Prémium

Az informatikus az adatmentésre panaszkodik? (x)

Portfolio
Mi a megoldás a lassú adatmentésre? Úgy kivitelezve, hogy a bevált szalagos storage megmarad.
Adatvagyon veszélyben

Folyamatosan növekszik a digitális információ mennyisége, egyre több és nagyobb méretű levelet kapunk, több adatot mentünk, egyre komplexebb a vállalatirányítási rendszerünk, mindezek menedzselése komoly feladat a vállalatoknak, az informatikusoknak.

A magyar cégek is elindultak az adatvagyon tudatos kezelése, mentése felé, de ennek a folyamatnak a minősége sokszor problémát jelent. Komoly üzemeltetési nehézségek figyelhetők meg hazai vállalatoknál is, pedig az adat az egyik legnagyobb érték - ha eltűnik, a cégünk működése kerülhet veszélybe.

Megbízható a szalagos, de kicsi a mentési ablak

Magyarországon sok vállalatnál még a korábban vásárolt, megbízható szalagos mentési eszközökkel oldják meg a vállalati adatmentést, adatok visszaállítását. Érthető tehát, hogy ezeket a drága hardvereket nem akarják a cégvezetők, IT-vezetők lecserélni, mivel még hosszú időn keresztül jól szolgálhatják a mentési feladatokat.

Azonban az informatikai vezetők egyre több problémával találkoznak a hagyományos szalagos adatmentés során, amely pénzben, időben, a kollégák leterheltségében, holtidőben mérve komoly gondokat okozhat. Ilyen például az adatok mentésére szolgáló idő, a "mentési ablak" csökkenése. Mivel egyre több az adatmennyiség, melyet menteni kell, ezért egyre tovább tart a back-up, egyre bonyolultabb - elveszett információk esetén.

A korábbi mentési idő, a "mentési ablak", már nem elég a mentéshez, így ez a - jellemzően informatikusok által éjszaka végzett - folyamat nappal folytatódik, leállítva, akadályozva a napi működést. Nincs fájl, nincs adat, nincs például visszaállított CRM rendszer, a szalagos mentés folyik - még délelőtt 11 órakor is. Ezáltal áll az iroda munkája, ami komoly bevételkiesést jelenthet.

A régi eszközt nem kell lecserélni

Mi a megoldás? Új adattárolóba kell beruházni?

Az informatikus az adatmentésre panaszkodik?
Vagy fejlesszük a jelenlegi eszközt? Erre ad választ a HP D2D2T technológia - deduplikációval.

A szalagos hardvert meg lehet tartani, nem kell kidobni a drága, jól bevált adattárolót, hanem egy diszkes mentést kell a folyamatba iktatni, a szalagot pedig az eljárás végére helyezni. Ezáltal megmarad a hagyományos szalagos eszköz előnye, de felgyorsítható a munka a diszkes kiegészítéssel, annak minden új előnyével. Felgyorsul az adatmentés, csökken a holtidő a munkafolyamatokban, és azonnal hozzá lehet férni az adatokhoz. Akár 20-30-szor gyorsabban lehet visszaállítani például egy ERP rendszer elveszett adatait. A új HP StoreOnce termékcsalád ezekkel a célokkal készül a fejlesztők műhelyében.

Tehát, a HP deduplikációval időt nyerünk, ráfordított energiát spórolnunk, és a "mentési ablakon" belül az informatikus biztosan befejezi a kötelező mentést. Így reggel azonnal indulhat a munka, IT- zökkenő nélkül.

Átlagos sávszélesség elég

Jelenleg drága, nagy sávszélesség kell az adatmennyiség lementéséhez, a szalagok szállítása közben megsérülhetnek a kazetták, ezáltal végleg elveszhetnek a céges fájlok.

Diszkkel elég egy átlagos (akár néhány megabites) hálózati kapcsolat, ezáltal pénzt lehet megtakarítani a sávszélességen. Ha több telephely vagy vidéki iroda adatmentési feladatát kell megoldani, a deduplikációs technológiával ez is egyszerűbben kezelhető: nem kell irodánként helyi karbantartást végezni, hanem mindez centralizáltan megoldható, csökkentve az IT munkaórák számát, központilag ellenőrizve a telephelyek adatmentését.

Kiegészítés minden gyártóhoz

Az új HP D2D2T mentési technológia olyan, egy gyártótól származó megoldása szalagos mentést megtartó, kiegészítő cégek számára, amely egyúttal többféle eszközhöz, szoftverhez is hozzárendelhető (HP Data Protector, Symantec BackupExec és NetBackup, CA ARCserve, EMC NetWorker, IBM Tivoli TSM stb). A hardverek kiegészítésére menet közben, leállás nélkül van lehetőség, ami jelentős időt takarít meg a szakembereknek, így nincs állásidő a vállalatoknál.

Tesztelés és ingyenes képzés az érdeklődőknek

A HP StoreOnce termékcsaládot bármely érdeklődő kipróbálhatja Magyarországon is. A HP számos demóeszközzel áll az ügyfelek rendelkezésére, valamint a cég ingyenes oktatásain is megismerhetik az új technológiát.


Az informatikus az adatmentésre panaszkodik?

Tájékozódjon és jelentkezzen a HP deduplikációs weboldalán: www.hatekonymentes.hu


(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker