Nem csillapodnak az amerikai egyetemeket felforgató tüntetések
Globál

Nem csillapodnak az amerikai egyetemeket felforgató tüntetések

MTI
|
Portfolio
Az Egyesült Államok újabb városaiban kezdődtek egyetemi tüntetések és épültek palesztinpárti sátortáborok csütörtökön, így Atlantában és a fővárosban, Washingtonban is.

Csütörtökön New Yorkban bő egy héten belül már a negyedik intézménynél kezdődött palesztinpárti demonstráció, ezúttal a City College of New York épületeinél vonultak ki diákok. A tüntetéseket országszerte tovább szította, hogy a Columbia Egyetem kampuszán a múlt héten több mint 100 résztvevőt tartóztattak le,

Az egyetem azonban azóta tárgyalásokat folytat a demonstrálókkal.

New Yorkban a város rendőrségi vezetői közben világossá tették, hogy ha arra kerülne sor, nem fognak olyan huzamos közterület-foglalást megengedni, mint ami 2020 nyarán az úgynevezett Black Lives Matter-zavargások idején Seattle városában történt, ahol a demonstrálók a város egy részét "autonóm övezetté" nyilvánították.

A fővárosban, Washingtonban csütörtökön több környékbeli egyetem közös tüntetést kezdett sátrak felállításával a belvárosi George Washington Egyetem területén. Közleményük szerint erejüket közösen akarják megmutatni, valamint követelik az Izraeltől mint "cionista államtól" történő elhatárolódást, céljuk pedig, hogy véget érjen a "palesztinpárti diákok rasszista alapú elnyomása".

A Georgia állambeli Atlantában az Emory Egyetemen kezdett tüntetés megszüntetésére az intézmény a rendőrség beavatkozását kérte. A tüntetők állítása szerint azért foglalták el az egyetem területének egy részét, mert az intézmény szerintük bűnrészes az Izrael által elkövetett, palesztinok elleni állítólagos népirtásban, valamint a rendőrség militarizálásában.

A Texasi Egyetem austini kampuszán tegnap dulakodás alakult ki a demonstrálók és a kihívott rendőrök között, akik több tucat személyt letartóztattak, köztük egy fotós újságírót. Texas republikánus kormányzója közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy

ezek az emberek a börtönbe valók,

és a gyűlölködő, antiszemita megnyilvánulásokat tevő diákokat el kell bocsátani. Az Egyesült Államok nyugati partvidékén, Los Angelesben a Dél-Kaliforniai Egyetem vezetése csütörtökön azt közölte, hogy az intézmény területe "további intézkedésig" zárva marad, és lemondták a diplomaosztó ünnepséget is.

A szerdai összesítések szerint az Egyesült Államok legnagyobb 50 egyeteméből legalább minden második területén voltak palesztinpárti tüntetések az elmúlt egy hétben. A megmozdulások nyomán összesen több száz embert vettek őrizetbe a hatóságok tiltott tevékenység, illetve magánterület megsértése miatt.

Címlapkép forrása: A "Gázai Szolidaritási Tábor" a Columbia Egyetemen 2024. április 23-án New Yorkban, az Egyesült Államokban. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Orosz tank robotine