Uniós források

Befejeződött a bogyoszlói és a jobaházi háziorvosi rendelőjének energetikai korszerűsítése

Portfolio
Elkészült Bogyoszló és Jobaháza községek háziorvosi rendelőinek energetikai korszerűsítése. A beruházás több mint 18 millió forintos európai uniós támogatásból valósult meg, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozott.
Az európai uniós beruházás során a Bogyoszlói és a Jobaházi háziorvosi rendelőjének helyet adó épületek kerültek korszerűsítésre. Az épületek nagyon rossz állapotban voltak, így alig voltak már alkalmasak a közszolgáltatási funkció ellátására, ezért szükségessé váltak a meglévő orvosi rendelők korszerűsítései, és energia-takarékossági szempontok alapján való felújítása.

Befejeződött a bogyoszlói és a jobaházi háziorvosi rendelőjének energetikai korszerűsítése
A 18,5 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően az épületek utólagos hőszigetelése valósult meg. Továbbá a szakfeladatok ellátása szempontjából elengedhetetlen eszközök beszerzésére is sor került, mivel a jelenlegi eszközök már régiek, elavultak voltak.

A támogatásnak köszönhetően az előírásoknak megfelelő megközelítés, akadálymentesítés készült, új szigetelés és burkolat készült, valamint új radiátoros központi fűtés készült és kondenzációs turbó gázkazán került beépítésre. A régi belső ajtókat új akadálymentesekre cserélték, valamint az épület homlokzatának hőszigetelése is megoldásra került. Továbbá a külső korszerűtlen nyílászárók, korszerű, hőszigetelt üvegezésű műanyag szerkezetűekre lettek cserélve. Az orvosi rendelői épületrészekben új akadálymentes WC készült. Az épületek mellett akadálymentes parkoló is készült.

Befejeződött a bogyoszlói és a jobaházi háziorvosi rendelőjének energetikai korszerűsítése
Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a felújított rendelőkben a gyermek és felnőtt egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud majd működni, melyhez az újonnan beszerzett eszközök is hozzájárulnak. Továbbá a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, így a 18,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően Bogyoszló és Jobaháza Községek Önkormányzatai az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.
A továbbiakban is várjuk a nagyobb, EU-pénzből megvalósuló uniós fejlesztések eredménykommunikációját az uniosprojekt@portfolio.hu email címre, amely közleményeket térítésmentesen közzéteszünk a Portfolio Uniós források rovatának Projektek mellékletében.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
eu zaszlo eu