A balatonszemesi KISTÜCSÖK - Food & Room **** tulajdonosa, a magyar gasztronómia és turizmus egyik legismertebb arca, akinek több évtizede tartó teljes munkássága a Balaton jövőjét tartja szem előtt. 1992-ben nyitotta meg a Kistücsök éttermet, ami azóta nem csak regionális, hanem országos szinten is az egyik legismertebb étterem. 2022-ben a Michelin Guide az éttermet Bib Gourmand elismerésben részesítette. 2021-ben az étterem szálláshellyel és egy látványkonyhás “Séfszobával“ bővült. Csapody Balázs kezdettől fogva kizárólag a négy évszakos Balatonban gondolkodik, célja a régió legjobb alapanyagainak és borainak felkutatása és bemutatása. A Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, a magyar Bocuse d’Or Akadémia alelnöke. 2010-ben Pro Turismo díjat, 2011-ben a Köztársaság elnökének díszoklevelét, 2014-ben az Év Vendéglőse díjat kapott. 2017-ben elnyerte a Gundel Károly díjat, a Balaton Ünnepe fesztiválon 2021-ben életműdíjat kapott.
Korábban a következő Portfolio konferencián vett részt előadóként: