FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Elsöpörte a kritika a napenergia-forradalmat kockáztató tervet

Portfolio
Az Európai Parlament fontos lépést tett az uniós energiapiac érdemi megreformálása felé, amikor is a képviselők a fosszilis alapú energiatermelés támogatásának szigorításáról, illetve a megújuló energiaforrásokra telepített kiserőművek támogatásáról határoztak február 21-én. A kritikák hatására a tervezetbe visszakerült a megújulós kiserőművek számára csatlakozási kedvezményeket biztosító szakasz. A korábbi változat a nagy energiacégekhez hasonló felelősségeket és kötelezettségeket rótt volna a napelemet telepítő háztartásokra, ami veszélybe sodorhatta volna a napenergia lakossági termelésének és felhasználásának további bővülését.

A parlament Krisjanis Karins néppárti képviselő két jelentéstervezetéről szavazott, amelyek szerves részét képeznék az Európai Bizottság 2016-os Tiszta Energia Csomagjának is. Az ipari és energia bizottság (ITRE) tagjai támogatták az úgynevezett kapacitásmechanizmusok szabályainak szigorítását, amelyet így nem lehetne új erőműépítések és egyéb infrastruktúrafejlesztések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés