Prémium

Pénzügyi tanácsadás - mégis, kinek az érdeke? (x)

Portfolio
A magyar lakosság egyre okosabban gazdálkodik. Előrelátóbban, megfontoltabban. Pénzügyi jövőnket sokkal stabilabb alapokra helyezhetjük, ha nem halogatunk, hanem időben döntünk és cselekszünk. De vajon ki lehet megbízható partner a döntéshozatalban?
A pénzügyi befektetések világa érdekes és sokszínű. Érdemes picit betekinteni a tanácsadási területre, hogy megértsük, kinek mi a szerepe és célja.

Adott az ügyfél, vagyis az ő pénze és a pénzügyi szolgáltató, például bank vagy brókercég. Az ügyfél és a szolgáltató egyaránt profitra törekszik - de mindketten ugyanannak a fának a gyümölcseit szeretnék leszüretelni. A játékszabályokból adódóan a pénzügyi szolgáltatónak hatalmas helyzeti előnye van: ő a ténylegesen elért hozamtól függetlenül is pénzéhez jut, nem úgy az ügyfél.


Pénzügyi  tanácsadás - mégis, kinek az érdeke?

Az ügyfélnek természetesen van egyfajta kockázatvállalási hajlandósága és optimális esetben egy ezzel összhangban lévő hozamelvárása. A sok pénzügyi termék közül vélhetően több is akad, ami kielégíthetné az igényeit, azonban sokszor a pénzügyi szolgáltatónak is van igénye, mégpedig az, hogy azt a terméket adja el, mely számára legnagyobb hasznot eredményezi. Az ügyfél és a szolgáltató tehát a hagyományos - kizárólag saját terméket árusító - modellben sokszor a ring ellentétes sarkaiba kerül.

Angolszász országokban már egyre inkább az úgynevezett fiduciary broker (felelősségteljes pénzügyi közvetítő) szolgáltatást használja a lakosság, mert így termék- és szolgáltatófüggetlen környezetben a tanácsadó és az ügyfél egy irányba eveznek.

A Portfolio Tanácsadó Központ is ebben a szellemben működik. Célunk, hogy megtakarításokból igazi értéket teremtsünk, az ügyféllel együtt és annak szándékai mentén. A Portfolio másfél évtizedes pénzügyi tapasztalatával indítottuk el ezt a tevékenységi kört, így szinte minden befektetési célra tudunk megvalósítható tervet javasolni - termékfüggetlenül. Tőzsdei termékek, befektetési alapok és állampapírok segítségével alakítjuk ki a portfoliókat.

Hisszük, hogy a pénzügyi siker a fegyelmezett, szigorú szabályokat követő, a kockázatot menedzselő befektetési szemléletmód eredményeként jön létre. A tanácsadás során a fundamentális és technikai elemzés rendszerére egyaránt támaszkodunk. Elemzőink, munkatársaink mélyreható tőkepiaci ismeretekkel rendelkeznek, Persze - az önjelölt jósokkal ellentétben - a szakértők nem látják előre a jövőt, ezért munkájuk során kiemelkedő szerepet tulajdonítanak a kockázat kezelésének.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Tel. +36 1 327 4084
E-mail: trader@portfolio.hu

Számítson szakértelmünkre!
Kiemelt területeink: hosszabb távú befektetés, kereskedés, nyugdíjcélú megtakarítás.

További információ a Portfolio Tanácsadó Központról


A Portfolio Trader által nyújtott megbízás felvétele és továbbítása valamint a nyújtott befektetési tanácsadás a Portfolio.hu-t üzemeltető NET Média Zrt. és Magyarország egyik legnagyobb befektetési szolgáltatója, az ERSTE Befektetési Zrt. összefogásában valósul meg. A Net Média Zrt e szolgáltatások nyújtása során az Erste Befektetési Zrt. függő ügynökeként annak nevében jár el. A szolgáltatás igénybevételének feltétele egy Portfolió Online Tőzsde alapszámla megnyitása, és egy az ügynök részére szóló meghatalmazás aláírása. A Portfolio Online Tőzsde ügyfelei, így a brókeri szolgáltatást igénybevevők is Magyarország legnagyobb befektetési szolgáltatójának az Erste Befektetési Zrt.-nek az ügyfelei. A jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül befektetési tanácsadásnak, ajánlásnak vagy a Ptk. 6:64§ szerinti ajánlattételnek.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leslie Mandoki - Concert in Budapest2