A folyamatos technológiai fejlesztés a kulcs az építőipari sikercégnél
Üzlet

A folyamatos technológiai fejlesztés a kulcs az építőipari sikercégnél

Portfolio
A Bayer Construct többek között olyan nagy projektek kivitelezési munkáiban vett részt, mint az Agora, az Etele Plaza, vagy a Puskás Aréna. A több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező cég mostanra Magyarország és Közép-Európa egyik legmeghatározóbb építőipari és ingatlanfejlesztő vállalatcsoportjának számít.

A cikk a 2021-es BÉT50 kiadványban jelent meg. A kiadvány médiatámogatója a Portfolio.

A Bayer Construct Zrt. jogelődje 2002-ben egy tízfős kisvállalkozásként indult el, akkoriban családi házak szerkezetépítésével foglalkoztak. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalat egészen a 2000-es évek végén bekövetkezett gazdasági válságig minden évben megduplázta az árbevételét, és mára Magyarország egyik meghatározó építőipari és ingatlanfejlesztő vállalatcsoportjává nőtte ki magát.

A nemzetközi piacon is aktív cégcsoport tevékenysége kiterjed a lakó- és irodaépületek ingatlanfejlesztésére és generálkivitelezésére a tervezéstől az engedélyeztetésen át a kulcsrakész átadásig, mély- és vízépítő, illetve földmunkákra, vasbeton szerkezetépítésre és betonacél-feldolgozásra, valamint az alapanyaggyártásra. A Bayer Construct ugyanis az elmúlt 20 évben lépésről lépésre a teljes építőipari-ingatanfejlesztési vertikumra kiterjesztette a tevékenységét: a bányászat, az építőipari anyag- és termékgyártás, a tervezés, a generálkivitelezés mind egy kézben összpontosul.

Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint ez jelenti a legnagyobb előnyt a versenytársakhoz képest, valamint az is számottevő szerepet játszik, hogy céljuk az, hogy az általuk kivitelezett épületekhez felhasznált alapanyagok 60-70 százaléka saját gyártásból származzon, hogy ezáltal a fejlesztést is gyorsabban tudják elvégezni a piacon lévő többi céghez képest. A monolit vasbeton építési munkák hátterét a legmodernebb technológiával felszerelt sóskúti betonacél feldolgozó és hajlító üzemük adja, a transzportbeton gyártását szintén saját üzemekkel látják el. A vállalatcsoport része továbbá Európa legmodernebbnek számító térkőgyára, a panel- és betonelem előregyártási üzemük pedig 2021 második felétől fog termelni évente több tízezer köbméternyi előregyártott betonelemet.

A teljes vertikum kiépítése mellett a technológia a másik eszköz, mely által a Bayer Construct látványos mértékben növeli a hatékonyságát, 50-80 százalékos javulást elérve

– mondta a vezérigazgató, hozzátéve, azok a cégek tudnak életben maradni, akik haladnak a technológiai fejlődéssel. Balázs Attila szerint sokat mondó adat, hogy a legutóbbi három év során a vállalatcsoport a technológiai fejlesztésre összességében többet szánt, mint a 2019-es éves árbevétele.

A lakóingatlan piacon is aktívan jelen vannak, lakóingatlan-fejlesztéseik során bútorozott, gépiesített konyhával felszerelt, kvázi azonnal beköltözhető lakásokat kínálnak a vásárlóknak, ami a piacon rendkívülinek számít.

A hosszú távú felelősségvállalást értékelik az ügyfelek. Az általunk fejlesztett ingatlanok hosszú távú üzemeltetéséről is a cégcsoport tagja gondoskodik

– mondta Balázs Attila, hozzátéve, a csoport tagvállalatai közé tartozik többek között a Bayer Construct Zrt., a Bayer General Zrt., a LIMA Architecture & Interior Design, a Barnes Hungary Luxury Homes Kft., a Viastein Kft., a Bay-Iron Kft és a Bayer Property Zrt. is. Utóbbi dedikáltan ingatlanfejlesztési projektek teljes körű előkészítésével és megvalósításával foglalkozik. A cég vezetését 2020. márciustól Sokorai István vette át, aki ezt megelőzően tíz évig a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, és most nem csak, mint vezérigazgató, hanem mint befektető érkezett a Bayer Constructhoz.

BayerConstruct árbevétel

Az utóbbi években jelentős problémát okoz az építőipart érintő munkaerőhiány. Balázs Attila szerint a bérek mellett a munkásoknak nyújtott szolgáltatásokkal lehet megtartani a jó munkaerőt. Azok számára, akik a beruházások helyszínétől távol élnek, a cégcsoport által épített munkásszállón biztosítanak szállást, ahol az étkeztetésről, a mosásról, és sok másról is a cég gondoskodik.

A vállalatcsoport 1200 fizikai és 300 szellemi munkavállalót foglalkoztat, a gyergyóremetei születésű elnök-vezérigazgató a mai napig szorosan ragaszkodik székelyföldi gyökereihez, nem véletlen az sem, hogy a fizikai dolgozók 80%-a Székelyföldről vagy valamelyik határon túli magyar régióból származik.

Az elnök-vezérigazgató szerint a munkakörülményeknek, munkaeszközöknek is nagy szerepe van abban, mekkora a fluktuáció, épp ezért a munkavállalók a legmodernebb technológiákkal és gépekkel dolgozhatnak, a cég vezetői és mérnökei pedig rendszeresen járnak külföldi építkezéseket tanulmányozni, és át is veszik a működő példákat.

A cég számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, ezért is dolgoznak a legmodernebb és legkevésbé környezetterhelő gépekkel, így kevesebb ökológiai lábnyomot hagyva maguk mögött. A cég vezetője szerint a technológiába visszaforgatott tőke jelenti a fenntartható jövő kulcsát.

A fenntartható működés mellett a sport támogatása is kiemelt cél az építőipari vállalatcsoportnál, alakulásuk óta áldoznak erre, de komolyabb szintre az utóbbi években léptek, amikor a forrásaik kibővültek. Támogatják a Veszprém kézilabdacsapatát és főszponzorai az Erste Ligában és a román bajnokságban is bajnoki címre pályázó Gyergyói Hoki Klubnak, valamint az ország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központjának, az érdi Kárpáti Farkasoknak. Mindkét sportegyesület elnöke, Balázs Attila, a Bayer Construct cégcsoport elnök-vezérigazgatója, akinek jégkorong iránti szenvedélye az egész életét végig kísérte.

Címlapkép: Bét50

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Különadó-bejelentést tett a kormány - Minden, amit tudni kell az új védelmi hozzájárulásról
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Csárt