Prémium

Elindult Magyarországon az első online devizakereskedő rendszer (x)

Portfolio
A Hamilton Tőzsdeügynökség Rt. megkezdte internet alapú rendszerének üzemeltetését. Az ügyfelek tőzsdén kívüli határidős- és opciós üzletek megkötésére használhatják a platformot, de a társaság tervei közt szerepel külföldi részvények kereskedelmével bővíteni a rendszert. A piacon jelenleg elérhető szolgáltatásoknál a Hamilton terméke kisebb letétet igényel és olcsóbbnak is tűnik. Külföldi banki partnerük segítségével több, mint száz deviza-párra lehet üzletet kötni a nap 24 órájában. Számos hír, elemzés, grafikon és az ügyfélszámlák követése is elérhető a szoftverrel.
A magyar befektetők számára eddig többnyire az online pénzügyek az internetes tőzsdei kereskedést és az online banki szolgáltatásokat takarták. A hazai deviza kereskedés egyik meghatározó szereplője a Hamilton elindította online deviza kereskedési szolgáltatását, mellyel ügyfelei 24 órás kereskedési lehetőséget kaphatnak a világ több mint 100 deviza-párjára.

A Hamilton Trade Station (HTS) névre keresztelt online kereskedési szoftver 2-3 perc alatt letölthető az interneten keresztül és installálható a felhasználó/befektető számítógépére. A HTS segítségével a befektetők professzionális eszközrendszert kapnak döntéseik támogatásához:
  • real time deviza árfolyamok

  • interaktív grafikon rajzoló segítségével a deviza kereskedésben kiemelkedően fontos technikai elemzések önállóan is elvégezhetők

  • hírek és elemzések

A HTS segítségével a befektetők a korábbi tranzakcióikat bármikor visszakereshetik, az ügyletek napló szerűen áttekinthetőek. A rendszer természetesen folyamatos nettó pozíció számítást végez, a befektetők így nyomon követhetik a pozíciók aktuális eredmény tartalmát és a rendelkezésre álló, befektethető összeget.

A képre kattintva eredeti méretben megtekinthető:

Klikk a képre!
Az online deviza kereskedés tőkeigénye a Hamilton által kínált rendszerben lényegesen lecsökkent, a jelentős volatilitást, s így magas kockázat/hozam párosítást kínáló piaci szegmensben rejlő lehetőségeket a befektetők már fél millió forinttal kiaknázhatják.

Amennyiben egy online megnyitott pozíció után kénytelen elszakadni a számítógépétől, az ügylet telefonon adott megbízással is lezárható.

A HTS előnye, hogy a rendszer szolgáltatásai testre szabhatóak, így mindenki a maga számára legfontosabb információk képernyőn tartása mellett intézheti devizapiaci befektetéseit.

A Hamilton Tőzsdeügynöki Rt. felügyeleti szerve a PSZÁF, mely az online szolgáltatás elindítását engedélyezte.


Egy konkrét példa devizapiaci befektetésre:

Legyen 5 százalék a letétigény és 100 000 CHF a rendelkezésre álló tőke. Ha Ön vásárol 1 millió EUR/CHF -t 1,5000 -ös árfolyamon (azaz vesz 1 millió eurót 1,5 millió svájci frankért), akkor a tőkéjének 75 százalékának megfelelő letétigénnyel áll szemben:

5%*1 500 000/100 000=75%

Amennyiben az EUR/CHF bid (bank szempontjából vételi, az Ön szempontjából eladási) árfolyam 1,4700-ra esik, 30 000 CHF-os nem realizált veszteséget szenved el, így a szabad tőkéje 70 000 CHF-ra esik. Ekkor a tőkéjére eső letétigénye 105 százalék, hiszen a (pozíció értéke * letétigény) / rendelkezésre álló tőke = 1 470 000 * 5%./ 70 000 = 105%. Ebben az esetben vagy csökkenteni kell a pozícióját, vagy pótlólagos összeget kell átutalni.

Ahhoz hogy ismét 100 százalék legyen a tőkearányos letétje 5%*1 470 000 - 70 000 = 3500 CHF átutalást kell végrehajtani. Ez természetesen csak adott pillanatban elegendő letét, további kedvezőtlen árfolyammozgás esetén további letétfeltöltésre van igény.

A másik megoldás a pozíció egy részének likvidálása, pl. 100 000 EUR/CHF eladása 1,470-es árfolyamon. Ezzel a tőkearányos letétigénye 94,5 százalékra esik vissza:

900 000*5%*1,4700 / 70 000 = 66 150 CHF / 70 000 CHF = 0,945 = 94,5 %

*** **** ****

A számlanyitás és számlavezetés költségmentes.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
www.hamilton.hu
Tel: 473-0418
e-mail: info@hamilton.hu
KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új aranyláz tombol az egészségügyben, most kell észnél lenni! - Interjú

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123