FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
Prémium

Miért ne? Magyar cégek a világ legsikeresebb tőzsdéjére - interjú Adam Hart-tal (x)

Portfolio
"The world most successful growth market" - a világ legsikeresebb piacaként definiálja magát a London Stock Exchange AIM szekciója a kis és középvállalati szegmensben. Adam Hart, az AIM bevezetések piacvezető cégének, a Peel Hunt-nak a corporate finance részlegének vezetőjével beszélgettünk arról, hogy milyen lehetőségeket nyújt az AIM a közép-európai közép mérető vállalatok számára.
Adam Hart az október 18-án megrendezésre kerülő 2. Közép-Európai Vállalatfinanszírozási és Kockázati Tőke Konferenciánk előadója lesz.
Az 1995-ben alapított, jelenleg több mint 1,500 - köztük számos közép-európai - bevezetett részvénnyel rendelkező AIM kedvezőbb alternatívát tud nyújtani régiónk vállalatainak mint a hazai tőkepiacok?

Nem azt emelném ki, hogy jobb alternatívát nyújt. Az AIM-re történő bevezetés elsődleges előnye lényeges jelentősebb likviditást tud biztosítani a maga szélesebb és szofisztikáltabb befektetői hátterével. London az európai tőkepiacok likviditásának központja, mely a nemzetközi fókusszal rendelkező közép-európai vállalatok számára is komoly lehetőségeket kínál tőkepiaci oldalon.

Úgy gondolja, hogy kedvezőbb árazás érhető el egy AIM bevezetéssel a közép-európai vállalatok számára mint a hazai piacon?

Az árazás sokkal inkább művészet mint közgazdasági tudomány napjainkban... az árazási kérdésekről nem lehet általánosságban beszélni, csupán egyedi eseteket érdemes vizsgálni. Londonban az árazás ma jellemzően szektoron belüli összehasonlításokra alapozódik.
Az AIM-en aktív intézményi befektetők széles köre (befektetési alapok, nyugdíj alapok, biztosítok stb.) összességében 10 mrd GBP (3,660 mrd Ft) invesztálható vagyon áll rendelkezésre. Az árazási előny elsősorban a jobb likviditásból keletkezik, de az árazási prémium kérdése elsősorban a saját szektortársaknál jobb növekedési perspektívákkal áll összefüggésben.

Mely elsődleges követelményeket nevezné meg egy sikeres AIM bevezetéshez?

Erős menedzsment, jó növekedési sztori, stabil corporate governance... bővebben a konferencián.

** ** **

A közelmúlt sikertörténeteiről, az AIM által nyújtotta lehetőségekről, egy magyar közép-vállalat sikeres bevezetéséhez szükséges feltételrendszerről, a várható előnyökről, az AIM befektetőinek elvárásairól Adam Hart részletesen fog beszélni a az október 18-án megrendezésre kerülő 2. Közép-Európai Vállalatfinanszírozási és Kockázati Tőke Konferenciánkon.
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a leleplezés: 100 ultragazdag ember él Magyarországon

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123