Spanyolország továbbra is a világ fine dining központja marad – írja a CNN a világ 50 legjobb étterméről megjelent, a The World's 50 Best Restaurants Academy szavazataiból összeállt 2024-es lista alapján.
A friss kutatás 7 éjszakás nyaralást hasonlított össze az Adria partján, illetve a Balatonnál egy pár, és egy négy tagú család esetében. Nyertesként a Balaton jött ki, de sok kategóriában elenyésző a különbség.
A világ számos nagyvárosa után hamarosan Budapesten is megnyitja kapuit a Time Out Market. A nemzetközi brand célja, hogy egy nagyobb gasztropiac formájában összegyűjtse és elérhetővé tegye az adott város legizgalmasabb kulináris helyeinek kínálatát. A budapesti egység a Corvin Palace-ban 2025-ben nyit meg - közölte a projekt megvalósulásában üzleti tanácsadást nyújtó Nhood Hungary.
Látványos építkezések tucatjai indultak az utóbbi években a Balaton-parti településeken, amelyek nemcsak a belföldi turizmus legismertebb célpontjai, hanem kulturális és társadalmi örökségükkel az ország egyik legfontosabb gazdasági térségét, ökoszisztémáját is adják egyben. Ezért a régió további fejlődésének, a szinergiák hatékony kihasználásának alapja, a szakmai, a politikai és a gazdasági szereplők céljainak és operatív beavatkozásának összehangolása, az ehhez szükséges párbeszéd megteremtése, amelynek kereteit a Portfolio és a Pannon Egyetem új rendezvényével igyekszik biztosítani.
Csaknem 100 milliárd forintos iskolafejlesztési program indul a magyar szakképzésben 34 intézményben – jelezte a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára egy szerdai budapesti eseményen.
Közzétette 2023-as eredményeit az OTP Travel. A piacvezető utazásszervező 29,4 milliárd forintos árbevétellel zárta a 2023-as évet, 40 ezer ügyfelet szolgált ki és 80 ezer repjegyet értékesített - derül ki szerdai közleményükből.
A Deanes EIPIC, az észak-írországi Belfastban található Michelin-csillagos étterem 26 év sikeres működés után bejelentette, hogy bezár. A döntést az emelkedő költségekkel magyarázzák, de közrejátszott a Brexit, a Covid és az emberek életszínvonalának csökkenése is - írja a CNN.
Az éttermek után a szállodákat is minősíti - csillagok helyett kulcsokkal - a Guide Michelin, ami újdonságnak számít a több mint százéves étteremkatalógus történelmében - közölte Gwendal Poullennec nemzetközi igazgató csütörtökön.
Torino neve az elmúlt évszázadban összeforrt a Fiattal, melynek gyárát a város Mirafiori városrészében hozták létre. Az eredetileg királyi kertként használt terület déli részén a város alapításával együtt gyorsan létrejöttek a munkásnegyedek is, ahová elsősorban a szegényebb Dél-Olaszországból paraszti származású munkások érkeztek. Ahogy az 1990-es években elkezdett hanyatlani az ipar egész Észak-Olaszországban és így Torinóban is, ezeknek a városrészeknek az újragondolása kiemelt feladat lett.
Már nem a Covid, hanem a közelmúlt eseményei által indukált gazdasági nehézségek jelentik a hazai vállalkozások számára a legnagyobb kihívást. A megnövekedett energiaárakból származó többletkiadások menedzselése, valamint az infláció még azokat is újratervezésre késztette, akik piaci pozíciója stabilnak volt mondható. Az év végéhez közeledve aktuális, hogy megnézzük, hogy a kis- és középvállalkozások hogyan reagáltak ezekre a változásokra, és áttekintsük, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy megtarthassák a versenyképességüket és átvészeljék ezt az időszakot.
Négy év tervezés után indult el a Tokaji borvidék egyik központjában, Bodrogkeresztúron a Borecet Művek. A manufaktúra életében nagy nap volt a 2010. június 7-e: ekkor készült el ugyanis az első liter ecet. Az alapító házaspár, Képíró Anita és Formanek Ferenc vállalkozása pedig igazi gasztro-sikertörténetnek számít a borvidéken és Magyarországon egyaránt.
A mai műsor első részében arról volt szó, hogy Magyarországon lehet a legnagyobb probléma az inflációval az egész Európai Unióban. A helyzetet jól példázza, hogy sehol nem drágultak olyan tempóban a feldolgozatlan élelmiszerek egy év alatt, mint hazánkban, ami ráadásul a feldolgozott élelmiszerek piacán tovább fűtheti a pénzromlást. A témával kapcsolatban Madár István, a Portfolio vezető makroelezmője volt a Checklist vendége. Az adás második részében azzal foglalkoztunk, hogy csütörtök este nyilvánosságra hozták a hazai Michelin Guide-ban szereplő éttermek listáját, és ez az első év, hogy nemcsak budapesti éttermek kaptak csillagos minősítést. Az idei értékelésekről, valamint általánosságban a Michelin Guideról Jókuti Andrást, a Világevő blogot gondozó gasztrobloggert kérdeztük.
Az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem jegyében folytat gasztro-edukációs programot az Etesd projekt, amely nem csupán fenntarthatóságra, hanem egyben hasznos ismeretekre is tanítja a gyerekeket és pótolhatatlan közösségi élményeket is biztosít számukra.
Extra adással jelentkezik a Portfolio Heti podcastje, amiben a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, Molnár B. Tamás volt a vendégünk, akivel a szektort érintő legfontosabb kérdéseket jártuk körül. Beszéltünk a Michelin-esélyekről, a legjobb vidéki és budapesti éttermekről, az umamiról és az elpusztíthatatlan hatalmas adagokról is.
30 év alatt sokunk számára már-már természetessé vált, hogy a nyártól méltó módon, egy felejthetetlen parti keretében búcsúzzunk. Nincs is erre jobb alkalom, mint a pazar díszletek között megrendezett Budapest Borfesztivál, mely idén számos újdonsággal, káprázatos kínálattal és hatalmas területtel várja a borkedvelő nagyközönséget.
Elhunyt Járosi Tamás, a tihanyi Malackrumpli nevű étterem tulajdonosa - számolt be az Index.
2026-ra elfüstöl az összes típus.
A háború eszkalációjáról szóló tudósításunk folyamatosan frissül.
Mi lesz a nyugdíjakkal?
Hogy látja a cég jövőjét az elnök-vezérigazgató?
Bindulhat a trükközés?