42 éve az ország egyik legnépszerűbb zenekara: hogy működik ma a KFT?
Podcast

42 éve az ország egyik legnépszerűbb zenekara: hogy működik ma a KFT?

Portfolio
42 éve, 1981-ben alakult a KFT: az ország egyik legismertebb zenekara az elmúlt évtizedekben több korszakot is megélt. A Portfolio Heti podcastjében Márton András dobost, társalapítót, producert, mendzsert kérdeztük arról, hogy mi a legnehezebb egy évtizedek óta népszerű zenekar menedzselésében? Vajon könnyebb, mint egy új előadót felépíteni?

42 éve, 1981-ben alakult a KFT az ország egyik legismertebb zenekara az elmúlt évtizedekben több korszakot is megélt: a Magyar Televízió Tánc és Popdalfesztiválján, egyetlen éjszaka alatt lettek híresek. A 80-as évek koncertezéssel, lemezek készítésével telt, a 90-es években azonban visszavettek a tempóból, a tagok külön utakon jártak, a kétezres évek elejétől viszont megint rendszeresen koncerteznek.

Nevükhöz köthető az első, részben online koncert létrejötte 1996-ban, sőt, az első önálló művészdomain – a kft.hu – létrehozása is. Számos különleges koncert után hamarosan érkeznek a Magyar Zene Házába, ahol egy exkluzív kiállítás is várja az érdeklődőket.

De hogy kell évtizedeken keresztül menedzselni egy zenekart? Hogy alakult át a koncertpiac az elmúlt évtizedekben belülről nézve? Hogy néz ki mindez az üzlet oldaláról? Hogy működött ez a 80-as években, és mennyiben hozott változást a rendszerváltás? Mennyire igényli a közönség az újdonságot, a meglepetést? Erről is kérdeztük Márton Andrást a Portfolio Heti podcastjében.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

KÖVESS MINKET

Címlapkép: Márton András

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!