A több mint 125 éves, tradicionálisan a nemzetközileg is legismertebbnek számító budapesti étterem és kávéház komoly átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban. A covid miatti kényszerpihenő után a Danubius Hotels tulajdonában lévő épület új üzemeltetőt kapott, aki alaposan átalakította a gasztronómiai és vendéglátási koncepciót is: a kerthelyiség megnyitásával sokkal nagyobb vendégszámot képes befogadni az étterem, amely a szélesebb igényekhez igazodva az árait is leszállította, játszótér nyílt a gyerekeknek, a kutyákat pedig külön étlap várja.
Jelenleg hat Michelin-csillagos étterem működik Budapesten: a régióban ez kivételesen magas szám. Az pedig különösen figyelemreméltó, hogy az Onyxnak 2 csillagja is van. Most úgy tűnik, nem akarnak itt megállni.
Bármelyik irányba is induljunk Magyarország legnagyobb tájegységén, biztosan találunk jó éttermeket. Természetesen a csárdák korszaka nem tűnt el teljesen - sőt, mi is ajánlunk egyet -, de igazán magas minőségű, és kifejezetten jó ár-érték arányú éttermeket találunk Debrecenben, Szegeden, vagy akár Kecskeméten is. A Portfolio szubjektív válogatásában most Hajdú-Bihar, Csongrád, Békés és Bács-Kiskun legjobb éttermeit ajánljuk.
Hatalmas fába vágta a fejszéjét a Zsidai Group, a gasztrocsoport szárnyai alatt nyílik meg ugyanis Jamie Oliver legújabb olasz étterme, azaz a Jamie's Italian Budapest. A májusi nyitás kapcsán Zsidai Zoltán Roy-jal beszélgettünk a koncepcióról, társadalmi felelősségvállalásról és arról, vajon kijön-e a matek.
A BBC újságírói szerint.
Elképesztő számok jöttek Amerikából.
A lettek és észtek is követik a példáját hamarosan.
Az automatizáció a következő időszakban felgyorsulhat.
Az korábbi jegybankelnökkel a vámok hatásait elemeztük.
Senki nem fúr, pedig kiadták a jelszót.
Lénárt Viktorral, a Zero Emission Leadership Group alapító-vezetőjével beszélgettünk.