Megindult a vállalkozói roham az új kamatmentes hitelért
Bank

Megindult a vállalkozói roham az új kamatmentes hitelért

Portfolio
Április 30-tól igényelhetőek a GINOP Plusz program részét képező KKV Technológia Plusz Hitelprogram fix 0%-os kamatozású, beruházási célú kölcsöne, melyre már meg is érkeztek az első hitelkérelmek. Az indulással az MFB Pont Plusz vállalati hálózat is megkezdi működését, amely kulcsszerepet tölt be a 2021-2027-es európai uniós finanszírozási ciklus forrásainak kihelyezésében - közölte az MFB.
Ez a téma is terítéken lesz a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

A KKV Technológia Plusz Hitelprogramban (GINOP PLUSZ-1.4.3-24) – amely az előző ciklus népszerű KKV Technológia Hitelprogramjának a folytatása – legalább 5 főt foglalkoztató magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt.

A kölcsöntermék legnagyobb előnye a végig fix 0%-os ügyleti kamat, amely nagymértékben hozzájárulhat a különböző beruházások megtérüléséhez, emellett nincs kezelési költség, tartási jutalék és előtörlesztési díj se. A hitel összege legalább 10, legfeljebb 100 millió forint lehet, a rendelkezésre tartási idő pedig a szerződés megkötésétől számított 6-18 hónap.

A kölcsön új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra fordítható, olyan tevékenységekre mint:

  • új tárgyi eszköz beszerzése;
  • immateriális javak beszerzése;
  • információs és kommunikációs technológiai eszközök (hardver, hálózati és telekommunikációs eszközök) beszerzése;
  • elektromos jármű beszerzése;
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához kapcsolódó új eszközök beszerzése, új megújuló energiatermelő eszköz, például napelem beszerzése;
  • mérnöki és szakértői tanácsadás igénybevétele;
  • képzés; valamint
  • minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetése és fejlesztése.

Az európai uniós forrásokból megvalósuló program keretösszege 155,54 milliárd forint. A projektmegvalósítás helyszíne Budapesten kívül az egész ország területén lehet, ugyanakkor a keretösszeg 65%-ából dedikáltan a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon bejegyzett székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozások részesülhetnek.

„Bízunk benne, hogy az induló programmal tovább tudjuk ösztönözni a hazai vállalkozások technológiai és szervezeti megújítását, ezen keresztül pedig a termelékenység és a hozzáadott érték növelését” – mondta Demkó-Szekeres Zsolt, az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A kölcsönkérelmek az MFB Pont Plusz vállalati hálózatban, az MBH Bank és a Gránit Bank összesen 156 kijelölt bankfiókjában nyújthatóak be országszerte az év végéig, 2024. december 30-ig. Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását a www.palyazat.gov.hu és a www.mfb.hu oldalon érhetik el az érdeklődők.

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
orosz moszkva gazdaság