Áll a bál az olajhatalomnál: elkezdődtek a szobordöntögetések
Globál

Áll a bál az olajhatalomnál: elkezdődtek a szobordöntögetések

MTI
Venezuelában tüntetők ledöntötték a korábbi elnök, Hugo Chávez szobrát, La Guairában (Caracas tengerpartján) és Mariarában (északon) - közölte hétfőn a televízióban Nicolás Maduro államfő vitatott újraválasztását követően.

A nacionalista-populistának tekintett Hugo Chávez 1999-től 2013-ban bekövetkezett haláláig volt hivatalban, egyik fő terve a "21. századi szocializmus" megépítése volt a latin-amerikai országban.     Az Efecto Cocuyo helyi tévé által a La Guairában történtekről sugárzott videó szerint a tüntetők "Le veletek!" kiáltások közepette borították fel Hugo Chávez tengerparton álló, három méter magas szobrát. Egy másik videón az volt látható, amint az emberek a földön vonszolják a szobrot, míg egyesek botokkal ütik.

A másik szobrot a fővárostól, Caracastól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Mariara városában döntötték le - közölte Maduro.       A Nemzeti Választási Tanács (CNE) hétfőn Madurót egy újabb harmadik hatéves ciklusra nyilvánította elnöknek, miután az éjszaka folyamán vitatott eredményeket tettek közzé. A CNE szerint a 61 éves Maduro 5,15 millió szavazatot (51,2 százalék), míg a 74 éves ellenzéki Edmundo González Urrutia 4,5 millió szavazatot (44,2 százalék kapott. Az ellenzék csalásra hivatkozik, és győzelmének bizonyítékát ígérte, mondván, hogy a szavazóhelyiségekből összegyűjtötték a szavazatösszesítő ívek 73 százalékát.

Hétfőn egy ember meghalt az országban kitört tüntetések egyikében - jelentette a politikai foglyok védelmére szakosodott Foro Penal civil szervezet. "Legalább egy embert megöltek (az északnyugati Yaracuy államban), és 46 embert őrizetben tartanak" a választások utáni események következtében - írta Alfredo Romero, a szervezet igazgatója az X közösségi hálózaton.

A kormány sajtóközleményben jelentette be, hogy szerdától ideiglenesen felfüggeszti a Panamába és a Dominikai Köztársaságba, illetve onnan Venezuelába induló járatokat e két ország kormányának "beavatkozó akciói" miatt, amelyek kétségbe vonták Nicolás Maduro elnök újraválasztásának átláthatóságát - jelentette be a közlekedési minisztérium. Argentína, Uruguay, Chile és az Egyesült Államok szintén vitatja a választások eredményét.

A címlapkép illusztráció, forrása: Shutterstock

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
izraeli hadsereg idf izrael stock