A zöld programokat díjazzuk - Megvannak a 2024-es döntőbe jutott vállalatok
Üzlet

A zöld programokat díjazzuk - Megvannak a 2024-es döntőbe jutott vállalatok

Portfolio
Szeptember 4-én a Green Awards powered by Green Cloud keretében a legjobb „zöld” projekteket díjazzuk, az ünnepélyes díjátadóra a Sustainable World konferencián kerül sor. Mind a 6 kategóriájában elkészült a legjobb pályázatokból álló "shortlist", közülük a zsűri jövő hét szerdán jelenti be a győzteseket. A díj névadó támogatóját megkérdeztük a pályázatokról, a döntési folyamatokról.

A harmadik alkalommal meghirdetett Green Awards pályázatunk során azon jelentkezőket vártuk, akik büszkék a vállalat tevékenységére, eddigi eredményeire, egy adott programjára, innovációjára vagy éppen egy kolléga eredményeire. Összesen 6 kategóriában érkeztek a legfenntarthatóbb kezdeményezések:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata
  2. Az Év Zöld Kkv-ja
  3. Az Év Zöld Innovációja
  4. Az Év Zöld Beruházása
  5. Az Év Jó Ügye
  6. Az Év Zöld Példaképe

A díj mögött álló főtámogató és névadó a Green Cloud volt, Mécs Imre, a Green Cloud alapítója, társtulajdonosa, a Solar Markt Csoport elnöke a díjazás kapcsán elmondta, hogy:

A fenntarthatóság, a zöld átállás ma már nem csupán választható lehetőség, hanem elengedhetetlen követelmény minden vállalat számára. Épp ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Green Awards fő támogatójaként a Green Cloud is hozzájárul olyan hazai vállalatok elismeréséhez, amelyek előremutató döntéseikkel lehetővé teszik, hogy a bolygónk élhetőbb legyen.

A fenntarthatóság egyik kulcseleme a klímatudatosság, azon belül a széndioxid-kibocsátás jelentős csökkentése, amely nemcsak szabályozói elvárás, hanem egyre inkább a piaci siker alapfeltétele is. A megújuló energia elterjedése drámai módon alakítja át a vállalatok működését, a termeléstől az értékesítésen át a hétköznapi működésig. A hazai energiapiacon a zöldenergia iránti kereslet gyorsan nő, miközben a vállalatok számára  kiemelten fontos a biztonság és a kiszámíthatóság is. Ebben nyújt támogatást a Green Cloud dekarbonizációs csomagunk, amely hazai naperőművekből biztosítja a fizikai leszállítású zöldenergiát vállalati ügyfeleinek. Így egyszerűen és könnyen léphetnek a fenntarthatóság útjára.

A felelősségünk óriási, ezért a Green Awards egy kiváló alkalom arra, hogy a pályázó vállalatok bemutassák azokat az innovatív megoldásaikat, terveiket, amelyekkel egy élhetőbb jövő megteremtése a cél. A shortlistbe került pályázatokból mi is rengeteg inspirációt merítünk, izgatottan várjuk, hogy a szakmai zsűri közös döntése alapján kik lesznek az idei győztesek. Idén sem vagyunk könnyű helyzetben” – mondta Mécs Imre.

Mécs Imre
Solar Markt Csoport, elnök
 Tovább

Zsűrizés, kiválasztás

A jelentkezési időszak lezárultát követően minden kategóriában a legjobb 3 vállalat kiválasztásának a folyamata zajlott,

így összesen 18 pályázati anyag maradt versenyben.

Ők lesznek azok, akik közül a Sustainable World konferencia előtt a szakmai zsűri a nyerteseket is kiválasztja, majd a konferencia délutánján, a díjátadó keretében a győzteseket is kihirdetjük.

A zsűri tagjai

Az egész napos szakmai konferencia az üzleti fenntarthatósági kérdésekkel foglalkozik, amelynek zárásaként rendezzük meg a Green Awards díjátadót, majd a nap zárásaként megtartott állófogadást. Részletek a linken.

Díjátadó, konferencia és a legjobbak közé jutott vállalatok

A Sustainable World konferencián szeptember 4-én összesen 8 szekcióban olyan témákkal foglalkozunk, mint a zöld gazdaság, a zöld finanszírozás, az ESG gyakorlatok, a megújuló energia, a zöld mobilitás, a greenwashing nélküli marketingkommunikáció, a zöld agrárium és a jövőbemutató vállalati megoldások.

A több, mint 60 előadóval zajló szakmai programot követően rendezzük meg a Green Awards powered by Green Cloud díjátadót, ahol a shortlistesek, illetve a közülük kiválasztott győzteseket bemutatjuk, illetve átadjuk a díjakat.

Az idei év shortlistesei, akik közül a nyerteseket kiválasztotta a zsűri:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata: Audi Hungaria, BorsodChem, Terrán
  2. Az Év Zöld Kkv-ja: Elysian Bar Budapest, Furbify, Wagner Solar
  3. Az Év Zöld Innovációja: HeatVentors - Intelligens Hőakkumulátor, NRGmap, OPTEN - Do Your Carbon szolgáltatás
  4. Az Év Zöld Beruházása: Corvinus Gellért Campus, Schneider Electric - Duna Smart Power Systems, Tesco-Globál Áruházak
  5. Az Év Jó Ügye: Auchan Magyarország, Market Építő, Yettel Magyarország
  6. Az Év Zöld példaképe: Gazsi Zoltán (cégvezető, korábbi ügyvezető igazgató, Eisberg Hungary), Illésné Szécsi Ilona (projektvezető, MEHI), Sunny Bhasin (alapító, Cycle - reNEW Hungary)

A Portfolio Csoport nevében gratulálunk a legjobbak közé jutott vállalatoknak.

A tavalyi nyertesek:

A cikk megjelenését a Green Cloud támogatta.

Címlapkép forrása: Sergey Isaev via Getty Images

Kiszámoló

Nyaralás olcsóbban

Sokan útra kelnek évente legalább egyszer, hogy valahol eltöltsék a szabadságukat. Sok embernek ez külföldi utazást jelent, ami érthető is, mert ma már gyakran olcsóbban ki lehet jönni több

Holdblog

A hype nem a bevételt követi

Tanulságos, milyen eltérések vannak a legnagyobb piaci kapitalizációval és a legnagyobb éves bevétellel rendelkező cégek listája közt. Az itt látható grafikon az éves bevétel alapján... Th

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nicsak! Felcsillant a reménysugár a kormány számára
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tesla