Pinczés Marianna a Grapoila márka megálmodója, aki 19 éves korában, tanulmányai mellett alapította olajsajtoló vállalkozását. Okleveles közgazdász, aki a Budapesti Gazdasági Egyetemen alapfokozatot, a Debreceni Egyetemen pedig mesterfokozatot szerzett, azután a MATE Élelmiszermérnöki Karán folytatta tanulmányait. Kezdettől fogva hulladékmentes gyártásban gondolkodott, amelyre tizenöt évvel ezelőtt még nemigen volt példa, ahogy arra sem, hogy más iparágak hulladékából induljon ki egy élelmiszergyártó. Az idő őt igazolta, a fenntarthatóságra törekvő hozzáállás egy rendkívül sokszínű termékpalettát eredményezett: amellett, hogy ma 22-féle magból sajtolnak olajat püspökladányi üzemükben, gluténmentes maglisztek, magkrémek és natúrkozmetikumok is színesítik kínálatukat. Budapesti irodaépületük körül 2020-ban permakultúrás kertet alakítottak ki a környezet regenerálása érdekében, ahol évente több alkalommal edukációs programokkal tarkított nyílt napra várják az érdeklődőket, hogy megmutassák, a városban is lehet fenntartható módon gazdálkodni, összhangban élni a természettel.
Korábban a következő Portfolio konferencián vett részt előadóként: