Orbán Viktor adómentes borravalót ígért Magyarországon
Gazdaság

Orbán Viktor adómentes borravalót ígért Magyarországon

Portfolio
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott interjút, amelyben előre vetítette, hogy Magyarországon a borravalót adómentessé tehetik. Bejelentette azt is, hogy november 8-án Budapesten a versenyképességről találkozót tartanak, mely után egy versenyképességi paktumot fog előterjeszteni. A miniszterelnök a háborúról, külpolitikáról és a minapi szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazásról is beszélt.
Megosztás

Gyermektáborok

A szolnoki kalandparkban történtek (egy felnőtt bántalmazott egy a gondjaira bízott gyermeket) következményekért kiáltanak Orbán Viktor szerint:

Nem kell túlbonyolítani, amikor odaadom a gyerekem a táborba, nem fordulhat elő, hogy egy felnőtt bántsa. A kormánynak az a dolga, ha nem tud valaki megfelelni ennek az elvárásnak, az ne szervezzen tábort, ennek kell érvényt szerezni.

Megosztás

Adómentes borravaló

Donald Trump volt amerikai elnökkel és a republikánusok jelenlegi elnökjelöltjével több mint 2 órát tárgyalt Orbán, gazdasági kérdésekről is szó esett. Az elnök mögött dolgozó gazdasági programírókkal jó kapcsolatot ápolnak.

Volt néhány olyan pontja a programjának, amit a következő évben örömest hozna haza a kormányfő:

Például a borravalót nem fogják adóztatni, ha ő nyer. Magyarországon sem gondolom azt, hogy a borravalót adóztatni kellene.

Megosztás

Háború

A háborúzó feleket el kell vinni addig, hogy a világ elvárja, hogy kössenek békét: ehhez Európa, Kína és az Egyesült Államok nyomása kell. Ha Donald Trump lesz az elnök, akkor amellett már csak Európára lesz szükség: ha háromból három erő elvárja, hogy békét kössenek, akkor lépniük kell - tette hozzá.

Orbán amagyar EU-s elnökséget eszköznek tekinti, amit használni kell. Ezt az eszközt fel fogja használni a békemisszióban.

A kínaiak és az amerikaiak miatt november után békepárti politika jön szerinte, úgy vélte, európának is ebbe az irányba kellene fordulnia. Legkésőbb az amerikai elnökválasztás napján az egész világ fordulni fog.

Megosztás

Versenyképességi paktum

A versenyképesség fontos dolog, ez azt jelenti, hogy hogyan élünk: ha versenyképesek vagyunk, akkor jól élünk. Ha nem vagy versenyképes, nem tudod eladni a termékeidet a világon, a versenytársak jobb áron elveszik előlünk a vevőket - magyarázza Orbán.

Lesz még egy jelentés hamarosan az európai versenyképességről, ezt Mario Draghi fogja elkészíteni. Úgy véli a kormányfő, hogy nekünk olcsóbban, jobb minőséget, korszerűbben kell előállítani.

Az európai versenyképesség javításáról november 8-án lesz egy találkozó Budapesten, mely után egy versenyképességi paktumot fogunk előterjeszteni

- mondta Orbán Viktor.

Megosztás

Kezdődik az interjú

Az elmúlt öt évben az Európai Bizottság rosszul teljesített Orbán szerint: nem sikerült a zöld átmenet, leromboljuk az európai ipart, a háborúban nem a békére összpontosítunk.

"Az európai tanácsban keresem az európai politika súlypontját" - mondta, és hozzátette: azért nem támogatta Von der Leyent, mert "nem azt csinálta, amit a miniszterelnökök kértek tőle."

Szerinte ha változást akarunk, a következő változásokat a nemzeti választásokon lehet elérni, több országban lesznek fontos nemzeti választások.

Megosztás

Orbán Viktor hamarosan élőben szólal meg

Részletek hamarosan.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
forint