Szorongatja a Huawei az Apple-t a kínai okostelefon-piacon
Üzlet

Szorongatja a Huawei az Apple-t a kínai okostelefon-piacon

Portfolio
Az Apple ismét az öt legnagyobb okostelefon-gyártó közé került Kínában a harmadik negyedévben, részben az iPhone 16 bevezetésének köszönhetően. Az International Data Corporation (IDC) adatai szerint az Apple a második helyen áll a piaci részesedés tekintetében, míg a Huawei szorosan követi a harmadik helyen - számolt be a Cnbc.

Az IDC jelentése alapján az Apple 15,6%-os piaci részesedést ért el Kínában a harmadik negyedévben, ami enyhe csökkenést jelent a tavalyi 16,1%-hoz képest.

A vállalat kínai szállításai stagnáltak az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel szemben a Huawei jelentős előrelépést tett: 15,3%-os piaci részesedést ért el, és okostelefon-értékesítései 42%-kal nőttek az előző évhez képest. A kínai technológiai óriás sikerének kulcsa a tavaly bemutatott Mate 60 okostelefon, amely meglepően fejlett chipet tartalmaz.

Az Apple és a Huawei közötti verseny kiéleződött, különösen azután, hogy a Huawei túllépett az amerikai szankciók okozta nehézségeken. Az Apple közben igyekszik megerősíteni pozícióját Kínában, amely egyik legnagyobb és legfontosabb piaca. Tim Cook vezérigazgató nemrég Kínába látogatott, ahol találkozott vezető kormányzati tisztviselőkkel és technológiai vállalatok vezetőivel. Az amerikai cég az iPhone 16 szériával és az új Apple Intelligence AI szoftverfunkciókkal próbál visszatérni a kínai piacra.

Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A kínai okostelefon-piac élén jelenleg a Vivo áll 18,6%-os részesedéssel, eladásai 21,5%-kal nőttek a bázisidőszakhoz képest. A negyedik és az ötödik helyet a Xiaomi és a Honor foglalja el.

Érdemes megjegyezni, hogy a Canalys adatszolgáltató cég eltérő adatokat közölt: szerintük az Apple kínai szállítása 6%-kal csökkent a harmadik negyedévben, és a vállalat az ötödik helyen áll a piaci részesedés alapján. A Canalys a Huaweit a második helyre helyezte, 24%-os éves növekedéssel.

Az Apple árfolyama 0,8 százalékos mínuszban áll a nyitás előtti kereskedésben.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: © 2019 SOPA Images

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
capitolium