Figyelmeztet a Goldman: nem lesz olyan jó befektetés az amerikai részvény a következő tíz évben
Üzlet

Figyelmeztet a Goldman: nem lesz olyan jó befektetés az amerikai részvény a következő tíz évben

Portfolio
Az amerikai részvénypiac várhatóan nem tudja fenntartani a következő tíz évben az átlag feletti teljesítményt, ami az elmúlt évtizedben jellemző volt - állítják a Goldman Sachs stratégái. A befektetők figyelme más eszközökkel, különösen a kötvények felé fordulhat a magasabb hozamok reményében - írta a Bloomberg.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

A Goldman Sachs stratégái, köztük David Kostin, arra számítanak, hogy az S&P 500 index éves nominális összhozama mindössze 3% körül alakul majd a következő évtizedben. Ez jelentős visszaesést jelent az elmúlt tíz év 13%-os, illetve a hosszú távú 11%-os átlagához képest.

Az elemzők szerint 72% az esélye annak, hogy a vezető amerikai részvényindex alulteljesít a kincstárjegyekhez képest, és 33% a valószínűsége, hogy 2034-ig az infláció mértékét sem éri el a hozama.

"A befektetőknek fel kell készülniük arra, hogy a részvények hozama a következő évtizedben a tipikus teljesítményeloszlásuk alsó vége felé fog mozogni" - figyelmeztetett a Goldman Sachs csapata október 18-i elemzésében.

Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Az amerikai részvénypiac a 2008-as globális pénzügyi válságot követően jelentős emelkedést mutatott, amit először a közel nulla kamatlábak, később pedig a rugalmas gazdasági növekedésbe vetett hit táplált. A Bloomberg adatai szerint az S&P 500 az elmúlt tíz évből nyolcban felülmúlta a világ többi részének teljesítményét.

Idén azonban a 23%-os emelkedés főként egy szűk körre, a legnagyobb technológiai részvényekre koncentrálódott. A Goldman szakértői szerint a következő évtizedben a hozamok szélesebb körben oszlanak majd el.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy változás jön a rezsicsökkentésben, több százezer háztartást érint majd
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
tozsde aroflyam reszevnypiac trader