Multikolor kedvenc butikfesztiválunkon (x)
Prémium

Multikolor kedvenc butikfesztiválunkon (x)

PR cikk
A Paloznaki Jazzpiknik idén is a balatoni nyár legnagyobb várományosa!

Augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal kerül megrendezésre a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpiknik. Akik a magas minőségű zenei élmények mellett kulináris élvezetekkel és a több generációnak szóló programokkal kívánnak töltekezni a Balaton legnagyobb presztízsű fesztiválján, augusztus első hétvégéjén ismét otthonra találnak Paloznakon.

Jazzpiknik_Fotokredit_Monus_Marton_2 (1)

Augusztus 1-jén Andrew J nyitja meg a MOL Nagyon Balaton Nagyszínpadot. Őt követi a brit díva, Izo FitzRoy a Jazzpiknik csütörtöki nyitónapján Paloznakon lép fel, hogy blues-soul-gospel alapú, egyedi atmoszférájú dallamai London legnépszerűbb színpadai és számos európai jazzfesztivál után a Balaton-felvidéki jazzfalut is elvarázsolja.

Izo_FitzRoy_kicsi

A csütörtöki napon lép fel a karcos hangú szupersztár, Anastacia. Jövőre lesz 25 éve, hogy Anastacia szó szerint berobbant a zenei világba I'm Outta Love című gigaslágerével. Anastacia folyton csillogó karrierje során számtalan alkalommal újult meg, a Jazzpiknik csütörtöki nyitónapján a 2000-es évek slágerei mellett az elmúlt években született legfrissebb dalai is meghódítják a piknikező közönség szívét. Zárásként a már hagyományos DJ páros Andrew J és Dan von Schulz pörgeti a lemezeket.

Anastacia_Credit_Peter_Svenson_kicsi

Augusztus 2-án a Jazzy Rádió alapító-műsorvezetője, Jazzkovács László nyitja a Nagyszínpadot. A pénteki napon fellép a Belau; a duó (Kedves Péter, Buzás Krisztián) világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A ’90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a funky királya, a The Brand New Heavies augusztus 2-án, péntek este világhírű slágereivel és izgalmas, újító dallamaival tér vissza Paloznakra. Péntek este egy valódi örökzöld, Tony Hadley is fellép a Nagyszínpadon. A ’80-as évek pop-rock hangzását mindenki a világhírű Spandau Ballet formációhoz köti, élén Tony Hadleyvel, akiknek olyan világslágereket köszönhetünk, mint a True, a Gold vagy a Through The Barricades… Közel negyven év telt el a Spandau megalakulása óta, de Hadley unikális hangja és szenvedélyes dalai még mindig élenjárók. A Spandau-klasszikusok mellett az új dalok is felcsendülnek majd a pikniken.

A második nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak fogja táncra perdíteni a piknikezőket. A trió néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, többek között a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválok közönségeit nyűgözték le újító szellemiségű zenéjükkel.

2023_Jazzpiknik_MonusMarton_11

Augusztus 3-án három funk díva, a DrGEB & NoSha nyitja a Nagyszínpadot. Ezt követően a holland Son Mieux táncoltatja meg a piknikezőket. A popformáció filozófiája szerint olyan zenét csinál, amire ezekben az időkben szükségünk van: táncolható popot diszkóhatásokkal és nagy gesztusokkal – gazdag, ’70-es évekbeli feldolgozásokat személyes történetekkel és modern produkciókkal.

Szombaton a Morcheeba koncertjével folytatódik az este: a ’90-es évek közepén alakult brit együttes sikere közel 30 éve töretlen, sokszínű zenei stílusuk lounge, dub, trip-hop, blues és downtempo elemeket ötvözi. Olyan gigaslágereket jegyez, mint Rome Wasn’t Built In a Day,The Sea vagy az Otherwise. 10. nagylemezüket, a Blackest Blue-t 2021 tavaszán jelentették meg. A záróesten az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik a három napra jazzfővárossá avanzsált Paloznak. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvözi energikus, új hangzású zenévé.

Jan and Dawn_MF Robots

A 12. Jazzpiknik ismét Paloznakra invitálja a magyar jazzélet legizgalmasabb formációit, hogy a nemzetközi előadók mellett a jazz hazai élvonala is képviseltesse magát. A tehetséggondozás mindig kiemelt helyen szerepelt a Jazzpiknik életében, az idei fesztivál is számos fiatalnak nyújt fellépési lehetőséget az intimebb hangulatú, jazz-fókuszú színpadain. Idén többek között olyan művészekkel találkozhatunk a Fábián Juli Színpadon, mint a Pénzes Máté és a Zseb formáció, a The Qualitons, vagy a New Fossils.

(x)

Címlapkép forrása: mohai balazs

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Visa_B2B_Landscapes_Office_1500x