Ez a bejegyzés egy percről percre cikk része. Vissza a cikkre
Megosztás

Erős nyitás az USA-ban

Jó hangulatban indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken, a Dow 0,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,5 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 0,9 százalékot erősödött. A tech szektort a chipgyártók részvényei húzzák, miután a TSMC, a világ legnagyobb chip bérgyártója erős negyedéves számokat és előrejelzést közölt ma. Közben három, vártnál jóval kedvezőbb amerikai makroadat érkezett egyszerre csütörtökön délután:

  • A várt 0,1% helyett 0,5%-kal ugrott az amerikai kiskereskedelmi forgalom szeptemberben autóértékesítések nélkül a megelőző havi 0,2%-os bővülés után. A kiskereskedelmi forgalmi adat tehát sokkal jobb lett a vártnál.
  • A várt 260 ezer helyett 241 ezer főre mérséklődött a múlt héten a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma a megelőző heti szintén 260 ezer főről.
  • A Philadelphiai Fed októberi üzleti feltételeket mérő indexe 10,3 pont lett a várt 3 pont helyett, ami érdemi javulást jelent a szeptemberi 1,7 pontról, míg az új megrendeléseket mérő index 14,2 pontra ugrott az előző havi mínusz 1,5 pontról.
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Kiszámoló

Így vásárolj lakást

Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azért, mert egy olyan társasházban lakik, ahol semmire nem költenek. A tetőre azonnal kellen

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
hollywood