Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Üzlet

Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!

Portfolio
A néhány éve vásárolt Prémium Magyar Állampapírokkal még most is akár 19 százalék feletti kamatot lehet elérni, de jövőre a mostani sztárpapírok kamata nagyot esik, a bennük lévő pénz pedig keresi majd a helyét. November 6-án a következő befektetési konferenciánkon, a Portfolio Investment Day 2024-en profi szakemberek mondják el, milyen befektetésekben látnak most fantáziát. A konferencián kiemelten foglalkozunk hazai állampapírokkal, hazai és nemzetközi részvényekkel, nyersanyagokkal és kriptoeszközökkel. A részvétel regisztráció után ingyenes. Az eseményre itt lehet regisztrálni.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Két fontos téma köré szerveztük következő, november 6-i befektetési konferenciánkat:

  1. Amerikai elnökválasztás
  2. Hazai állampapírpiaci pénzeső

Amerikai elnökválasztás

A Portfolio Investment Day rendezvényünket 2024 a november 5-i amerikai elnökválasztás másnapján, november 6-án tartjuk, vagyis friss, ropogós lesz a választási téma, előadóink a várható makrogazdasági és tőkepiaci folyamatokról, befektetési lehetőségekről beszélnek majd.

A két elnökjelölt, Kamala Harris és Donald Trump politikai, gazdasági, tőkepiaci tervei merőben eltérnek egymástól, szakértőink arról beszélnek majd, hogy a következő amerikai elnök regnálása milyen hatással lehet a deviza-, részvény-, nyersanyag- és kriptopiacokra.

Hazai állampapírpiaci pénzeső

2025-ben közel 3000 milliárdos tőke- és kamatkifizetés terheli majd az államkasszát. Ebből csak 1800 milliárdot a prémium állampapírokra kell kifizetnie az államnak, aminek a java része ráadásul 2025 első negyedévében esedékes.

Vagyis potenciálisan több százmilliárd forint áramlik majd ki a magyar állampapírpiacról, a pénz pedig keresi majd a helyét.

Vendégünk lesz Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, akitől megtudhatjuk, hogy az ÁKK szerint mennyi pénz maradhat állampapírokban, és mennyi áramolhat ki más piacokra, befektetési banki és alapkezelő szakemberekkel arról beszélgetünk, hogy befektetési alapokba vagy a részvénypiacra mekkora pénzeső hullhat, ingatlanpiaci szakértőinkkel pedig arra keressük a választ, hogy mikor és hol érdemes lakóingatlanba fektetni, ha tudjuk, hogy az ingatlanpiacra is bőven juthat az állampapírpiacról kiáramló megtakarításokból.

Díjmentes részvétel
A rendezvény részvételi díjhoz kötött, azonban szponzorainknak köszönhetően ingyenes részvételt is biztosítunk a PID2024 kóddal! Azok a jelentkezők, akik hozzájárulnak, hogy átadjuk partnereink részére az elérhetőségeiket, térítésmentesen csatlakozhatnak be a Portfolio befektetési rendezvényére. A rendezvényre itt lehet regisztrálni.



A rendezvényen több hazai részvénypiaci sztorit is bemutatunk, többek között az UBM és a Waberer's vezetői is beszélnek majd.

Miért jöjjön el?

Idei harmadik befektetési konferenciánkon profi befektetőkkel, alapkezelőkkel, iparági szakértőkkel, elemzőkkel arról beszélgetünk, hogy a csökkenő kamatkörnyezetben hogyan érdemes átalakítani a befektetési portfóliókat. A kiugróan magas állampapírhozamok időszaka véget ér, néhány hónap múlva több mint ezermilliárd forintnyi magyar állampapír-kifizetés jön, ennek egy része vélhetően újra az állampapírpiacon kerül befektetésre, de a befektetési alapok piacán, a részvénypiacon és az ingatlanpiacon is komoly vételi erő jelenhet meg. A novemberi rendezvényre az amerikai elnökválasztás másnapján kerül sor, szakértőinkkel azt is végig beszéljük, hogy politikai, gazdasági és tőkepiaci szempontból milyen világ jön az év egyik legfontosabb eseménye után, hogyan hathat Donald Trump vagy Kamala Harris elnöksége a részvény-, kötvénypiacra vagy akár a kriptoeszközökre.   

