Prémium

Junior Primák a magyar tudományban (x)

Portfolio
A Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében rendezett bensőséges ünnepségen adták át a díjakat. A díjazottak közül heten a biológiához kapcsolódó különféle határtudományok művelői, valamint egy-egy fizikus, közgazdász és paleontológus részesült az elismerésben. Köszöntőt mondott Pálinkás József, az MTA elnöke.

1 2



Junior Primák a magyar tudományban
"Pálinkás József, az MTA elnöke, Barabás Orsolya díjazott és Baranyay László, az MFB elnök-vezérigazgatója"
A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének a támogatásával alapította 2003-ban. A díj célja azóta változatlan: a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. Ugyancsak kimondott célja volt az alapítóknak, hogy példamutató tudományos és művészi életpályákat állítsanak az emberek elé, hogy megmutassák, vannak elismerésre méltó emberek közöttünk, akikre felnézhetünk, akik bizonyítottak már.
Junior Prima díjátadó.
A Prima Primissima Díjat a társadalom örömmel fogadta, a kitüntetések találkoztak az emberek értékítéletével. A sikeres kezdeményezéshez az elsők között csatlakozott a Magyar Fejlesztési Bank, amely társalapítóként vett részt a Junior Prima Díj "magyar tudomány" kategóriájának megalapításában. A cél, hogy a példamutatókat reflektorfénybe állító "nagy Prima" mellé odaállítsuk a példakövetőket. Optimizmust üzen a Junior Prima Díj — mutatja, hogy bizalommal tekinthetünk a jövendőbe is!

Junior Primák a magyar tudományban
"A Junior Primáknak járó Kincsem szobrok"
A Junior Prima Díj társalapítója a "magyar tudomány" kategóriában a Magyar Fejlesztési Bank. Ez volt a negyedik alkalom a "magyar tudomány" kategória történetében. Az elismerést a többi Junior Prima díjéval megegyező általános szabályok szerint tízen kapták meg, a vele járó hét-hétezer eurós jutalommal együtt.

A nyerteseket az MFB e célra fölkért bizottsága választotta ki, elismert tudósoktól, kutatási intézményvezetőktől kapott ajánlások alapján. A felkért mesterek idén is kiváló tanítványokat ajánlottak. Baranyay László elnök-vezérigazgató tolmácsolta a Magyar Fejlesztési Bank köszönetét a közreműködő tudósoknak, oktatóknak, különösen azoknak, akik kinevelték az új nemzedéket, és azoknak is, akik megfontolt ajánlásaikkal megalapozták a döntést.

A Magyar Fejlesztési Bankot arra hozták létre, hogy Magyarország jobb jövőjét egyengesse a pénz nyújtotta lehetőségek okos fölhasználásával. Az egyik legszebb föladatunk minden évben, hogy a méltán tekintélyes Prima Primissima Díj "futurisztikus testvérét", a Junior Prima Díjat a "magyar tudomány" kategóriájában átadjuk — mondta köszöntőjében Baranyay László, az MFB elnök-vezérigazgatója. Külön tolmácsolta elismerését az ifjú tudósokat a pályán elindító nevelő professzoroknak.
  • A holnap fundamentumát a mai alapkutatások rakják le, és minden ország jövőjét meghatározza a jelenkori tudományos életének a minősége. A tudományba fektetett energia hasznosul a legjobban. Természetesen jövőre is fogunk osztani Junior Prima Díjat - mondta Baranyay László
A díjazottak közül heten a biológiához kapcsolódó különféle határtudományok művelői, valamint egy-egy fizikus, közgazdász és paleontológus részesült az elismerésben. Ez a cikk folytatódik
1 2
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek...

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker