Lecsapott az EU a TikTokra, lépett a cég
Üzlet

Lecsapott az EU a TikTokra, lépett a cég

Portfolio
A ByteDance benyújtotta a TikTok Lite alkalmazás kockázatértékelését az Európai Unió felügyeleti szerveinek, válaszul arra, hogy a szabályozók aggodalmakat fogalmaztak meg a kiskorúak védelmével kapcsolatban, és a lehetséges szankciókat helyeztek kilátásba - tudósított a Bloomberg.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A ByteDance bejelentette, hogy benyújtotta az általa fejlesztett TikTok Lite alkalmazás kockázatértékelését az Európai Unió felügyeleti szerveihez. Ez a lépés a cég válasza arra, hogy az EU szabályozó hatóságai bírságokkal, és a szolgáltatás részleges betiltásával fenyegetőztek, a kiskorúakat érintő potenciális veszélyekre hivatkozva. Az EU tegnap döntött arról, hogy vizsgálatot indít Franciaországban és Spanyolországban, miután aggodalmak merültek fel a TikTok Lite jutalmazási rendszerével kapcsolatban, amely függőséget okozhat a fiatalok körében.

A vállalat közleménye szerint időben teljesítették a dokumentumok átadásának határidejét. A szabályozók követelése, hogy a ByteDance végezzen el egy alapos kockázatelemzést, amit korábban állításuk szerint elmulasztottak. Ezenfelül az EU tisztviselői április 24-ig adtak időt a vállalatnak, hogy megvédje programját.

Amennyiben nem sikerül megfelelniük az új digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) előírásainak, a TikTok akár éves bevételének 1%-át kitevő bírsággal vagy átlagos napi bevételének 5%-át elérő időszakos büntetéssel is szembesülhet. Az amerikai képviselőház már lépéseket tett az alkalmazás anyavállalata ellen is, előírva annak tulajdonrészének elidegenítését.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
befektető befektetés chart részvény tőzsde árfolyam