Kényelem magas szinten - új prémium bankkártya a magyar piacon (x)
Prémium

Kényelem magas szinten - új prémium bankkártya a magyar piacon (x)

PR cikk
‎‎

A kártyabirtokosok prémium kártyahasználati szokásairól és a kínált prémium szolgáltatásokról beszélgettünk Juhász Katalinnal, a Visa regionális termékfejlesztési igazgatójával és Dr. Ákos Tamással, a CIB Bank lakossági vezérigazgató-helyettesével. Az interjú aktualitását az adja, hogy 2024. május 21-től érhető el Magyarországon a CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya, amelyet a CIB Bank hazai ügyfelei bármilyen forint számla mellé igényelhetnek.

Sokunkban fogalmazódik meg a prémium, exkluzív szolgáltatások iránti igény, ennek gyakorlati megvalósulása azonban nem mindig kézenfekvő. Mi az önök tapasztalata: a bankolás során is felmerül ilyen igény a kártyabirtokosok részéről?

Juhász Katalin (J.K.): Az élet egyre több területén találkozunk prémium szolgáltatásokkal. A banki termékek esetében ugyan régóta vannak prémium ajánlatok, de ott is megfigyelhető hogy egyre többen veszik ezeket igénybe. A Visa tavaly nyári, nyolc ország magasabb jövedelmi kategóriába tartozó lakosait megkérdező felmérése1 szerint egy bizonyos jövedelmi szint felett az emberek kifejezetten keresik azokat a kényelmi szolgáltatásokat, amelyek gördülékenyebbé teszik a mindennapjaikat. Emellett utazásuk alatt is szeretnének egyedi élményben részesülni, a váratlan helyzetekben pedig gyors és profi segítséget igényelnek. A megkérdezett kártyabirtokosok 73%-a rendelkezik ilyen szolgáltatásokat nyújtó prémium bankkártyával, de például Franciaországban és Törökországban még magasabb ez az arány, előbbiben a jómódú szegmensbe tartozók 88%-a, utóbbiban 81% prémium kártyabirtokos.

JuhászKatalin2
Juhász Katalin, a Visa regionális termékfejlesztési igazgatója

A tapasztalataik szerint kik élnek a prémium kártyák által nyújtott előnyökkel és milyen gyakran használják azokat?

J.K.: A Visa fenti felmérésébe a jövedelmi szint alapján bekerült prémium kártyabirtokosok 79%-a 45 évnél fiatalabb, ami a legaktívabb korosztály magasabb szintű szolgáltatások iránti igényét mutatja. Ezen ügyfeleknek hamar kedvenc fizetőeszközévé válik ez a kártyatípus, közel 50%-uk naponta vagy kétnaponta használja a kártyáját. 46%-uk digitális pénztárcába költöztetve használja a kártyáját, és a kiadásaik 33%-át fizetik ezen a módon. A legtöbb megkérdezett országban elsődleges szempont a kártyahasználat során a kényelem, ami alól Törökország jelent kivételt, ahol a kifejezetten kártya nyújtotta előnyök miatt használják a legtöbben (38% nyilatkozott így) a prémium kártyákat.

Miben nyújt többet egy prémium bankkártya a kártyabirtokos számára, és melyek azok a területek, ahol a legszívesebben élvezik az ügyfelek a prémium szolgáltatásokhoz jutás élményét?

J.K.: Az európai felmérés mellett a régió országaiban és a magyar piacon is vizsgáltuk a bankok prémium ajánlatait és azok népszerűségét2. A Visa megbízásából végzett kutatás rámutatott arra, hogy a hazai bankok a legtöbb értéknövelt szolgáltatást a mindennapi élet szervezésével kapcsolatosan (42%) és biztosítási szolgáltatások formájában (22%-a) nyújtják. Az első kategória egyik legmagasabbra értékelt előnye az ügyfelek számára a reptéri, illetve az asszisztencia szolgáltatások (pl.: concierge), de a listát az úgynevezett „moneyback” és egyéb vásárlások utáni kedvezmények vezetik, a közép-európai trendek tehát azt mutatják, hogy a kiemelt ügyfélkör számára is fontossá váltak a különböző díjkedvezmények.

