Lendületben az arany, új történelmi csúcson az árfolyam
Üzlet

Lendületben az arany, új történelmi csúcson az árfolyam

Portfolio
Az arany új történelmi csúcsot döntött, az ezüst pedig 12 éve nem látott magasságban jár a globális gazdasági és politikai bizonytalanságok közepette. Az amerikai választások körüli feszültségek, a közel-keleti konfliktus és a vezető jegybankok kamatcsökkentései mind a nemesfémek árfolyamának emelkedését segítik - írja a Reuters.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A spot arany ára 0,3%-kal emelkedett, unciánként 2727,95 dolláron áll, miután korábban 2732,73 dolláros történelmi csúcsot ért el. Az amerikai arany határidős jegyzése még ennél is magasabb, 0,5%-os növekedéssel 2743 dolláron járt.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Az ezüst árfolyama is jelentős emelkedést mutatott, 0,9%-kal 33,95 dollárra nőtt unciánként, ami 2012 vége óta a legmagasabb érték.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Tim Waterer, a KCM Trade vezető piaci elemzője a jelenlegi helyzetet értékelve kiemelte:

A jelenlegi piaci környezetet a csökkenő kamatlábak és a megnövekedett geopolitikai kockázatok kombinációja jellemzi - ez a forgatókönyv mindkét fronton megfelel az aranynak.

Kína a gazdaság élénkítése érdekében csökkentette irányadó kamatlábát. Ugyanakkor érdekes módon a világ legnagyobb aranyfogyasztójának számító országban az arany iránti kereslet visszaesett a magas árak és a gazdasági lassulás miatt. Az Egyesült Államokban a kereskedők 99%-os valószínűséggel számítanak a Federal Reserve novemberi kamatcsökkentésére. Az Európai Központi Bank már lépett is, a múlt héten negyed százalékponttal mérsékelte a kamatokat. Az alacsonyabb kamatlábak általában növelik az arany vonzerejét, emellett az aranyat hagyományosan biztonságos menedéknek tekintik gazdasági és politikai zavarok idején.

A 2024-es amerikai elnökválasztási verseny is befolyásolja a piacokat. Donald Trump volt elnök és Kamala Harris alelnök fej-fej mellett halad a november 5-i választást eldöntő hét csatatérállamban. A közel-keleti helyzet továbbra is feszült. Vasárnap este Bejrútban több robbanás is hallatszott, miközben Izrael a Hezbollah csoport pénzügyi műveleteihez kapcsolódó helyszínek megtámadására készült.

A Reuters által megkérdezett szakértő 2800 dolláros célárat adott az év végére az aranyra, de hozzátette, hogy "nagy lesz a kísértés a profitrealizálásra, ami lelassíthatja az emelkedést.

A platina és a palládium árfolyama szintén emelkedett. A platina 0,4%-kal unciánként 1017,84 dollárra nőtt, ami július közepe óta a legmagasabb árfolyam, míg a palládium 0,5%-kal 1084,97 dollárra emelkedett.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

T. Rowe Price - kereskedés

Pénteken eladtam a MARA részvényeimet, és most égeti a zsebemet a pénz, be kellene fektetni és termelni egy kicsit még az idén. A november általában jó hónap Amerikában, ráadásul most itt a

Holdblog

Bepillantás a képzelt jövőbe

Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi trendek alapján nem sok jóra számíthatunk. A klímaváltozás ellen nem igazán teszünk, a műanyaghulladék beterít minket,... The post Bepillantás a k

Holdblog

Apám, a Bitcoint mivel magyarázod?

Vendégünk Szabó Dávid, témáink szerteágazók, szívünk vidám. Jó szórakozást! 0:45       A pénz erózió 13:10     A bitcoint mivel magyarázod, apám? 25:20     És mi van a tö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Képességei határán billeg Oroszország? Beindult az orosz hadigépezet, egy kijózanító jelentés árnyalja a Kreml helyzetét
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
bika