Lázár János: sürgős vasúti fejlesztésekre tett ígéretet
Gazdaság

Lázár János: sürgős vasúti fejlesztésekre tett ígéretet

Portfolio
A MÁV átalakítása elkerülhetetlen, és bejelentette, hogy 2025 januárjától egységes menetrend lép életbe – mondta el Lázár János, az építési és közlekedési miniszter, csütörtöki nyilvános eseményén, a Semmelweis Nyári Egyetem kerekasztal-beszélgetésén. A politikus felvázolta a magyar vasúti közlekedés problémáit és a lehetséges megoldásokat.

A miniszter a közel egy órás előadás végén reagált a MÁV-val kapcsolatos kérdésekre, és ismertette, hogy szerint a közlekedési rendszer modernizálásának alapja, hogy meghatározzák, kinek mihez van joga és milyen szinten kell a szolgáltatásokat biztosítani. Hangsúlyozta, hogy az infrastruktúra és a járművek 50 évesek, így sürgős fejlesztések szükségesek. A miniszter kiemelte, hogy a MÁV hatékonyságának növelése mellett a legfontosabb a szolgáltatások színvonala – derül ki a Világgazdaság beszámolójából.

Ígéretet tett rá, hogy az infrastruktúrára és a járművekre is jelentős összeget költenek mostantól.

Levonva az elmúlt tíz hónap tanulságait, fel fognak készülni arra, hogy a szolgáltatásokban mindent megjavítsanak, amit csak tudnak. Az első lépés a tarifareform volt, hogy olcsóvá tették a szolgáltatást.

Menetrendi korrekciókat is említett, illetve aláhúzta az applikáció jelentőségt. Vasúti járműveket és buszt is fognak vásárolni, hogy megfelelően ki tudják szolgálni a közlekedőket.

Lázár János a személyes felelősségét is hangsúlyozta az elmúlt napok vasúti problémáinak megoldásában, kijelentve, hogy számára az emberek biztonsága és kényelme a legfontosabb.

Elmondta, hogy a vasút műszaki részletei helyett az utasok elégedettségére összpontosít, és célja, hogy a MÁV olyan szolgáltató vállalat legyen, amely az utasokat helyezi a középpontba.

A miniszter továbbá bejelentette, hogy a közlekedési szolgáltatások átalakítása mellett

január 1-től egységes menetrend lép életbe.

Szerinte ez a tarifareform és a komfort növelésével együtt hozzájárul majd a rendszer fejlesztéséhez. Lázár szerint az utasszám növekedése is igazolja az intézkedések hatékonyságát, és célja, hogy a MÁV valóban az utasok igényeit szolgálja ki.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Megnézed, hogy kire bízod a pénzed?

Viszonylag sűrűn hívnak \"szenzációs befektetési lehetőségekkel\" telefonon, szinte mindig angolul, méghozzá rossz akcentussal beszélt angollal. Rövid úton kinyomom őket. (Automaták tárcsá

HitelesAndrás

Melyik bank a legjobb?

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Melyik bank a legjobb? Ha egy ilyen kérdésre valaki csípőből válaszol, akkor legyenek erős fenntartásaid... nincs olyan egységesen jó megoldás, ami

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Külföldön tartott magyar vagyonokra bukkant az MNB
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
intercity keleti pályaudvar vonat vasút