájékoztatása mellett a közigazgatásban dolgozók e-közigazgatással kapcsolatos tudásának bővítésére is fókuszál, mivel a közszférában dolgozókra kiemelt szerep hárul az elektronikus szolgáltatások nyújtásában, valamint azok használatának terjesztésében.

Az e-ügyintézés minél szélesebb körű térnyerése érdekében a projekt keretén belül lehetőség nyílik a köztisztviselők felkészültségének növelésére: a közigazgatásban dolgozók részletesen megismerhetik az elektronikus közigazgatás fejlesztési koncepciójának újdonságait, valamint betekintést nyerhetnek a jelen és a közeljövő azon elektronikus közigazgatási megoldásaiba, amelyeket egyrészt saját munkájuk során is hasznosíthatnak, másrészt amelyekről részletesebb tájékoztatást adhatnak majd az azokat igénybevevő ügyfeleknek. A továbbképzési sorozat Budapest mellett Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Székesfehérváron kerül megrendezésre júniusban és júliusban.

A képzés célja, hogy az ügyintézők ne csak a saját szakterületük ismerői legyenek, de ugyanilyen rutinnal és szakértelemmel kezeljék az e-közigazgatás egyéb területein felmerülő kérdéseket is. Fontos, hogy a köztisztviselők naprakész információk birtokában, maximális felkészültség mellett végezhessék munkájukat, ezzel hozzájárulva a rövidebb ügyintézési időhöz, vagy a gördülékeny ügymenet biztosításához.

A közigazgatásban dolgozóknak szervezett képzések mellett a Neten a Hivatal projekt az elektronikus közigazgatási szolgáltatások lehetséges felhasználóival való közvetlen kapcsolatra is törekszik: május közepén öt helyszínes, országos információs roadshow hívta fel a figyelmet az elektronikus közigazgatás előnyeire, valamint az e- közigazgatás szolgáltatások használatának különböző lehetőségeire.

A népszerűsítő és tájékoztató program az ÁROP-2.2.18-2012-2012-0001 azonosítószámú “Közigazgatási szolgáltatások használatára való ösztönzés és azokról tájékoztatás" című kiemelt projekt keretében valósul meg.

A Neten a Hivatal projektről itt talál részletes információkat.

Naprakész tudás az elektronikus közigazgatásról
(x)
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2