Tetőzött a vízszint Budapesten, most a legnagyobb a terhelés a gátakon - Szombati híreink a dunai árvízről
Gazdaság

Tetőzött a vízszint Budapesten, most a legnagyobb a terhelés a gátakon - Szombati híreink a dunai árvízről

Portfolio
Olyan árhullám teszi próbára Magyarországot, amelyre 10 éve nem volt példa, a szakemberek szerint most a legnagyobb a terhelés a gátakon. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság előrejelzése alapján nem lesz második árhullám, de az első elhúzódik. Szombat hajnali 5 órakor 830 centiméteres vízállásnál tetőzött a Duna Budapestnél, ez 61 centiméterrel volt alacsonyabb, mint a 2013-as rekordmagas vízszint. A Lajtán még mindig a legmagasabb fokú a készültség, de nagyon lassú apadás kezdődött el. Az árvízhelyzetről szombat reggel Orbán Viktor tartott Árvízinfót, melyben a legfrissebb tudnivalókról beszélt.
Megosztás

Vasárnapi hírek az árvízhelyzetről

Az árvízről szóló legfontosabb vasárnapi híreket már itt olvashatod:

Megosztás

Megcsúszott a gát Pilismarótnál, de stabilizálták

16 órás küzdelemmel sikerült stabilizálni a megcsúszott gátat Pilismarótnál - közölte Facebook-oldalán a kormány.

Megosztás

Van egy városrész Budapesten, amit teljesen elöntött a Duna

Amikor árvíz van Budapesten, a III. kerületi Római-part hosszú szakasza biztosan víz alá kerül. Így van ez a jelenlegi árvíz idején is, a kerületi média látványos felvételeket közölt a helyi árvízhelyzetről.

Van egy városrész Budapesten, amit teljesen elöntött a Duna
Megosztás

Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán. A Duna térségbeli apadásának és a Mosoni-Duna vízszintemelkedésének következtében szombaton 15 óra 25 perckor a vízszintek kiegyenlítődtek, és kinyitották a Mosoni-Duna torkolati művet - írták, hozzátéve: így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik. (MTI)

Megosztás

Karácsony Gergely a Duna tetőzése után: "túl vagyunk a nehezén, de nem vagyunk a végén"

"Túl vagyunk a nehezén, de nem vagyunk a végén, rengeteg feladatunk lesz még" – hangsúlyozta szombat délutáni, a Batthyány téren tartott, sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester azután, hogy hajnalban tetőzött a Duna Budapesten.

Karácsony Gergely a Duna tetőzése után:
Megosztás

Hatalmas tömeg kíváncsi a Duna tetőzésére Budapesten

Hatalmas tömeg kíváncsi a Duna szombati tetőzésére Budapesten, hömpölyögnek az emberek a két parton.

Hatalmas tömeg kíváncsi a Duna tetőzésére Budapesten
Megosztás

Extrém időjárás érte el a régiót, az interneten is megmutatta magát

Az extrém aszályhelyzet után extrém ciklon csapott le Közép-Európára, benne Magyarországra. A Boris-ciklont pusztító árvíz követte hazánkban és a régió több országában. Az időjárási modellezések már előre jelezték a kimagasló csapadékmennyiséget, meteorológusok és klímaszakértők pedig árvízveszélyre figyelmeztettek. De mikor kezdett meglátszódni az internetes keresésekben a ciklon és az árvíz iránti érdeklődés? Megnéztük a Google Trends adatait.

Extrém időjárás érte el a régiót, az interneten is megmutatta magát
Megosztás

Friss helyzetjelentést adott ki a vízügy az árhullámról, nagyon ébernek kell lenni

Nagybajcsnál már ütemesen apad a Duna, Pilismarótnál extrém helyzet volt, Budapesten szombat hajnalban volt a tetőzés, a Budapest alatti szakaszon a következő napokban kerül erre sor – többek között ez derült ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság szombat déli közleményéből. Ebben arra is figyelmeztetnek, hogy az árvíz lassú levonulása során folyamatos extrém terhelést kapnak a gátak, a figyelőszolgálatot ellátó vízügyes kollégák ébersége és szaktudása kiemelten fontos szerepet kap a védekezés ezen szakaszában.

Friss helyzetjelentést adott ki a vízügy az árhullámról, nagyon ébernek kell lenni
Megosztás

A budapesti tűzszerész és folyamőrezred laktanyájánál is komoly védekezésre van szükség

Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred laktanyájánál is komoly védekezésre van szükség - közölte a honvédelmi miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a videóban közölte, hogy "Az operatív törzs ülése után rögtön ide, a budapesti tűzszerész és folyamőrezredhez jöttem, amelynek laktanyája a Duna-parton található. A tetőző ár elérte a laktanyánkat is, így látható, hogy meg kell védenünk, és az éjszaka az ezredes egy munkacsoportot rendelt be, hogy a laktanya területét is megvédje" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy az ezred azért méltán ismert, mert ők jelennek meg mindenütt, ahol második világháborús lőszereket találnak és hatástalanítani kell, illetve a méltán híres kutyáikkal tűzszerész feladatokat látnak el szerte az országban. (MTI)

Megosztás

Felhőzónákra számíthat Magyarország: kiderült, mikor jöhetnek záporok és zivatarok

A HungaroMet közzétette friss időjárás-előrejelzéseit, amelyből kiderült, milyen időre számíthatnak a következő napokban a magyarok, mely napokon várható eső. Jelentésük szerint jövő héten több felhőzóna is átvonul az országon.

Felhőzónákra számíthat Magyarország: kiderült, mikor jöhetnek záporok és zivatarok
Megosztás

Másodfokú az árvízvédelmi készültség Paksnál - Megszólalt az energiaügyi miniszter

Megfelelően felkészültek és fokozott figyelemmel kísérik az árhullám levonulását az országos ellátásban meghatározó szerepet betöltő energiahálózatok, energetikai létesítmények üzemeltetői. A Paksi Atomerőműnél pénteken reggeltől másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Az erőmű tűzoltószervezete és a vízügyi szakemberek folyamatos felügyeletet biztosítanak a gát és a zsilipek felett. Az átviteli rendszerirányító MAVIR diszpécserszolgálata elővigyázatosságtól tartaléktelephelyen látja el feladatait - ismertette Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

Másodfokú az árvízvédelmi készültség Paksnál - Megszólalt az energiaügyi miniszter
Megosztás

Úgy tűnik, tetőzött a Duna Budapestnél

Szombat hajnali 5 órakor 830 cm-es vízállásnál tetőzhetett a Duna Budapestnél. Reggel 6 és 7 órakor 829, majd 8 és 9 órakor 827 cm volt a vízállás - tette közzé legfrissebb számait a Vízügy.hu.

Úgy tűnik, tetőzött a Duna Budapestnél
Megosztás

Rendőrségi drónok és lovasrendőrök is segítik az árvízi védekezést

Rendőrségi drónokkal figyelik és követik a víz terjedését, a nehezen megközelíthető helyszíneken pedig lovasrendőröket is bevetnek a védekezési munkálatok során - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az árvíz elleni védekezésről szóló szombati sajtótájékoztatón.

Rendőrségi drónok és lovasrendőrök is segítik az árvízi védekezést
Megosztás

Ekkora vízállásnál várja a tetőzést az Országos Vízügyi Főigazgatóság

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. Siklós Gabriella közölte: nem valószínű, hogy a 830 centiméternél már sokkal tovább nőne a Duna vízszintje, mert a Lajtán a vártnál kevesebb víz érkezett.

Ekkora vízállásnál várja a tetőzést az Országos Vízügyi Főigazgatóság
Megosztás

Orbán Viktor az árvízről: Most kell nagyon figyelni

Orbán Viktor miniszterelnök az árvízhelyzetről tartott Árvízinfót, amelyen elmondta, még 5 nehéz napot kell kibírnia Magyarországnak. A miniszterelnök hozzátette, túljutottunk az árvízhelyzet közepén, de nagyon kell figyelni, ma Budapesten tetőzik majd a Duna vízszintje.

Orbán Viktor az árvízről: Most kell nagyon figyelni
Megosztás

Tetőzik a vízszint Budapesten, most a legnagyobb a terhelés a gátakon - Szombati híreink a dunai árvízről

A legfontosabb tudnivalók az árvízi védekezés 9. napján:

Most a legnagyobb a terhelés a gátakon az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője, Siklós Gabriella szerint.

Komáromnál és Esztergomnál tetőzött a Duna.

A Duna-kanyarnál vannak most a legnehezebb helyszínek. A napok óta elzárt Kisorosziban élők tudják kezelni a helyzetet, és mivel közeledik a tetőzés, várhatóan néhány nap múlva felszabadul a terület.

