Tíz év után bezár egy Duna-parti vendéglátóhely

Tíz év után bezár egy Duna-parti vendéglátóhely

Szomorúan jelentjük be, hogy a Bálna Terasz története jelenlegi formájában október 29-től véget ér - szúrta ki a 444.hu a vendéglátóhely közösségi oldalán megjelent bejegyzést. Azt ígérik azonban, hogy hamarosan egy új koncepcióval, egy új helyszínen találkozhatunk velük ismét.

Megválasztották a világ legjobb éttermét

Megválasztották a világ legjobb éttermét

Spanyolország továbbra is a világ fine dining központja marad – írja a CNN a világ 50 legjobb étterméről megjelent, a The World's 50 Best Restaurants Academy szavazataiból összeállt 2024-es lista alapján.

Balaton vs. Adria: kiszámolták, hol éri meg jobban nyaralni

Balaton vs. Adria: kiszámolták, hol éri meg jobban nyaralni

A friss kutatás 7 éjszakás nyaralást hasonlított össze az Adria partján, illetve a Balatonnál egy pár, és egy négy tagú család esetében. Nyertesként a Balaton jött ki, de sok kategóriában elenyésző a különbség.

Time Out Market nyílik Budapesten

Time Out Market nyílik Budapesten

A világ számos nagyvárosa után hamarosan Budapesten is megnyitja kapuit a Time Out Market. A nemzetközi brand célja, hogy egy nagyobb gasztropiac formájában összegyűjtse és elérhetővé tegye az adott város legizgalmasabb kulináris helyeinek kínálatát. A budapesti egység a Corvin Palace-ban 2025-ben nyit meg - közölte a projekt megvalósulásában üzleti tanácsadást nyújtó Nhood Hungary.

Navracsics Tibor is előad a Portfolio új konferenciáján

Navracsics Tibor is előad a Portfolio új konferenciáján

Látványos építkezések tucatjai indultak az utóbbi években a Balaton-parti településeken, amelyek nemcsak a belföldi turizmus legismertebb célpontjai, hanem kulturális és társadalmi örökségükkel az ország egyik legfontosabb gazdasági térségét, ökoszisztémáját is adják egyben. Ezért a régió további fejlődésének, a szinergiák hatékony kihasználásának alapja, a szakmai, a politikai és a gazdasági szereplők céljainak és operatív beavatkozásának összehangolása, az ehhez szükséges párbeszéd megteremtése, amelynek kereteit a Portfolio és a Pannon Egyetem új rendezvényével igyekszik biztosítani.

100 milliárdos felújítási program indul a magyar szakképzésben

100 milliárdos felújítási program indul a magyar szakképzésben

Csaknem 100 milliárd forintos iskolafejlesztési program indul a magyar szakképzésben 34 intézményben – jelezte a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára egy szerdai budapesti eseményen.

Forgó kerekek helyett körforgásos pizza? Magyarország számára is példa lehet, ami a Fiat munkásnegyedével történt

Forgó kerekek helyett körforgásos pizza? Magyarország számára is példa lehet, ami a Fiat munkásnegyedével történt

Torino neve az elmúlt évszázadban összeforrt a Fiattal, melynek gyárát a város Mirafiori városrészében hozták létre. Az eredetileg királyi kertként használt terület déli részén a város alapításával együtt gyorsan létrejöttek a munkásnegyedek is, ahová elsősorban a szegényebb Dél-Olaszországból paraszti származású munkások érkeztek. Ahogy az 1990-es években elkezdett hanyatlani az ipar egész Észak-Olaszországban és így Torinóban is, ezeknek a városrészeknek az újragondolása kiemelt feladat lett.

Nem kímélte a magyar vállalkozásokat az idei év, de jövőre még több levegőhöz juthatnak

Nem kímélte a magyar vállalkozásokat az idei év, de jövőre még több levegőhöz juthatnak

Már nem a Covid, hanem a közelmúlt eseményei által indukált gazdasági nehézségek jelentik a hazai vállalkozások számára a legnagyobb kihívást. A megnövekedett energiaárakból származó többletkiadások menedzselése, valamint az infláció még azokat is újratervezésre késztette, akik piaci pozíciója stabilnak volt mondható. Az év végéhez közeledve aktuális, hogy megnézzük, hogy a kis- és középvállalkozások hogyan reagáltak ezekre a változásokra, és áttekintsük, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy megtarthassák a versenyképességüket és átvészeljék ezt az időszakot.

A Bodrog partján készülnek a csúcsminőségű ecetek, amik a legmenőbb éttermekbe is eljutnak

A Bodrog partján készülnek a csúcsminőségű ecetek, amik a legmenőbb éttermekbe is eljutnak

Négy év tervezés után indult el a Tokaji borvidék egyik központjában, Bodrogkeresztúron a Borecet Művek. A manufaktúra életében nagy nap volt a 2010. június 7-e: ekkor készült el ugyanis az első liter ecet. Az alapító házaspár, Képíró Anita és Formanek Ferenc vállalkozása pedig igazi gasztro-sikertörténetnek számít a borvidéken és Magyarországon egyaránt.

Még durvább élelmiszerárak jönnek Magyarországon – bejelzett a mutató

Még durvább élelmiszerárak jönnek Magyarországon – bejelzett a mutató

A mai műsor első részében arról volt szó, hogy Magyarországon lehet a legnagyobb probléma az inflációval az egész Európai Unióban. A helyzetet jól példázza, hogy sehol nem drágultak olyan tempóban a feldolgozatlan élelmiszerek egy év alatt, mint hazánkban, ami ráadásul a feldolgozott élelmiszerek piacán tovább fűtheti a pénzromlást. A témával kapcsolatban Madár István, a Portfolio vezető makroelezmője volt a Checklist vendége. Az adás második részében azzal foglalkoztunk, hogy csütörtök este nyilvánosságra hozták a hazai Michelin Guide-ban szereplő éttermek listáját, és ez az első év, hogy nemcsak budapesti éttermek kaptak csillagos minősítést. Az idei értékelésekről, valamint általánosságban a Michelin Guideról Jókuti Andrást, a Világevő blogot gondozó gasztrobloggert kérdeztük.

Az élelmiszerpazarlás ellen küzd az Etesd program

Az élelmiszerpazarlás ellen küzd az Etesd program

Az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem jegyében folytat gasztro-edukációs programot az Etesd projekt, amely nem csupán fenntarthatóságra, hanem egyben hasznos ismeretekre is tanítja a gyerekeket és pótolhatatlan közösségi élményeket is biztosít számukra.

Mi lesz a magyar gasztronómiával, és mik a csúcséttermek 2022-ben? Molnár B. Tamást kérdeztük

Mi lesz a magyar gasztronómiával, és mik a csúcséttermek 2022-ben? Molnár B. Tamást kérdeztük

Extra adással jelentkezik a Portfolio Heti podcastje, amiben a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, Molnár B. Tamás volt a vendégünk, akivel a szektort érintő legfontosabb kérdéseket jártuk körül. Beszéltünk a Michelin-esélyekről, a legjobb vidéki és budapesti éttermekről, az umamiról és az elpusztíthatatlan hatalmas adagokról is.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ügyfélkapu-mizéria: egy újabb szolgáltatás kiesése fenyeget ügyintézési káosszal
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.