A Portfolio Investment Day 2024-ben is az a lakossági befektetési rendezvény, amin mindenki részt akar venni, mert itt első kézből szakértőktől kaphat pontos képet a hazai és globális gazdasági folyamatokról, ismerhet meg vállalati sikersztorikat cégvezetőktől, és kaphat befektetési ötleteket profi portfóliómenedzserektől, elemzőktől. Célunk az, hogy a jelenlévők hasznos tudással, praktikus befektetési ötletekkel felvértezve távozzanak az eseményről.

Kiemelt témáink

  • Amerikai elnökválasztás után – Milyen világ jön most?
  • Trump vagy Harris? Hogyan hat az új elnök politikája a befektetéseinkre?
  • Jönnek a nagy lejáratok a hazai állampapírpiacon – Mibe tegyük a pénzünket?
  • Vége a magas magyar állampapírkamatok korának – Mi a legjobb vétel, ha állampapírban maradnánk?
  • Érkezik a több mint ezermilliárdos kifizetés - Milyen ajánlatok készülnek az ÁKK-nál és a pénzügyi szolgáltatóknál?
  • Gyengülő vagy erősödő forintra számítsunk 2025-ben?
  • A lakás lesz az új állampapír? Érdemes most a magyar ingatlanpiacon befektetni?
  • Mesterséges intelligencia boom után – Van még fantázia az AI-szektorban?
  • Olcsó, de nem túl szexi – Mit válasszunk a magyar részvénypiacon?
  • Történelmi csúcson az arany – Érdemes még beszállni?

Kinek javasoljuk?

A Portfolio Investment Day 2024 rendezvényre olyan lakossági befektetőket várunk, akik nagyobb befektetendő vagyonnal rendelkeznek, elsősorban a prémium és privátbanki szegmensből, akiknek a legsikeresebb pénz- és hozamszerzési lehetőségeket mutatjuk be a befektetési nagyágyúk, vagyonkezelők, elemzők, tőzsdei sikercégek, aukciósházak, ingatlanvállalatok vezetőinek segítségével. Önnek itt a helye, ha érdeklik a hazai és globális makrogazdasági aktualitások, népszerű vagy éppen pont elfeledett tőkepiaci termékek, ha szeretné megtudni, merre halad a részvény-, kötvény-, nyersanyag- vagy kriptovaluta piac, ha magas hozamot szeretne elérni, vagy csak biztonságban szeretné tudni a pénzét, netán újfajta befektetési lehetőségekkel ismerkedne meg.

Címlapkép forrása: Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

T. Rowe Price - kereskedés

Pénteken eladtam a MARA részvényeimet, és most égeti a zsebemet a pénz, be kellene fektetni és termelni egy kicsit még az idén. A november általában jó hónap Amerikában, ráadásul most itt a

Holdblog

Bepillantás a képzelt jövőbe

Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi trendek alapján nem sok jóra számíthatunk. A klímaváltozás ellen nem igazán teszünk, a műanyaghulladék beterít minket,... The post Bepillantás a k

Holdblog

Apám, a Bitcoint mivel magyarázod?

Vendégünk Szabó Dávid, témáink szerteágazók, szívünk vidám. Jó szórakozást! 0:45       A pénz erózió 13:10     A bitcoint mivel magyarázod, apám? 25:20     És mi van a tö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Képességei határán billeg Oroszország? Beindult az orosz hadigépezet, egy kijózanító jelentés árnyalja a Kreml helyzetét
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
bika