Budapesten a vízszint várhatóan szombaton tetőzik, jelenleg 830 centiméter körüli magasságot mérnek.

A budapesti rakpart várhatóan a jövő hét közepén már felszabadítható lesz.

Budapesten, a Batthyány téren egyre nagyobb a készültség az árvíz miatt, már az aluljárót is lezárták.

800 mentőegység és 7 darab mentőhelikopter van készültségben az árhullám miatt.

A budapesti helyzetről a Portfolio korábban exkluzív képekkel számolt be, ezt ebben a cikkben tekintheted meg.

A Budapesttől délre fekvő területeken az 1954-es jeges árvízre építették ki a töltésvonalakat, azok nagyon magasak, de ott is előfordulhatnak védendő helyek, csurgások, szivárgások, buzgárok – tájékoztatta az MTI-t az OVF.

A Lajtán még mindig a legmagasabb fokú a készültség, de már elkezdődött a nagyon lassú apadás.

Több mint 30 beteget költöztetett át az Országos Mozgásszervi Intézet (OMINT) péntek este, miután az egyik liftaknában vizet észleltek - közölte az MTI-vel az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Az árvízhelyzetről szóló legfontosabb jelentéseket és előrejelzéseket összefoglaló pénteki hírfolyamunkat itt találod meg.

Címlapkép forrása: Portfolio

Megosztás

Már Komárom és Esztergom felé tart az árhullám, Budapesttől délre is készülni kell - Pénteki híreink a dunai árvízről

A fővárost fokozatosan éri el a kiugró árhullám, amelyre több mint 10 éve nem volt példa. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság előrejelzése alapján nem lesz második árhullám, de az első elhúzódik. Orbán Viktor a csütörtöki Árvízinfón elmondta, hogy jövő hét közepén hagyhatja el az árhullám tetőzése Magyarországot. Karácsony Gergely főpolgármester jelentése szerint Budapestet sikerült 9 méteres magasságig felkészíteni az árvízi tetőzésre, a vízügyi főigazgató szerint szombat estig még körülbelül ötven centiméterrel fog emelkedni a Duna vízszintje. Péntek reggel várhatóan Komáromnál, péntek este pedig Esztergomban lesz tetőzés. Orbán Viktor az Árvízinfón jelentette: új elem az Operatív Törzs munkájában, hogy a Budapesttől délre eső védműveket is munka alá kell vonni.

Már Komárom és Esztergom felé tart az árhullám, Budapesttől délre is készülni kell - Pénteki híreink a dunai árvízről
Megosztás

Árvíz: megszólalt a kormány a legújabb intézkedésekről

Budapesten, a Batthyány téren egyre nagyobb a készültség az árvíz miatt, már az aluljárót is lezárták – közölte friss helyzetjelentésében a kormány.

Árvíz: megszólalt a kormány a legújabb intézkedésekről
Megosztás

Árvíz: vallott a vízügy, mi most a legnagyobb probléma

A Dunán levonuló árhullám jelenleg a Lábatlan térségében tetőzik, és komoly terhelés éri a gátakat – írja közleményében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). Azt közölték, hogy a figyelőszolgálatot ellátó szakemberek munkája most különösen fontos, mivel az extrém vízszint miatt váratlan jelenségek, mint például a csurgás vagy buzgár, bármikor bekövetkezhetnek. A vízügyesek éjjel-nappal dolgoznak, hogy fenntartsák a gátak stabilitását és elkerüljék a veszélyes helyzeteket.

Árvíz: vallott a vízügy, mi most a legnagyobb probléma
GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

Holdblog

Ez Amerika kedvenc befektetése

Ugyan tipikusan a posztszovjet térséghez kötjük a saját ingatlanhoz való ragaszkodást, de tőlünk nyugatra is szeretik a lakástulajdont. Amerikában is az ingatlan a legnépszerűbb befektetés...

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

Holdblog

Maradt még bármennyi puskapor?

Meglépte a Fed az első kamatvágást bő négy év után azzal az üzenettel, hogy egyelőre nem is várnak recessziót. Az adatsorok szerint sem kell számítanunk... The post Maradt még bármennyi pus

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sarokba szorította Magyarországot és Németországot az Európai Bizottság
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Szijjarto Peter Feheroroszorszag