Prémium

Elvárás lett a gyors mobilnet - a 4G a megoldás! (x)

Portfolio
Gyorsan terjednek az okostelefonok és táblagépek. Mindig, mindenhol online vagyunk, ennek köszönhetően a globális adatforgalom egy év alatt megduplázódott. Ez új kihívás elé állítja a szolgáltatókat.
2012 végén 6,6 milliárd mobil-előfizetést tartottak számon a világon, de szakértők szerint ez a szám 2018 végére akár a 9,3 milliárdot is elérheti1. Világszerte dinamikusan nő az okostelefont használók száma, 2012-ben az értékesített mobiltelefonok 40%-a okostelefon volt, a fejlett államokban, köztük hazánkban ez az arány megközelíti az 50 %-ot. A Telekomnál például az előfizetéssel értékesített mobiltelefonok esetében tízből kilenc már okostelefon.

Elvárás lett a gyors mobilnet - a 4G a megoldás!
A globális adatforgalom 2011 és 2012 negyedik negyedéve között megduplázódott, 2018-ra pedig várhatóan a 12-szeresére növekszik majd. Ez komoly kihívás elé állítja a szolgáltatókat: a hatékonyságot szem előtt tartva hálózatukat folyamatosan modernizálniuk kell. Ráadásul az, hogy mindig és mindenhol online vagyunk, az internet-szolgáltatás minőségével kapcsolatos igényeket is növeli: alapvető elvárásunk, hogy azonnal hozzáférjünk az információhoz, szórakozáshoz és közösségi kapcsolatainkhoz, bárhol tartózkodunk - az utcán, a focipályán vagy a zöldben. De mozgás, például autózás közben is az otthoni internet-elérés élményét várjuk el.

A válasz minderre a 4G/LTE technológia: a felhasználók számára kézzelfogható előnye a nagy le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent válaszidő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, mindezek pedig látványos mértékben javítják az ügyfélélményt. A 4G/ LTE technológia előnye a szolgáltatók számára a hatékonyabb hálózatépítésben rejlik, miközben - nagyobb adatátviteli sebességgel - jóval több ügyfél kiszolgálására alkalmas. Az LTE hálózathoz használt új berendezések mind energiafogyasztás, mind a telepítéshez szükséges hely szempontjából is jelentős előrelépést jelentenek, egyúttal üzemeltetésük is gazdaságosabb.

A 4G/LTE szolgáltatás sikeréhez három dolognak kell egyszerre jelen lennie: a jó minőségű hálózatnak, a megfelelő készülékeknek és jó tartalomnak. A Telekom mára a hazai lakosság 27%-a számára elérhetővé tette a legkorszerűbb 4G/LTE hálózatát2, beleértve Budapestet (99 %-os kültéri lefedettséggel). Tervei szerint év végéig további vidéki településeken biztosítja a 4G/LTE lefedettséget, és ezzel a magyar lakosság közel 40 százaléka számára elérhetővé teszi a szolgáltatást (kültéren). Továbbá folyamatosan bővíti 4G-képes mobileszközei és díjcsomagjai választékát, valamint minőségi tartalom kínálatát is.



1 Ericsson Mobility Report 2013 Q1
2 Kültéren
Kültéri lakossági lefedettség %: a lakosság bejelentett lakcíme szerinti lakossági eloszlástérkép alapján a kültéren lefedettnek tekintett pontok által meghatározott területeken élő lakosok számának és a teljes lakosságnak a százalékos aránya. A megadott területen a mobil internet szolgáltatás épületen kívül igénybe vehető.

(x)
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2