Kötélnek állt a szuperhatalom: nem fenyeget atomháború, indulhatnak a csúcsfegyverek Ukrajnába
Globál

Kötélnek állt a szuperhatalom: nem fenyeget atomháború, indulhatnak a csúcsfegyverek Ukrajnába

Portfolio
Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One.

Az Egyesült Államok 2021 óta kap kéréseket Ukrajnától a nagy hatótávolságú ATACMS rakétákra vonatkozóan, amelyeket eddig a Fehér Ház határozottan elutasított. A helyzet azonban változik, mivel C.Q. Brown tábornok, az egyesített vezérkari főnökök elnöke újságíróknak nyilatkozva azt említette, hogy az eszkaláció kockázata csökkent. Ezzel arra utalt, hogy Oroszország korábban arra figyelmeztetett, hogy az ilyen fegyverek Ukrajnának történő átadása vörös vonalat jelentene számukra, mivel ez lehetővé tenné Ukrajna számára Moszkva célba vételét. Mark Milley amerikai tábornok szerint ezek a nyilatkozatok jelezték, hogy Oroszország hogyan reagálna bizonyos intézkedésekre.

Korábban magas rangú katonai tisztviselők rámutattak arra, hogy ha Ukrajna megkapná ezeket a fegyvereket, az Oroszországot nukleáris válaszlépésre vagy egy NATO-partner megtámadására ösztönözné.

Ennek ellenére jelentések szerint az Egyesült Államok megfontolhatja a rakéták kis mennyiségben történő küldését Ukrajnának.

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója nem erősítette meg ezt a hírt, de jelezte, hogy ha lesz valami bejelenteni valójuk, azt megteszik. Brown tábornok sem erősítette meg hivatalosan ezt a lépést, de utalt arra, hogy Oroszország mérsékelt válasza az ukrán dróntámadásokra lehetőséget adott az ATACMS rakéták küldésének újraértékelésére.

Megfigyelők és néhány köztársasági törvényhozó is sürgeti az Egyesült Államokat ezeknek a rakétáknak a küldésére Ukrajnának. A csúcstechnológiás eszközök lehetővé tennék Ukrajna számára több pontból is orosz állások támadását anélkül, hogy közvetlenül a frontvonalon kellene lenniük. Brown tábornok hangsúlyozta ennek fontosságát és azt is megjegyezte, hogy bár Ukrajna továbbra is tüzérségi támadásoknak lesz kitéve. Egy nagyszabású orosz offenzíva valószínűségét alacsonynak tartja jelenleg.

Címlapkép forrása: South Korean Defense Ministry via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz-ukran-haboru-tank-harckocsi-pancelos-T-72-gyakorlat-ukrajna-oroszorszag