Meva: a fenntarthatósági elvek mentén és csúcstechnológiával épült az új regionális központ (x)
Prémium

Meva: a fenntarthatósági elvek mentén és csúcstechnológiával épült az új regionális központ (x)

PR cikk
Ahogy épült, ahhoz hasonlóan, a XXI. század technológiájával működik a MEVA Zsalurendszerek Zrt. Dunakeszin, zöldmezős beruházásban létrejött új magyarországi telephelye. A regionális logisztikai központból hamarosan induló szolgáltatás exportnak köszönhetően a zsalukarbantartási, – javítási és –tisztítási szolgáltatást nemcsak magyar, hanem nyugat-európai kivitelezők is igénybe vehetik.

Az építőiparban tapasztalható kereslet-visszaesés ellenére, a 30 éve Magyarországon működő MEVA Zsalurendszerek Zrt. 2023-ban 2,5 mrd Ft nettó árbevételt ért le. A most elkészült zöldmezős beruházás pedig kiemelt jelentőségű a cég életben, és nem csak a magyar leányvállalatában. Ezzel ugyanis lehetővé vált, hogy regionális logisztikai központként működve a cég csúcsidőben akár nyugat-európai kivitelezések minőségi beszállítója legyen, azaz meginduljon az építőipari szolgáltatásexport.

A mintegy nettó 3 milliárd forintos beruházással elkészült üzemnek mind a kialakítása, mind pedig üzemeltetése energiatakarékos és jövőbe mutató; a működés minden területére a csúcstechnológia alkalmazása jellemző.

kiemel_Meva_telephely_202405

Szolgáltatásexport a ma ismert legkorszerűbb technológiával

Az üzemben alkalmazott zsalutisztítási technológia az Európában alkalmazott legmodernebb. A mosócsarnok kialakításakor már a tervezésnél szempont volt, hogy a mosáskor keletkező víz tisztításának és újrahasznosításának lehetősége biztosított legyen.

Teljesen egyedi innováció, és a zsaluiparban egyedül a MEVA új központjában alkalmazzák majd a teljes mértékben automatizált, emberi erőt nem igénylő mosóautomatát. Mindössze néhány példány működik a világon abból teljesen automata csiszolóberendezésből, amely a MEVA keretes zsalurendszereinél alkalmazott műanyag kompozit zsalutábla polírozását végzi.

Kapacitásbővítéssel és oktatással várják a szerkezetépítőket

A jelentősen megnőtt tisztítási- és javítási kapacitás, amely műszakonként már most eléri a 350 m2-t. A telephely fontos része az a 400 m2-es bemutató csarnok, ahol egy korszerű oktatóterem is helyet kap. Ennek előnye, hogy ezentől a népszerű szakmai továbbképzéseket házon belüli tarthatja a cég. Ide várják az oktatási intézmények és a szerkezetépítő cégek munkatársait, akik a legkorszerűbb zsaluk alkalmazásának lehetőségeit, és a látszóbeton felületeknél egyre gyakrabban alkalmazott műanyag zsaluhéj hegesztési és polírozási fogásait ismerhetik meg.

Meva_telephely_kicsi_202405

Telephelyfejlesztés a fenntarthatósági elvek mentén

A 25 000 m2 területen felépült új cégközpont 3000 m2-es területű csarnokában kaptak helyet az irodák és egy 400 m2, oktatásokra is alkalmas bemutató csarnok, a lakatosüzem, a kisalkatrész raktár és az 1400 m2-es mosócsarnok. A kiszolgálás rugalmasságát a 18 000 m2-es térkövezett tárolótér segíti. "Akár a telephely tervezését és építését, akár annak működését nézzük, az minden elemében messzemenőkig megfelel a cég évtizedek óta követett filozófiájának. Ennek mentén alkotta meg évtizedekkel ezelőtt az azóta is piacvezetőként kínált, a számtalanszor újrahasznosítható, környezetbarát műanyag zsaluhéjat." – mondta el Botta D. Mihály, a MEVA Zsalurendszerek Zrt. magyarországi vezérigazgatója. – „Ehhez a gondolkodásmódhoz illeszkedik a regionális szolgáltatási központként működő új telephely kialakításának minden részlete, amellyel célunk – természetesen a sikeres üzleti tevékenység mellett ­–, hogy a lehető legkevesebb energiafelhasználással, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal működve, a fenntarthatósági elveket messzemenőkig figyelembe véve mutassunk példát a magyar gazdaságban.

Mind az irodák, mint a csarnokterek a ma ismert legkorszerűbb műszaki megoldásokkal épültek. Az irodai mennyezethűtés és –fűtéstől, a legkorszerűbb LED világítóberendezések és energia-visszanyerő levegőkeringető rendszerekig, valamint a kuriózumnak számító, csarnokterekbe telepített padlófűtésig – ilyen korszerű műszaki megoldások szolgálják az új üzem dolgozóit és az oda érkező vásárlókat, fuvarozókat, kivitelezőket vagy éppen a jövő, még az oktatási intézményekben tanuló szakembereit.

Az épület hűtési-fűtési energiáját talajszondák és víz-víz hőszivattyú rendszerek biztosítják.

A károsanyag kibocsátás jelentős csökkentése érdekében folyamatban van a belső égésű homlokvillás targoncák elektromos targoncára történő cseréje. Az ehhez szükséges energia- felhasználás kézben tartását segíti majd a közeljövőben a teljes tetőfelület napelemekkel történő fedése, amihez a jelentős teljesítményű energiatárolók is kapcsolódnak majd.

További információ:

https://meva.net/hu-hu/projektjeink

(x)

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új aranyláz tombol az egészségügyben, most kell észnél lenni! - Interjú

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123