A már említett, nyolc európai ország magasabb jövedelmi kategóriába tartozó kártyabirtokosait felmérő kutatásunk érdekes megállapítása volt, hogy sokan csupán azért nem választottak még prémium bankkártyát, mert nem tudnak a lehetőségről, vagy kevés információval rendelkeznek a prémium kártyák által nyújtott kényelmi szolgáltatásokról. Az ilyen jellegű prémium termékek megismertetésével, népszerűsítésével tehát van még dolga a pénzintézeteknek. Mi most a CIB Bankkal közösen azon dolgozunk, hogy minél szélesebb körben ismertessük meg az erre a szolgáltatásra fogékony kártyabirtokosokkal az elérhető előnyöket.

Ákos Tamás (Á.T.): A gyakorlatban is tapasztaljuk, hogy a prémium kártyákhoz kapcsolódó szolgáltatások előnyeivel nincsenek teljesen tisztában az ügyfelek, ezért már a számlanyitáskor nagy hangsúlyt fektetünk a tájékoztatásukra, hogy a lehető leginkább személyre szabott banki terméket választhassanak. A prémium kártyával leggyakrabban használt szolgáltatások az utazásbiztosítás, az exkluzív várótermek használata a repülőtéren, az exkluzív szállásfoglalás lehetősége, valamint a különféle asszisztencia szolgáltatások.

ÁkosTamás
Dr. Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági vezérigazgató-helyettese

Ha már utazás: az egyre gyakoribbá váló repülős utazások, főleg az olyan kiemelt időszakokban, mint a nyár, vagy az ünnepek sokszor járatkésésekkel járnak, ami sok bosszúságot okozhat a pihenést tervezőknek. Ilyen esetben is segíthet, ha a zsebünkben lapul egy prémium bankkártya?

Á.T.: Az utazások feledhetetlenné tételéhez szerencsés, ha gördülékenyen zajlanak az olyan folyamatok, mint a szállásfoglalás, vagy az utazás maga. A foglalásszervezési asszisztens megkönnyíti az utazási teendők elvégzését, a kártyához utasbiztosítás jár, valamint bankkártyájának felmutatásával két személy korlátlan alkalommal használhatja díjmentesen a Budapest Airport Lounge és Vienna Airport és Sky Lounge váróit. Ráadásul a Priority Pass a kártyabirtokosoknak évente egyszer ingyenes belépést biztosít a világ több mint 1100 reptéri prémium várójába. Az esetlegesen előforduló járatkésés vagy törlés esetén a CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya birtokosai mostantól a családtagokkal közösen ingyenesen vehetik igénybe a világszerte több mint 1100 repülőtéri lounge egyikét. A kártyakibocsátó nem csak a késések vagy járattörlések kényelmes kezelésében segít, hanem a kártérítési eljárás folyamatában is.

Nem árt, ha biztonságban tudjuk magunkat az utazásunk során, amely során egy jó utasbiztosítás garantálhatja a nyugalmunkat baleset vagy betegség esetére is. Mit kínál a CIB Visa Inspire Platinum kártya ezen a téren?

Á.T.: A bankkártyához automatikusan kapcsolódó CIB Utazásőr Biztosítást tartalmaz, mely az egész világra kiterjedő, magas szolgáltatást nyújtó utazási biztosítást jelent. A CIB Utazásőr Biztosítást a Genertel Biztosító Zrt. nyújtja. A CIB Visa Inspire Platinum bankkártyákhoz automatikusan kapcsolódik a CIB Utazásőr Biztosítás Gold vagy Gold Senior módozatok szerinti utasbiztosítási fedezet.

A személyre szabott elbánáshoz egyedi szállásajánlatok is társulnak?

J.K.: Hasznos, ha az utazásunk helyszínén is kiemelt szolgáltatásokban van részünk. A CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya birtokosai Bidroom tagként exkluzív szállásajánlatok között válogathatnak kedvezménnyel világszerte 120 ezer szállodában és apartmanban. A Visa Luxushotel Kollekció ingyenes reggelit, étel- és ital vouchert, valamint VIP vendégstátuszt nyújt a prémium kártyabirtokosok részére, ezzel is feledhetetlenné téve az utazásukat.

JuhászKatalin
Juhász Katalin, a Visa regionális termékfejlesztési igazgatója

A digitális fizetési módok elterjedésével utazás közben is visszaszorul a készpénzhasználat, mégis előfordulhat, hogy külföldön készpénzre van szükségünk. Megspórolhatók a sokszor borsos külföldi készpénzfelvételi díjak egy prémium kártyával?

Á.T.: A CIB Bank külföldön is gondol prémium kártyabirtokosai kényelmére, ezért a CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya 12 országban korlátlan és díjmentes készpénzfelvételt biztosít az Intesa Sanpaolo bankcsoport ATM-jeinél.

Mit ígér a prémium kártya az itthon maradóknak, amivel kényelmesebbé válhatnak a mindennapok?

Á.T.: A kényelem és nyugalom nemcsak az utazás során jár: a CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya a CIB Bank fiókjaiban soron kívüli kiszolgálással és számos területre kiterjedő concierge szolgáltatásával megkönnyíti a mindennapokat. A concierge segítséget nyújt éttermi foglalás, sporteseményen részvétel, vagy a már említett utazásszervezés minden lépése során. A mindennapi teendők gyors és hatékony elintézéséhez praktikus segítséget kaphatunk a karbantartási munkáktól a virágküldésig, a vasalási vagy takarítási segítség megszervezésétől a szakemberek házhoz küldéséig.

Kapcsolódik bármilyen extra, vagy nem megszokott szolgáltatás ehhez a prémium kártyához?

J.K.: Két dolgot emelnék itt ki, mint további, a kényelmet garantáló ajánlatot: a Visa Premium Program weboldalán keresztül minden hónapban új, magyarországi kereskedők kedvezményes és exkluzív ajánlatait érhetik el a kártyabirtokosok, ahol személyre szabottan válogathatnak a számukra releváns kereskedők ajánlatai között. A CIB Visa Inspire Platinum Bankkártyához továbbá szakorvosi telekonzultációs lehetőség is elérhető, aminek keretében a kártya birtokosa évente egy alkalommal díjmentesen léphet kapcsolatba egy magyarországi belgyógyász szakorvossal.  A CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya részleteiért érdemes ellátogatni a CIB Bank, valamint a Visa weboldalára.

Vértezze fel magát a kibercsalásokkal szemben, látogasson el a KiberPajzs honlapra! (kiberpajzs.hu)

1Forrás: Understanding the European Affluent Consumer felmérés, amely 8 ország (Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Németország, Lengyelország, Svájc, Törökország és Csehország) összesített adataira hivatkozik. Az eredményeket nem súlyozták az egyes piacok relatív populációinak méretéhez. A Visa megbízásából az Ipsos 160 kvalitatív interjút készített magasabb jövedelmi kategóriájú lakosokkal 8 piacon. Kvantitatív kutatásukat piaconként 750-1116 fő online felmérésével végezték.

2A Visa Consulting & Analytics Benefit Study negyedik kiadása. A Visa megbízásából készült felmérést, a Minds & Roses végezte 12200 fős mintán, beleértve a belépő szintű, tehetős, vállalati és fiatal (13-18 éves) ügyfél szegmenseket, Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában, 2023 júniusától augusztusig. Az adatfelvétel CAWI módszerrel történt.

(x)  

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leslie Mandoki - Concert in Budapest2