Bank

Fontos módosítás jöhet a babaváró hitelnél

Portfolio
Akik július elejére várják a babájukat, komoly adminisztrációs feladattal találhatják szembe magukat, ha fel akarják venni a babaváró hitelt. A rendelet szerint csak a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek után jár a támogatás, ezt viszont lehetetlen teljesíteni, ha például a baba július elsején nulla óra egy perckor születik. Bár hivatalosan az Emmi nem kommunikált erről, egy emiatt aggódó leendő szülőt azzal nyugtattak: dolgoznak ennek megoldásán - számolt be az Index.
Napokon belül igényelhető lesz a legfeljebb 10 millió forintos babaváró támogatás a bankoktól. A bankfióki sorbanállás garantált, ha már az első napokban felvennénk a vissza nem térítendő támogatássá alakítható hitelt, de meggyorsíthatjuk az igénylési folyamatot, ha már a szükséges dokumentumokkal érkezünk a bankba. Hogy mire figyeljünk oda, arról itt írtunk részletesen.

Ugyanakkor szűk keresztmetszetet jelenthet azoknak a szülőknek az állami támogatott hitel felvétele, akik július legelejére várják a babájukat, hiszen esélytelen egy július elsején vagy akár az első napokban születő gyermek esetében, hogy már a születése napja előtt élő szerződéssel rendelkezzenek a szülők a hitelre.

Az Index egyik olvasója is ebben a cipőben jár, július negyedikére várják a gyermeküket. Érdeklődésére a Csalad.hu portálon - amely az Emmi háttérintézményeként működő Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett weboldal - azt a választ adták:

Jelenleg tényleg úgy néz ki, hogy a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek jogán jár a támogatás. Ezzel kiesnének azok a babák, akik az első időszakban születnek, hiszen 2019. július 1-jén 0 óra 1 perckor senki nem tudja beadni az igényt. A rendelet még nem lépett hatályba, dolgoznak a megoldáson. Keresik a megoldást, hogy az első időszakban születő babák se maradjanak ki.

GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
unicredit