Prémium

Az Aberdeen európai kötvény csapata nyerte az Investment Europe díját (x)

Portfolio
2012. október 9-én rendezték meg a svájci Lausanne-ban a neves befektetési szaklap, az Investment Europe Fund Manager of the Year Awards díjátadóját, amelyen a legjobb vagyonkezelőket ünnepli évről évre az európai befektetési iparág. Az esemény nyerteseinek kiválasztását egy hosszú, alapos kvalitatív és kvantitatív elemzési folyamat előzi meg, melynek eredményeként a zsűri a legjobb vállalati kötvény befektetési alap díjat az Aberdeen Asset Management által kezelt, luxembourgi bejegyzésű Aberdeen Global II Euro Corporate Bond Fund-nak szavazta meg.
Az Aberdeen Global II Euro Corporate Bond Fund célja vonzó hozam elérése hosszú távon úgy, hogy eszközeit elsősorban euróban denominált, befektetési besorolású vállalati kötvényekbe fekteti be. Míg az államkötvények piacán esést láthattunk, a vállalati kötvények erősödést mutatattak; a zsűri elmondása szerint egy ilyen határozott emelkedés kihasználása a legjobb vagyonkezelőket is próbára teszi, de az Aberdeen alapja "kiemelkedőnek bizonyult a fejlett, de még a feltörekvő piacokkal történő összehasonlításban is".

A vállalati kötvények az Aberdeen meglátása szerint egyre fontosabb eszközosztállyá válnak egy olyan környezetben, ahol a befektetők nehezen találnak vonzó hozamot "nem túlságosan nagy" kockázat mellett. A biztonságos menedéknek vélt amerikai, illetve német államkötvények rendkívül alacsony hozamot kínálnak mind abszolút mind reál értelemben, miközben ezek a befektetések sem tekinthetők már kockázatmentesnek. Ezzel szemben a válságra adott válaszul a vállalatok csökkentették adósságukat, növelték készpénzállományukat, és általánosságban felkészültek a nehéz időkre. És bár Európa valószínűleg lassú növekedés elé néz majd, sok európai vállalat jelentős potenciállal rendelkezik a feltörekvő piacokon.

Wolfgang Kühn, az Aberdeen európai kötvény csapatának vagyonkezelője szerint "a jó hitelminőséggel rendelkező vállalatok befektetési besorolású kötvényei egy olyan befektetés, amely jelentős többlethozammal szolgál a befektetők számára jelentős többletkockázat vállalása nélkül." Elmondása szerint a sikeres portfolió kialakítás érdekében el kell végezni a "házi feladatot": "a megfelelő értékpapírok kiválasztásához fundamentális elemzés, illetve a vállalatok hitelminőségének tüzetes átvizsgálása szükséges. Aktív vagyonkezelőként, jelentős elemzési kapacitással jól illeszkedünk ehhez a feladathoz."

Az Aberdeen Asset Management 2011 decemberében elindította forintban elérhető alapját, amely eszközeit teljes egészében a díjnyertes luxembourgi vállalati kötvényalapba fekteti, miközben az euró-forint árfolyamkockázatot határidős ügyletek segítségével küszöböli ki. Az Aberdeen Euró Vállalati Kötvény Alapokba Befektető Befektetési Alap így lehetőséget nyújt a magyarországi befektetők számára, hogy európai vállalatok egy szélesen diverzifikált portfóliójába fektetessenek, a hazai kötvény jellegű eszközökhöz képest is vonzó jövedelem és adott esetben kisebb kockázat mellett . Indulás óta kevesebb, mint 10 hónap alatt az Aberdeen Euró Vállalati Kötvény Alapokba Befektető Befektetési Alap kiemelkedő, 11,6% nettó hozamot ért el.

Az Aberdeen Euró Vállalati Kötvény Alapokba Befektető Befektetési Alap teljesítménye indulástól, 2011.12.21-2012.09.28.

Az Aberdeen európai kötvény csapata nyerte az Investment Europe díját
Az Aberdeen Euró Vállalati Kötvények Alapokba Befektető Befektetési Alap tehát a magyarországi befektetők egyre növekvő igényét elégíti ki: a magyar betétekkel és kötvényekkel versenyképes hozamot képes nyújtani egy diverzifikált, befektetésre javasolt kategóriájú európai vállalati kötvényekből álló portfólión keresztül. A befektetési alap sikerét jól mutatja, hogy kezelt vagyona kevesebb, mint 10 hónap leforgása alatt hozzávetőlegesen 1,5 milliárd forintra növekedett.

Az Aberdeen Euró Vállalati Kötvény Alapokba Befektető Befektetési Alap jelenleg a Citibanknál, az Erste Banknál és a Raiffeisen Banknál érhető el.


Historikus teljesítmény mutatók illetve pénzpiaci szcenáriók nem jelentenek garanciát jelenlegi vagy jövőbeni teljesítményre. A befektetési jegyek értéke és hozama mind, lefelé, mind felfelé változhat, amelyért a Vagyonkezelő nem vállal garanciát. A befektető akár a befektetett tőke összegét is elveszítheti.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker